Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

LOK-schijf

De LOK-schijf is de LOK tip van de week.

Mijn Dag! (Myjer)

De LOK schijf van 20 november 2010

De LOKSCHIJF van deze week is: Mijn Dag - Jochem Myjer. Jochem Myjer is een Nederlands cabaretier, die in 1997 het Groninger Studenten Cabaret Festival won. Myjer groeide op in Zutphen waar hij les kreeg op het Baudartius College en verhuisde halverwege de jaren negentig naar Leiden, waar hij het Stedelijk Gymnasium bezocht. Na zijn eindexamen ging hij biologie studeren in Groningen. Zijn studie gaf hij na twee jaar op om fulltime cabaretier te worden. Myjer zit vol energie en spreekt vaak snel. In zijn show Adéhadé zet hij zichzelf neer als volwassene met ADHD, waar hij ook werkelijk aan lijdt. Myjer is muzikaal en begeleidt zich vaak op de piano. Bovendien speelt hij viool. Ook imiteert hij vele bekende personen zoals Marc-Marie Huijbregts, Wilibrord Frequin, Martin Gaus, Nico van Eigen Huis en Tuin, Jules Deelder, Paul Jambers, Piet Paulusma, Jos Brink, Gaston Starreveld, Herman van Veen, VOF de Kunst, Henk Westbroek, Ab Normaal, Samson en Abel. In 2006 presenteerde hij Kinderen voor Kinderen. In zijn show 'Yee-haa!' zegt hij dat zijn voornaam eigenlijk een afkorting is: Jonge, Onhandige, Chaotische, Hyperactieve, Energieke Malloot.

Jochem Myjer zingt zichzelf de hitlijsten in. Met het nummer "Mijn Dag!" voert hij momenteel de iTunes downloadlijst aan. Verwacht geen lang verblijf, de tijdelijke run is ontstaan doordat de opbrengst van het nummer beschikbaar wordt gesteld aan Energy4All. Dat is een organisatie die zich inzet voor kinderen met een energiestofwisselingsziekte. Dit zorgt ervoor dat ze maar een halve energievoorraad hebben, die ook nog eens snel leeg is. Myjer heeft natuurlijk wel vaker gezongen in zijn shows, maar in de hitlijsten heeft hij nog nooit gestaan. Met dit geinig nummertje is de eerste stap daartoe dus al genomen. Kan de caberatier het schoppen tot de hoogste vijf van de Mega Top 100? Een duwtje in de rug d.m.v. het predicaat LOKSCHIJF is hierbij uitgedeeld.

De LOK schijf wordt iedere zaterdag bekend gemaakt in in Kijk op Krimpen rond 11:00 uur en is onder andere te horen in Happy Hour en Decennium Dick.

De laatste 10 LOK-schijven

L'enfer (Stromae)

20 januari 2022

L'Enfer (Stromae)

19 januari 2022

Stap maar in bij mij (MEAU & Paul de Munnik)

12 januari 2022

Fingers crossed (Lauren Spencer Smith)

5 januari 2022

Crossfire (Rag 'n'Bone Man)

29 december 2021

Follow me (Sam Feldt & Rita Ora)

22 december 2021

X-mas Time (Wulf)

15 december 2021

Merry Christmas (Ed Sheeran & Elton John)

8 december 2021

ABCDEFU (GAYLE)

1 december 2021

Island (Kensington)

28 november 2021