Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

LOK-schijf

De LOK-schijf is de LOK tip van de week.

Summertime sadness (Lana del Rey)

De LOK schijf van 8 juni 2013

Critici houden zich niet in als het gaat om de muziek van de wereldbekende ster Lana Del Rey. De 26-jarige zangeres zou zelfs onder vuur zijn genomen omdat ze niet weet wie ze is en ze haar carrière heeft opgebouwd op kwade trouw'. Dat zijn harde woorden die Del Rey in de mond neemt over zichzelf. 

Elizabeth Grant of hoe de zangeres echt heet, heeft een kwetsbare kant van zichzelf getoond in een interview dat ze onlangs gaf in het Canadese blad Fashion. Ze sprak er over de veelvuldige kritiek op haar muziek en op haar zelfgemaakte persoonlijkheid. 

'Ik vind mijn werk belangrijk, maar ik voel dat ik er niet altijd respect voor krijg', vertelde Del Rey in de publicatie. 'Ik geloof niet in de harde leerschool, ook al heb ik ze gehad. Heel het verhaal over wat je niet klein krijgt, maakt je sterker, is zo niet waar.'

Del Rey vertelde in het interview over wat kritiek met haar doet. 'Als ik voel dat mensen mijn muziek niet graag horen, dan heb ik de neiging om te gaan drinken.' Vervolgens sprak ze er over haar alcoholprobleem toen ze tiener was. 

Soundtrack van 'The Great Gatsby'
Del Reys song 'Young and Beautiful' is nu op verschillende radiozenders te horen en neemt een prominente plaats in op de soundtrack van de film 'The Great Gatsby' van Baz Luhrmann. Ze coverde onlangs ook meerdere klassieke hits, onder andere 'Summer Wine' van Nancy Sinatra en 'Chelsea Hotel No. 2' van Leonard Cohen. 

Misschien maken deze songs deel uit van een strategie om enigszins serieus te worden genomen? In ieder geval is het mooie nummer "Summertime Sadness" LOKSCHIJF van deze week.

De LOK schijf wordt iedere zaterdag bekend gemaakt in in Kijk op Krimpen rond 11:00 uur en is onder andere te horen in Happy Hour en Decennium Dick.

De laatste 10 LOK-schijven

Commander in Chief (Demi Lovato)

21 oktober 2020

Door de Wind (Miss Montreal)

14 oktober 2020

Diamonds (Sam Smith)

7 oktober 2020

Een Man van de Wereld (Danny de Munk)

30 september 2020

Oostenwind (Nick & Simon)

23 september 2020

Letter to you (Bruce Springsteen & The E Street Band)

16 september 2020

Color (Di-Rect)

9 september 2020

De Overkant (Suzan & Freek & Snelle)

2 september 2020

Hallucinate (Dua Lipa)

29 juli 2020

My own World (Davina Michelle)

22 juli 2020