Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

LOK-schijf

De LOK-schijf is de LOK tip van de week.

Happiness (Trijntje Oosterhuis)

De LOK schijf van 7 april 2012

Op 14 augustus 1996 verzorgt Trijntje Oosterhuis (geboren als Judith Katrijntje Oosterhuis) van Total Touch, een solo-optreden ter gelegenheid van de Amsterdam ArenA. Dat is met de ballad 'De Zee', wat haar een eigen hit en zeer veel aandacht oplevert in media. 
Trijntje zingt in 1998 tijdens 'De Vrienden Van Amstel LIVE' een duet met Herman Brood en neemt later met hem de nummers 'Saturday Night' en 'Fire & Rain' op. Eind november komt de jeugdfilm 'Abeltje' in de Nederlandse bioscopen. Tjeerd Oosterhuis, broer van Trijntje en de componist van Total Touch, schrijft voor die film het liedje 'Vlieg Met Me Mee' dat onder de naam van Trijntje Oosterhuis op single verschijnt. 

Ondanks diverse dure videoclips wil een internationale doorbraak maar van Total Touch niet lukken. De frustratie daarover leidt tot een tijdelijke breuk tussen Trijntje en Tjeerd in het voorjaar van 1999. Na een korte bezinningsperiode wordt de vrede weer getekend. 
Terwijl Tjeerd gaat werken aan nieuw materiaal, doet Trijntje een aantal solo-projecten. Ze zingt aan de zijde van jazzpianist Herbie Hancock op het 24ste North Sea Jazz Festival. In september doet ze een Marlboro Flashback-tour waarbij ze zich stort op het oeuvre van Stevie Wonder. Hiervan verschijnt een live-registratie op cd. Het solo album van Trijntje met nummers van Stevie Wonder wordt goud. 
Trijntje heeft een voorkeur voor jazz en nadat ze tekent met jazzlabel Blue Note, brengt ze een cd uit met Billie Holiday en george Gershwin covers uit. Dit album, genaamd 'Strange Fruit', levert haar nu ook eindelijk aandacht vanuit het buitenland op. Op haar tweede jazz-cd neemt ze in samenwerking met Burt Bacharach een aantal covers van zijn nummers op.

Trijntje Oosterhuis heeft met ‘Happiness’ haar eerste 3FM megahit te pakken. Met haar groep Total Touch scoorde ze al wel eerder (1998) met I’ll say goodbye een megahit. Op de nieuwe single werkt de zangeres samen met Anouk. Happiness is de eerste single van het nieuwe album ‘Wrecks We Adore’ dat over twee weken in de winkels ligt. En nu is "Happiness" ook nog LOKSCHIJF! Wat wil Trijntje nog meer?

De LOK schijf wordt iedere zaterdag bekend gemaakt in in Kijk op Krimpen rond 11:00 uur en is onder andere te horen in Happy Hour en Decennium Dick.

De laatste 10 LOK-schijven

Minefields (Faouzia & John Legend)

25 november 2020

Golden (Harry Styles)

18 november 2020

Shame shame (Foo Fighters)

11 november 2020

The Weight (Danny Vera)

4 november 2020

Positions (Ariana Grande)

28 oktober 2020

Commander in Chief (Demi Lovato)

21 oktober 2020

Door de Wind (Miss Montreal)

14 oktober 2020

Diamonds (Sam Smith)

7 oktober 2020

Een Man van de Wereld (Danny de Munk)

30 september 2020

Oostenwind (Nick & Simon)

23 september 2020