Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

LOK-schijf

De LOK-schijf is de LOK tip van de week.

One life to the next (Rigby)

De LOK schijf van 24 maart 2012

In 2008 begint het muzikale avontuur voor Christon Kloosterboer als hij met vijf vrienden de band Rigby vormt. In de zomer van dat jaar wordt de band 3FM Serious Talent en vanaf dat moment gaat het snel met de heren.

Christon Kloosterboer wil pop-/rockliedjes maken en vindt in 2008 vijf handlangers. Bart Janssen (gitaar, zang), Clemens Blacquiere (gitaar, zang), Lars van Starrenburg (bas, zang), Jimmy van den Nieuwenhuizen (drums) en Bob Fridzema (toetsen, zang) vormen samen met Christon Rigby. De bandnaam is uiteraard een verwijzing naar 'Eleanor Rigby' van The Beatles.

Serious Talent

Datzelfde jaar wordt de band met hun in eigen beheer uitgebrachte single 'Pass You By' nog verkozen tot 3FM Serious Talent en scoort hiermee airplay op de zender en mag regelmatig langskomen bij verschillende 3FM-programma's.

Debuutalbum

Producer Erwin Musper is zó enthousiast over de band dat hij zijn hulp aanbiedt bij de opnames van het debuut-album. Het album wordt opgenomen in de VS en in Amsterdam wordt de laatste hand gelegd aan Everything Must Go. De release van dit album in juni 2009 bij Universal wordt voorafgegaan door een gelijknamige single.

Huisband DWDD

In de zomer van 2009 wordt bekend dat Rigby de huisband van De Wereld Draait Door van het komende seizoen is. Dat betekent dat ze elke maand mogen optreden in het populaire tv-programma.

Wisseling van de wacht

In dezelfde zomer stappen Bart Janssen, Clemens Blacquière en Jimmy van den Nieuwenhuizen uit de band, omdat ze het niet eens zijn met de koers die de band volgt. Binnen enkele dagen zijn er al vervangers gevonden (Bart Meeldijk, Fredo Wagner en Eelke Mastebroek) en treedt Rigby gewoon weer op.

'One Song'

In het najaar van 2009 brengt het nieuwe Rigby 'One Song' uit. Later komt naar buiten dat dit nummer de officiële song van 3FM Serious Request 2009 is. Dit betekent dat het te horen is onder alle campagne-uitingen en vaak gedraaid wordt tijdens Serious Request.

Noorderslag

De verversing in de gelederen zorgt allerminst voor rustig vaarwater. Eind 2009 is Rigby de supportband van Moke en begin 2010 staat Rigby nog op Noorderslag.

'Fire'

In november 2010 komt 'Fire' uit, de eerste single van het album Solid Ground dat in februari 2011 het licht ziet. 'Fire' is vanaf 2011 ook te horen in een commercial van een groot Nederlands biermerk, waarin de band zelf ook een grote rol speelt.

Derde album

Begin 2012 brengt Rigby de single 'One Life to the Next' uit, die een nieuw geluid laat horen. Het nummer vormt de opmaat voor een nieuw album dat in het voorjaar van 2012 moet verschijnen. En daarom is de single LOKSCHIJF bij LOK-Radio.

De LOK schijf wordt iedere zaterdag bekend gemaakt in in Kijk op Krimpen rond 11:00 uur en is onder andere te horen in Happy Hour en Decennium Dick.

De laatste 10 LOK-schijven

Minefields (Faouzia & John Legend)

25 november 2020

Golden (Harry Styles)

18 november 2020

Shame shame (Foo Fighters)

11 november 2020

The Weight (Danny Vera)

4 november 2020

Positions (Ariana Grande)

28 oktober 2020

Commander in Chief (Demi Lovato)

21 oktober 2020

Door de Wind (Miss Montreal)

14 oktober 2020

Diamonds (Sam Smith)

7 oktober 2020

Een Man van de Wereld (Danny de Munk)

30 september 2020

Oostenwind (Nick & Simon)

23 september 2020