Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

LOK-schijf

De LOK-schijf is de LOK tip van de week.

Taking back my heart (Byentl)

De LOK schijf van 11 juni 2011

Byentl. B-Yentl (Paramaribo, 5 november) is de artiestennaam van Marjorie Lammerts, een Nederlandse zangeres van Surinaamse afkomst. 

Lammerts werd geboren in het Surinaamse Paramaribo, maar kwam als baby al vroeg met haar ouders en oudere zus naar Nederland. Haar familie stak haar aan met het muziekvirus, waarna ze op 12-jarige leeftijd haar eerste stappen in de muziekwereld zette. Tijdens diverse talentenjachten behaalde Lammerts met gemak de finaleplaats. 

Haar echte carrière start op 15-jarige leeftijd. Lammerts zingt in de Belgische meidengroep Loving Angels die een wereldtour maakt. Daarnaast doet ze podiumervaring op door in de achtergrondkoren van onder meer Golden Earring, Lee Towers, Johnny Logan en René Froger te zingen. Na vier jaar gaat Lammerts een nieuwe uitdaging aan. Ze wordt leadzangeres van de groep Trendy House en wordt gevraagd om de achtergrondzang voor de theatertour van haar nicht Ruth Jacott te verzorgen. 

Met haar vriendin Berget Lewis zong Lammerts in de dertig man sterke succesgroep Gospel Train, waarna ze wordt benaderd door Trijntje Oosterhuis om in te vallen bij Total Touch. Vervolgens tourde Lammerts met onder meer Candy Dulfer, André Hazes en De Dijk. 
Eind 2003 wordt Lammerts gevraagd om het nieuwe gezicht te worden van de in de jaren '80 populaire discotrio Mai Tai. In 2004 probeerden ze zich te plaatsen voor het Eurovisiesongfestival, wat echter mislukte. Samen met Caroline de Windt en Jetty Weels scoorde het trio nog enkele hitsingles, maar het succes van twintig jaar eerder werd niet geëvenaard. In januari 2010 zetten de drie dames definitief een punt achter de groep. 

Samen met Mai Tai-manager en producent Jeff Borrenbergs duikt Lammerts in 2008 de studio in voor een soloproject. Onder de naam B-Yentl scoorde ze in hetzelfde jaar een tweetal hits met No One But You (#8 in de Single Top 100) en Thinking about you (#12). Begin 2009 verschijnt haar debuutalbum Memories, maar dat werd geen succes. Toch bereikten Nowhere To Run en Miracle wel de top 10 van de singleslijst. 

Ondanks dat het album flopte, werden de vier singles dus wel grote hits in de Single Top 100. In de Nederlandse Top 40 werd Lammerts niet opgepikt. Ook drong ze niet door tot de landelijke radiozenders. Toch bleken haar nummers over een lange adem te beschikken. Vooral haar debuutsingle No One But You houdt het lang vol. In februari 2010 verbeterde ze het record van Kabouter Plop als langst genoteerde plaat ooit in de Top 100 (67 weken). De single is dan al bekroond met een gouden, platina en dubbel platina plaat voor de verkoop van meer dan 40.000 exemplaren. Het Guinness book of world records plaatst de single in maart 2010 in het ereboek met de omschrijving: "The longest stay on the Dutch Top 100 Charts lasted 66 weeks, and was achieved by B-Yentl, a.k.a. Marjorie Lammerts (Netherlands) with her single 'No One But You' which entered the charts on 22 November 2008 and was still in position as of 27 February 2010". In juni 2010 wordt het record van de single verbeterd door the Black Eyed Peas met I gotta feeling. Byentl blijft wel de enigste Nederlandse Act die het langste in de top100 heeft gestaan aller tijden. 

Op 13 maart 2010 kwam haar tweede album PayDay in de Nederlandse Album top 100 binnen op plaats 56. Voor Nowhere To Run en 'Miracle' ontvangt Lammerts ook goud eremetaal. 

Eind 2010 verschijnd de eerste single "Give it a Chance" die geproduceerd werd door "Future Presidents" die eerder al werken men grote namen als Beyonce en Justin Timberlake. De samenwerking bevalt zo goed dat zij ook de productie van haar derde album "persistence" op zich nemen wat medio Juni 2011 op de markt zou moeten verschijnen, Als voorloper released BYentl op 22 Mei 2011 de single "Taking Back My Heart". En deze week dus het predicaat LOKSCHIJF.

De LOK schijf wordt iedere zaterdag bekend gemaakt in in Kijk op Krimpen rond 11:00 uur en is onder andere te horen in Happy Hour en Decennium Dick.

De laatste 10 LOK-schijven

L'enfer (Stromae)

20 januari 2022

L'Enfer (Stromae)

19 januari 2022

Stap maar in bij mij (MEAU & Paul de Munnik)

12 januari 2022

Fingers crossed (Lauren Spencer Smith)

5 januari 2022

Crossfire (Rag 'n'Bone Man)

29 december 2021

Follow me (Sam Feldt & Rita Ora)

22 december 2021

X-mas Time (Wulf)

15 december 2021

Merry Christmas (Ed Sheeran & Elton John)

8 december 2021

ABCDEFU (GAYLE)

1 december 2021

Island (Kensington)

28 november 2021