Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

LOK-schijf

De LOK-schijf is de LOK tip van de week.

Mensen (3Js)

De LOK schijf van 22 september 2018

De LOKSCHIJF is: Mensen - 3JS. Jan Dulles, Jaap Kwakman en Jan de Witte, oftewel het Volendamse hittrio 3JS, hebben een splinternieuwe videoclip gelanceerd bij hun nummer "Mensen" waarin op vrolijke wijze wordt ingezoomd op de steeds multicultureler wordende samenleving in Nederland. Volgens Dulles kan het lied "Mensen" worden gezien al een frisse opvolger van het inmiddels legendarische nummer "15 Miljoen Mensen" (1996) van Jochem Fluitsma en Eric van Tijn. ,,We hebben inmiddels ruim 17 miljoen inwoners, dus hoog tijd om Nederland anno 2018 te bezingen.'' Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek telt ons land vandaag exact 17.231.377 inwoners. Het nummer "Mensen" is de tweede single van het album "Nu" dat in februari 2018 verscheen. De eerste reacties op de zomerse track zijn uiterst positief en mede daarom LOKSCHIJF!

Trouwens, de 3JS hebben de tekst in hun nieuwe single "Mensen" wel wat aangepast. Waar eerst nog werd gezongen 'Een Antilliaan met een shirt van Feyenoord aan', klinkt het nu: 'Een Antilliaan met een shirt van Nederland aan'. De 3JS hebben de tekst aangepast, omdat Ajax-fans de verwijzing naar Feyenoord maar niks vonden.

Het nummer werd op 9 februari gelanceerd op Spotify en de nieuwe videoclip staat sinds 1 augustus online. Daarin is het verschil te horen. De Feyenoord-verwijzing was tegen het zere been van Ajax-fans. "En dat is nou juist níet de bedoeling van het nummer", legt manager Alice Buijs uit aan het Algemeen Dagblad. "Er is destijds voor Feyenoord gekozen omdat het lekker klonk. Maar er had ook prima AZ, Ajax of NAC kunnen staan." "Toen we het liedje schreven, hebben we er gewoon niet over nagedacht", reageert Jan Dulles. "Ik heb zelf helemaal niet zo veel met voetbal, dus het maakt mij niet uit om welk shirt het gaat. Feyenoord bekte gewoon lekker." En zo is het maar net!

De LOK schijf wordt iedere zaterdag bekend gemaakt in in Kijk op Krimpen rond 11:00 uur en is onder andere te horen in Happy Hour en Decennium Dick.

De laatste 10 LOK-schijven

Giant (Calvin Harris, Rag 'n bone man)

19 januari 2019

Before I go (Guy Sebastian)

5 januari 2019

Diamond heart (Alan Walker & Sophia Somajo)

29 december 2018

Rewrite the stars (James Arthur & Anne-Marie)

22 december 2018

It's not living (if it's not with you) (The 1975)

15 december 2018

Ding Dong Days (Marcel Kapteijn)

8 december 2018

Different world ft Corsak (Alan Walker, k391 & Sofia Carson)

1 december 2018

Love you anymore (Michael Bublé)

24 november 2018

Hallo Sinterklaas (Feestpiet Fabio)

17 november 2018

Happy Now (Kygo ft Sandro Cavazza)

10 november 2018