Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

LOK-schijf

De LOK-schijf is de LOK tip van de week.

Don't wake me up (Chris Brown)

De LOK schijf van 16 juni 2012

Chris Brown groeide thuis op met de platencollectie van zijn moeder, die veel oude soulnummers had staan. Zo leerde hij al snel teksten van Stevie Wonder en Anita Baker uit zijn hoofd. Omdat zijn macho klasgenoten niet van hiphop hielden, liet de zanger zijn zangtalenten alleen aan zijn moeder horen. Brown raakte door de muzikale voorkeur van zijn ouders al vroeg bekend met de muziek van Michael Jackson, Sam Cooke, Usher, Stevie Wonder en Anita Baker. Toch lagen zijn eigen aspiraties bij de rap, en hij werd op al zeer jonge leeftijd een rapper. Toen hij elf jaar oud was begon hij ook te zingen. Zijn vader werkte bij een tankstation waarbij een producer kwam die zei dat hij een jongen nodig had met talent. De vader van Chris Brown zei dat zijn zoon dat kon. Met hulp van de producer Scott Storch kwam in 2005 zijn eerste single Run It uit. Op televisie wordt deze single in een remix met Juelz Santana uitgezonden. Storch produceerde ook de meeste nummers op Browns debuutalbum, dat eind november 2005 uitkwam. De volgende single die Chris Brown heeft uitgebracht in Nederland is Yo (Excuse Me Miss). Zijn derde single was Gimme That, en voor de film Step Up heeft hij ook nog Say Goodbye als single uitgebracht. Ook was Brown te zien in het MTV programma "My Super Sweet 16″ waar toen Chris Brown, My Super Sweet 18 van werd gemaakt.

Op 8 februari 2009 gaf Chris Brown in het bijzijn van zijn manager, zichzelf aan aan de politie van Los Angeles nadat hij enkele dagen ervoor zijn toenmalige vriendin Rihanna had geslagen en verwondingen had toegebracht. Hij betaalde onmiddellijk de borg en kon nadien weer beschikken. Sindsdien is van het showbizzkoppel geen sprake meer. Op 25 augustus 2009 volgt het oordeel van de rechter. Brown moet 1400 uur (6 maanden) volmaken met activiteiten als auto’s wassen en graffiti verwijderen, besliste de rechter in Los Angeles. De rechter heeft de zanger ook voor de komende vijf jaar verboden contact te zoeken met zijn ex-vriendin. Tenslotte moet hij een jaar lang een cursus over huiselijk geweld volgen. Brown heeft een deal gesloten met justitie. In ruil voor zijn bekentenis liet het Openbaar Ministerie een tweede aanklacht, wegens bedreiging, vallen.

2010 werd het jaar van zijn comeback, met een #1 (‘Deuces’ featuring Tyga & Kevin Mccall)) in de Amerikaanse R&B Hitlijsten was Brown weer overal positief in het nieuws. Het nummer bleef 10 weken lang aan de top en was daarmee de grootste R&B track van het jaar in Amerika. Aan het einde van 2010 onthulde Brown zijn 1e pop single sinds Forever (2008) als lead-single voor zijn nieuwe album F.A.M.E genaamd Yeah 3x, in de Verenigde Staten bereikte de single als hoogste positie een 15e plaats in de Billboard Hot 100. Zijn nieuwe album "F.A.M.E." (22 maart) was een ook groot succes, het bereikte #1 op de billboard hot 200 en werd daarmee zijn eerste #1 album in Amerika. Chris gaf aan dat F.A.M.E. slechts deel 1 van het volledige plaatje is en dat er binnen zes maanden een tweede album zal worden uitgebracht onder de naam "Fortune". 

De LOK schijf wordt iedere zaterdag bekend gemaakt in in Kijk op Krimpen rond 11:00 uur en is onder andere te horen in Happy Hour en Decennium Dick.

De laatste 10 LOK-schijven

Remember (Becky Hill & David Guetta)

14 juli 2021

(Imagine Dragons)

7 juli 2021

Bad Habits (Ed Sheeran)

30 juni 2021

Finally (Alain Clark & Saint Ronil)

23 juni 2021

Sweet Dreams (Alan Walker & Imanbek)

16 juni 2021

Last Train Home (John Mayer)

9 juni 2021

Leave before you love me ( Marshmello x Jonas Brothers)

2 juni 2021

Voila (Barbara Pravi)

26 mei 2021

We are the People (Martin Garrix ft. Bono & the Edge)

20 mei 2021

High Power (Coldplay)

12 mei 2021