Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

LOK-schijf

De LOK-schijf is de LOK tip van de week.

Freedom (Pharrel Williams)

De LOK schijf van 11 juli 2015

Pharrell Williams liet zijn gloednieuwe track 'Freedom' op Pinkpop 2015 horen. Een klein stukje van het nummer was begin juni al te horen in een commercial van Apple Music, maar op Pinkpop speelde Pharrell 'Freedom' voor de allereerste keer helemaal live. De officiële release van de track volgde woensdag 1 juni.

"Misschien is het de regering, misschien een bedrijf, misschien is het omdat je gepest wordt. Je hebt vrijheid nodig!", riep Pharrell voordat hij 'Freedom' live op Pinkpop speelde. Een 'memorabel moment', noemde de Amerikaanse zanger het zelf. Want Landgraaf had toch even de primeur van 'Freedom'! Pharrell speelde de track trouwens als eerste én als laatste nummer.

Pharrell zingt zo'n 19 keer freedom in de nieuwe track. Het moge duidelijk zijn: Pharrell benadrukt in 'Freedom' het belang van vrijheid. Het pianoriedeltje en het achtergrondkoortje ("lah, la la la la la") zorgen er trouwens voor dat het nummer ontzettend in je hoofd blijft hangen.

Zeg je Pharrell, dan denk je toch al gauw aan de monsterhit 'Happy' uit 2014. Maar de Amerikaanse zanger werkte ook mee aan onder meer 'Get Lucky' van Daft Punk, 'Blurred Lines' van Robin Thicke en 'Drop It Like It's Hot' van Snoop Dogg - ook niet de minste nummers. 'Freedom' is de eerste nieuwe single na de release van Pharrells tweede studioalbum G I R L uit 2014. Meer werk van Pharrell zit er trouwens aan te komen: de zanger werkt op dit moment aan een plaat met Adele. Ben zeer benieuwd! Maar eerst "Freedom" LOKSCHIJF!

De LOK schijf wordt iedere zaterdag bekend gemaakt in in Kijk op Krimpen rond 11:00 uur en is onder andere te horen in Happy Hour en Decennium Dick.

De laatste 10 LOK-schijven

For Life (Kygo, Zak Abel & Nile Rodgers)

19 juni 2024

Larger than Life (Armin van Buuren & Chef'Special)

5 juni 2024

Parler Français (Claude)

29 mei 2024

Fire (MEDUZA, OneRepublic & Leony)

23 mei 2024

I had some Help (Post Malone & Morgan Wallen )

15 mei 2024

Flatlining (Rilan & The Bombardiers)

8 mei 2024

Pedro (Raffaella Carrà & Jaxomy en Agatino Romero)

1 mei 2024

Voor Je ’t weet (Tino Martin & Anouk)

24 april 2024

Home (Good Neighbours)

17 april 2024

You and me (Goldband)

10 april 2024