Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

LOK-schijf

De LOK-schijf is de LOK tip van de week.

Everything you didn't do (Jamie Cullum)

De LOK schijf van 11 mei 2013

Jamie Cullum (Romford (Essex), 20 augustus 1979) is een Britse jazzpianist en singer-songwriter.  Behalve met de piano begeleidt Cullum zichzelf ook met de drums en de gitaar. Vanaf april 2010 presenteert hij wekelijks een jazzshow op BBC Radio 2, op de dinsdagavond.

Zelf noemt hij de muziek op zijn albums geen pure jazz, maar jazz met een vleugje rock en pop. Een populaire benaming voor deze stijl is jazzpop. Zijn eerste cd Heard it all before beschouwt hij zelf echter wel als 'echte' jazz.In Nederland werd Jamie Cullum bekend tijdens North Sea Jazz 2004. De man die lange tijd vaste drummer van Jamie was, Sebastiaan de Krom, komt uit Nederland. In Nederland was hij onder andere te zien tijdens Nijmegen Rockin' Park en in Paradiso.

Ter promotie van zijn vierde album Catching Tales (dat in september 2005 uitgekomen is) heeft hij op 14, 15 en 16 december de Heineken Music Hall aangedaan.

29 april 2006 stond hij in de line up van Koninginnedag een uur lang te spelen op het Museumplein te Amsterdam. Als statement droeg hij een shirt van zangeres Anouk die zeer geliefd is bij Jamie.

Op 23 juli 2006 speelde Jamie Cullum weer in Nederland in het Zuiderpark in Den Haag. Hier was het 1-daags festival Arrow Rock Jazz In The Parc georganiseerd, met onder meer New Cool Collective en Wende Snijders. Jamie Cullum zette opnieuw een set neer van meer dan 2 uur voor het 8500 koppen tellende publiek.

Op het album van de Haarlemse hiphop-band Relax, Pirates Among Puppets, speelt hij mee met het nummer "Bittersweet".

Op 12 juli 2009 speelde Jamie Cullum opnieuw op het driedaagse jazzfestival North Sea Jazz. Dit festival betekende in 2004 zijn doorbraak in Nederland.

Na Catching Tales duurde het vier jaar voordat de Brit een nieuw album zou uitbrengen. Dit kwam ook omdat zijn vaste twee bandleden Geoff Gasgoyne en Sebastiaan de Krom na zeven jaar hetzelfde repertoire zin hadden in wat anders en Jamie verlieten. Percussionist Tom Richards bleef wel. Met nieuwe muzikanten en een nieuwe producer maakte Jamie het album The Pursuit, waarop hij voor het eerst gebruik maakt van meer elektronische muziek. In 2010 heeft Jamie Cullum een concert gegeven in de Heineken Music Hall te Amsterdam.

De LOKSCHIJF wordt ook gebruikt voor een reclamecampagne in Spanje, daarom LOKSCHIJF!

De LOK schijf wordt iedere zaterdag bekend gemaakt in in Kijk op Krimpen rond 11:00 uur en is onder andere te horen in Happy Hour en Decennium Dick.

De laatste 10 LOK-schijven

Commander in Chief (Demi Lovato)

21 oktober 2020

Door de Wind (Miss Montreal)

14 oktober 2020

Diamonds (Sam Smith)

7 oktober 2020

Een Man van de Wereld (Danny de Munk)

30 september 2020

Oostenwind (Nick & Simon)

23 september 2020

Letter to you (Bruce Springsteen & The E Street Band)

16 september 2020

Color (Di-Rect)

9 september 2020

De Overkant (Suzan & Freek & Snelle)

2 september 2020

Hallucinate (Dua Lipa)

29 juli 2020

My own World (Davina Michelle)

22 juli 2020