Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

LOK-schijf

De LOK-schijf is de LOK tip van de week.

Cherubino's Aria (Adya & Geisha)

De LOK schijf van 21 januari 2012

Cherubino's Aria - Adya & Geisha. ADYA scoorde in Belgie reeds 2 nummer 1 albums op rij die telkens platinum verkochten met tot nu een totale oplage van 96 000 cd's. ADYA hield daarmee 9 weken o.a. Red Hot Chilly Peppers, Linkin Park, White Stripes, Police en Chistina Aguilera van de nummer 1. Ondertussen is of komt ADYA uit in ruim 60 landen.
ADYA, een samenstelling van ADRIAAN Van Landschoot (orkestleider) en YASMIN (zijn dochter en grootste kritikaster) alsook een anagram op het AIDA van Verdi, staat voor de combinatie van de grootste klassieke werken van meesters zoals Mozart, Bach, Beethoven, Rossini, Tchaikovsky, Vivaldi, Bizet, Brahms, met alle mogelijke hedendaagse muziekstijlen. De klassieke thema's blijven met groot klassiek orkest en dito koor (Fine Fleur van Night of the Proms) uitgevoerd maar invloeden van Pop, Rock, Jazz, Marriachi, Keltisch, Disco, vormen de toegevoegde waarde.
Cherubinoâs Aria (Mozart) is trekker van het komende ADYA & Friends album waarop nu geen instrumentale klassieke werken zullen staan maar waarbij gastzangers en zangeressen een klassiek thema zingen.
Met Cherubinoâs Aria ging zowat alles fout : Geen enkele co producer wilde of kon er aan meewerken (Phil Wilde, Sir G â Serge Ramaekers, Phil Sterman), zodat Adriaan het maar alleen moest doen en als klap op de vuurpijl bleek bij total recall in de studio plots zowat alles van de opnames verloren te zijn zodat moest teruggevallen worden op de voorlopig afgewerkte versie die gelukkig apart opgeslagen was.
En wat bleek? Iedereen vindt juist deze versie een ongelooflijke aparte sfeer hebben en zelfs uit Mexico tot in Australie toe vinden ze dit een knaller van een hit.

De LOK schijf wordt iedere zaterdag bekend gemaakt in in Kijk op Krimpen rond 11:00 uur en is onder andere te horen in Happy Hour en Decennium Dick.

De laatste 10 LOK-schijven

L'enfer (Stromae)

20 januari 2022

L'Enfer (Stromae)

19 januari 2022

Stap maar in bij mij (MEAU & Paul de Munnik)

12 januari 2022

Fingers crossed (Lauren Spencer Smith)

5 januari 2022

Crossfire (Rag 'n'Bone Man)

29 december 2021

Follow me (Sam Feldt & Rita Ora)

22 december 2021

X-mas Time (Wulf)

15 december 2021

Merry Christmas (Ed Sheeran & Elton John)

8 december 2021

ABCDEFU (GAYLE)

1 december 2021

Island (Kensington)

28 november 2021