Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

LOK-schijf

De LOK-schijf is de LOK tip van de week.

You need to calm down (Taylor Swift)

De LOK schijf van 22 juni 2019

Op 17 juni kwam Taylor Swift (Reading, Pennsylvania, 13 december 1989, is een Amerikaans singer-songwriter, muzikante en actrice) met een nieuwe muziekvideo voor haar single: "You need to calm down". In de video kaart de zangeres aan dat het klaar moet zijn met homofobie. Swift verwelkomt diverse sterren in haar video, zoals Ellen DeGeneres, RuPaul, Ryan Reynolds, ‘Modern Family’s Jesse Tyler Ferguson en zijn man Justin Mikita en de cast van ‘Queer Eye’. 

De video begint met Taylor Swift in haar caravan, vervolgens zit ze in een zwembad en staat de caravan in de brand nadat ze hem heeft aangestoken. Ze sluit zich aan bij de buren die bezig zijn met activiteiten als een bruiloft en een modeshow. Terwijl de buren dit aan het doen zijn, worden ze bestookt door protestanten, die volledig genegeerd worden. 

De protestanten in de video zijn tegen de LGBTQ-community. De track en video laten een duidelijke pro LGBTQ-boodschap zien, zo blijkt uit de tekst. Zo zingt de zangeres: “And control your urges to scream about all the people you hate / ’Cause shade never made anybody less gay.” Ook zingt ze “Why are you mad? / When you could be GLAAD,” een woordspeling verwijzend naar GLAAD (Gay and Lesbian Allicane Against Defamation), een organisatie die zich inzet voor homo’s en lesbiennes. 

De rest van het liedje gaat over de media en hoe de media mensen tegen elkaar opzet. Daarnaast komt er nog een andere ster voor in de video. Calmdown_Taylor Swift Popzangeres Katy Perry figureert in de video, gekleed in een hamburgerpak samen met Taylor Swift in een frietjespak. De dames hebben een lange ruzie achter de rug maar in de video laten ze zien dat het weer goed is gemaakt.
‘You Need to Calm Down’ is een van de liedjes die zal staan op het nieuwe album van Taylor Swift die 23 augustus uit zal komen: ‘Lover’. En nu dus LOKSCHIJF -> You need to calm down.

 

 

 

 

De LOK schijf wordt iedere zaterdag bekend gemaakt in in Kijk op Krimpen rond 11:00 uur en is onder andere te horen in Happy Hour en Decennium Dick.

De laatste 10 LOK-schijven

Time for Change (Robbie Williams)

14 december 2019

Blinding Lights (The Weeknd)

7 december 2019

Unlove you (Armin van Buuren feat. Ne-Yo)

30 november 2019

Daddy (Coldplay)

23 november 2019

Jij en ik tegen de Wereld (Maan)

16 november 2019

Opposite Lover (Roel van Velzen)

9 november 2019

Say when (Golden Earring)

3 november 2019

Orphans (Coldplay)

26 oktober 2019

Phantom of the Opera (Floor Jansen & Henk Poort)

19 oktober 2019

Altijd (Gert Verhulst, Jan Smit & James Cooke)

12 oktober 2019