Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

LOK-schijf

De LOK-schijf is de LOK tip van de week.

We are one (Ilse delange)

De LOK schijf van 26 januari 2013

Het zelf geproduceerde en gloednieuwe album Eye of the Hurricane van Ilse DeLange is vrijdag 14 september uitgekomen. Volgens de zangeres is het een album verweven met gebeurtenissen van de afgelopen periode, zoals het overlijden van haar vader. 

Ilses vader overleed in januari aan de gevolgen van kanker. Ze zette het album waaraan ze al begonnen was aan de kant en begon opnieuw. Drie nummers op het album gaan heel specifiek over het overlijden van haar vader. Ilse vertelt dat de liedjes 'I Need For You', 'Time Will Have To Wait' en 'We Are One' de pilaren zijn onder het album. 
 
Het liedje 'I Need For You' gaat over hoe Ilses moeder omging met het verlies van haar man. 'Time Will Have To Wait' gaat over het afscheid tussen Ilse en haar vader. "Ik denk dat het makkelijker is voor jullie dan voor mij," zei Ilses vader. "Hij had zich berust in zijn lot, maar stiekem denk ik dat hij het zei om het voor ons makkelijker te maken," vertelt Ilse in een interview met NU.nl. Het derde nummer 'We Are One' schreef Ilse juist voor het overlijden van haar vader, zodat hij het nog kon horen. Het liedje gaat over de angst om iemand te verliezen en hoe Ilse het gevoel heeft dat haar vader altijd bij haar zal zijn.
 
Ilse bracht Eye Of The Hurricane vrijdag 14 september uit. Het album bereikte de maandag erop al de gouden status. Dat betekent dat het in drie dagen al meer dan 25.000 keer verkocht is. Ilse, een heerlijke artiest, daarom een meer dan terechte LOKSCHIJF!!!

De LOK schijf wordt iedere zaterdag bekend gemaakt in in Kijk op Krimpen rond 11:00 uur en is onder andere te horen in Happy Hour en Decennium Dick.

De laatste 10 LOK-schijven

Commander in Chief (Demi Lovato)

21 oktober 2020

Door de Wind (Miss Montreal)

14 oktober 2020

Diamonds (Sam Smith)

7 oktober 2020

Een Man van de Wereld (Danny de Munk)

30 september 2020

Oostenwind (Nick & Simon)

23 september 2020

Letter to you (Bruce Springsteen & The E Street Band)

16 september 2020

Color (Di-Rect)

9 september 2020

De Overkant (Suzan & Freek & Snelle)

2 september 2020

Hallucinate (Dua Lipa)

29 juli 2020

My own World (Davina Michelle)

22 juli 2020