Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

LOK-schijf

De LOK-schijf is de LOK tip van de week.

Happy Now (Kygo ft Sandro Cavazza)

De LOK schijf van 10 november 2018

Kygo is de artiestennaam van de Noorse dj en remixer Kyrre Gørvell-Dahll (Singapore, 11 september 1991). Hij wordt in een klap bekend als hij een remix maakt van Ed Sheeran’s hit "I see Fire". Zijn versie wordt op YouTube in drie maanden tijd ruim 40 miljoen keer bekeken met een top 2-notering in de Roemeense Top 40 als meest opvallende resultaat. Chris Martin vraagt hem om een remix te maken van één van zijn Coldplay-nummers, "Midnight". Ook vraagt Avicii hem zijn voorprogramma te zijn bij optredens in Noorwegen. 
In 2014 wordt zijn remix van "Cut your Teeth", een track van Kyla La Grange, zijn eerste hit. Ook de opvolgers "Firestone" (samen met Conrad) en "Stole the Show" (met Parson James) worden hits. In de zomer van 2015 maakt de Noor met Will Heard zijn volgende track, "Nothing left".

In september passeert Kygo de band A-ha en is vanaf dat moment de meest succesvolle Noorse act in ons land. Ook verschijnt die maand "Here for you", zijn samenwerking met Ella Henderson. In december volgt de volgende samenwerking, nu met de Amerikaanse Maty Noyes op "Stay". Op dat moment is al duidelijk dat Kygo de meest succesvolle artiest van 2015 is.

Op 13 mei 2016 verschijnt het debuutalbum van Kygo, "Cloud Nine". Als voorloper van het album verschijnt halverwege maart ook de track "Fragile" met de Brit Labrinth. 

In augustus lanceert Kygo zijn eigen kledinglijn en is hij te zien tijdens de sluitingsceremonie van de Olympische Spelen, waar bij met Julia Michaels het nummer "Carry me" brengt.

Op 16 februari 2017 brengt hij "It ain't me" uit, een samenwerking met Selena Gomez. De opvolger wordt "First Time", een samenwerking met Ellie Goulding. Via "Stargazing", de titeltrack van zijn EP die in september verschijnt, introduceert hij de Amerikaanse zanger Justin Jesso. In november verschijnt zijn tweede album, "Kids in Love". Twee weken voor die release verschijnt de titeltrack als zijn nieuwe single. De samenwerking met John Newman,"Never let you go", wordt eind december de opvolger.
In 2018 scoort hij met Miguel "Remind me to forget". Terwijl die track net buiten de top 10 valt dropt hij een samenwerking met Imagine Dragons, "Born to be yours". En nu dus is "Happy Now", een samenwerking met Sandro Cavazza, zijn volgende single en LOKSCHIJF!

De LOK schijf wordt iedere zaterdag bekend gemaakt in in Kijk op Krimpen rond 11:00 uur en is onder andere te horen in Happy Hour en Decennium Dick.

De laatste 10 LOK-schijven

In the Stars (Benson Boone)

18 mei 2022

Automatisch (FLEMMING)

11 mei 2022

2Step (Ed Sheeran ft. Antityla)

4 mei 2022

Fire (Floor Jansen)

27 april 2022

Need you tonight (Able Faces)

20 april 2022

Hey, hey, rise up (Pink Floyd & Andriy Khlyvnyuk)

13 april 2022

Love myself (RONDÉ)

6 april 2022

Bones (Imagine Dragons)

30 maart 2022

Terug naar de Baai (Musketiers)

23 maart 2022

Make it a Memory (Krezip & Danny Vera)

16 maart 2022