Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

LOK-schijf

De LOK-schijf is de LOK tip van de week.

Why don't you (Gramaphonedzie)

De LOK schijf van 6 maart 2010

De LOKSCHIJF van deze week is: Why don't you - Gramophonedzie. De muziekcarrière van Marko Milicevic begint als tiener in Belgrado. Hij maakt platen en draait deze ook op feesten. Zijn artiestennaam Marko Hollywood verandert rond 2006 in Gramophonedzie. 

In het jaar 2000 bemachtigt Marko een plekje bij de Music Academy in Ierland. Daar komt hij in aanraking met muziekproductie, die opgedane kennis gebruikt hij later in zijn carrière als hij zelf muziek gaat maken. Daarnaast studeert hij ook nog af als sounddesigner op de Universiteit van Belgrado. Alle kennis en vaardigheid resulteert in veel DJ-en en muziek voor commercials, shows en film.

Werk genoeg dus voor Marko, maar het blijft allemaal nog binnen de Balkan. Hij hopt van platenlabel naar platenlabel en uiteindelijk komt zijn remix van 'Why Don't You Do Right (Get Me Some Money Too)' van Peggy Lee uit 1942 onder de aandacht van muziekliefhebbers buiten het gebruikelijke gebied. Deze plaat heet 'Why Don't You'. Het clipje wordt een succes op internet en zo horen meer mensen van Gramophonedzie.

Het nummer doet bij veel mensen een belletje rinkelen. In de film Who Framed Roger Rabbit uit 1988 werd het nummer al gecovered door Rogers voluptueuze vrouw Jessica. Een aparte maar zeer terechte LOKSCHIJF.

De LOK schijf wordt iedere zaterdag bekend gemaakt in in Kijk op Krimpen rond 11:00 uur en is onder andere te horen in Happy Hour en Decennium Dick.

De laatste 10 LOK-schijven

L'enfer (Stromae)

20 januari 2022

L'Enfer (Stromae)

19 januari 2022

Stap maar in bij mij (MEAU & Paul de Munnik)

12 januari 2022

Fingers crossed (Lauren Spencer Smith)

5 januari 2022

Crossfire (Rag 'n'Bone Man)

29 december 2021

Follow me (Sam Feldt & Rita Ora)

22 december 2021

X-mas Time (Wulf)

15 december 2021

Merry Christmas (Ed Sheeran & Elton John)

8 december 2021

ABCDEFU (GAYLE)

1 december 2021

Island (Kensington)

28 november 2021