Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

LOK-schijf

De LOK-schijf is de LOK tip van de week.

Dance (the war is over) (Handsome Poets)

De LOK schijf van 6 november 2010

De LOKSCHIJF van deze week is: Dance, the War is over - Handsome Poets. Handsome Poets balanceert op het randje: nét niet te populair en te alternatief. Aanstekelijke indiepop met toch een eigenwijs smoeltje. Energiek, catchy en origineel. De 'knappe dichters' hebben natuurlijk last van een romantische kijk op de wereld met een licht melancholieke ondertoon, zoals dat hoort bij poëten. En dat 'handsome' staat voor toffe maatpakken en retecoole outfits. De zanger heeft (had? In de gloednieuwe clip heeft hij hem ineens niet meer op?) zo’n übermodieuze bril met dikke zwarte randen. Helemaal nerdproof! De pubermeisjes moeten wel wat te gillen hebben, hè! 
Tim van Esch (zang/sounds) en de broertjes Gerard (gitaar) en Ruben (bas) Trouborst zijn de grondleggers van Handsome Poets. Toetsenman Nils Davidse en drummer Daniël Smit werden al snel aan de gelederen toegevoegd voor een frisse nieuwe sound. Het speelse, jonge spul is net bezig. Er zijn nog geen releases verschenen, maar er is al wel een soundtrack gemaakt bij een korte film (´Chance´). 
Alleen de single ´Blinded´, één van de nummers van de soundtrack, is te vinden in de Ongekend Talent player en op hun MySpace-pagina. Maar dat liedje heeft er wel voor gezorgd dat ze door 3FM als Serious Talent werden bestempeld voor de maand juni. En het nummer trok ook onze aandacht. 

Het refreintje draait acuut overuren in de bol en zet aan tot meeblèren. De radiovriendelijke stem van Tim zingt 'I am blinded' en een sexy vrouwenvocaal antwoordt 'let me show you the way' (die chickhoort overigens niet bij de band). Een lekker snerend surfriffje komt voorbij scheuren en een kitscherige eighties synthflard drapeert zich op een heerlijk bedje van een funky baslijn, verhalende gitaarriff en stevig drumwerk. Hier en daar aangevuld met wat suizende elektronicasounds. Heel even zakt het tempo een tandje omlaag en wordt er een relaxte reggaedeun ingezet, om vervolgens de draad weer op te pikken met dat refreintje. Dus nu de single "Dance, the War is over" LOKSCHIJF!

 

De LOK schijf wordt iedere zaterdag bekend gemaakt in in Kijk op Krimpen rond 11:00 uur en is onder andere te horen in Happy Hour en Decennium Dick.

De laatste 10 LOK-schijven

L'enfer (Stromae)

20 januari 2022

L'Enfer (Stromae)

19 januari 2022

Stap maar in bij mij (MEAU & Paul de Munnik)

12 januari 2022

Fingers crossed (Lauren Spencer Smith)

5 januari 2022

Crossfire (Rag 'n'Bone Man)

29 december 2021

Follow me (Sam Feldt & Rita Ora)

22 december 2021

X-mas Time (Wulf)

15 december 2021

Merry Christmas (Ed Sheeran & Elton John)

8 december 2021

ABCDEFU (GAYLE)

1 december 2021

Island (Kensington)

28 november 2021