Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

LOK-schijf

De LOK-schijf is de LOK tip van de week.

Kids in love (Kygo ft The Night Game)

De LOK schijf van 18 november 2017

De Noor Kyrre Gorvell-Dahl (11-9-1991), Noorwegen) wordt in een klap bekend als hij een remix maakt van Ed Sheeran’s hit "I see Fire". Zijn versie wordt op YouTube in drie maanden tijd ruim 40 miljoen keer bekeken met een top 2-notering in de Roemeense Top 40 als meest opvallende resultaat. Chris Martin vraagt hem om een remix te maken van één van zijn Coldplay-nummers, "Midnight". Ook vraagt Avicii hem zijn voorprogramma te zijn bij optredens in Noorwegen. 

In 2014 wordt zijn remix van "Cut your Teeth", een track van Kyla La Grange. Ook de opvolgers Firestone (samen met Conrad) en ": Stole the Show" (met Parson James) worden hits en staan eind april '15 zelfs tegelijkertijd in de top 10. In de zomer van 2015 maakt de Noor met Will Heard zijn volgende track, "Nothing left". 

In september passeert Kygo de band A-ha en is vanaf dat moment de meest succesvolle Noorse act in ons land. Ook verschijnt die maand "Here for you", zijn samenwerking met Ella Henderson. In december volgt de volgende samenwerking, nu met de Amerikaanse Maty Noyes op "Stay". Op dat moment is al duidelijk dat Kygo de meest succesvolle artiest van 2015 is. Op 13 mei 2016 verschijnt het debuutalbum van Kygo, "Cloud Nine". Als voorloper van het album verschijnt halverwege maart ook de track "Fragile" met de Brit Labrinth. 

In augustus lanceert Kygo zijn eigen kledinglijn en is hij te zien tijdens de sluitingsceremonie van de Olympische Spelen, waar bij met Julia Michaels het nummer "Carry me" brengt.

In februari dit jaar brengt hij "It ain't me" uit, een samenwerking met Selena Gomez. De opvolger wordt "First Time", een samenwerking met Ellie Goulding. Via "Stargazing", de titeltrack van zijn EP die in september verschijnt, introduceert hij de Amerikaanse zanger Justin Jesso. In november verschijnt zijn tweede album, "Kids in Love". Maar nu eerst zijn nieuwe single "Kids in Love" LOKSCHIJF!

De LOK schijf wordt iedere zaterdag bekend gemaakt in in Kijk op Krimpen rond 11:00 uur en is onder andere te horen in Happy Hour en Decennium Dick.

De laatste 10 LOK-schijven

La Cintura (Alvaro Soler)

7 juli 2018

Come on to me (Paul McCartney)

30 juni 2018

Shivers (alpha 9 remix) (Armin van Buuren ft Susanna)

23 juni 2018

Girls like you (Maroon 5 ft Cardi B)

16 juni 2018

Live it up (Nicky Jam ft Will Smith & Era Istrefi)

9 juni 2018

Hurt Somebody (Noah Kahan & Julia Michaels)

2 juni 2018

You are the reason (Calum Scott & Ilse Delange)

26 mei 2018

You let me walk alone (Michael Schulte)

19 mei 2018

Youth (Shawn Mendes ft Khalid)

12 mei 2018

1, 2, 3 (Sofia Reyes ft. Jason Derulo & De La Ghetto)

5 mei 2018