Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

LOK-schijf

De LOK-schijf is de LOK tip van de week.

Calm after the storm (The Common Linnets)

De LOK schijf van 15 maart 2014

Zoals altijd maakt de Nederlandse inzending voor het Eurovisie Songfestival de tongen los en dit jaar is dat uiteraard niet anders. In mei gaan Ilse DeLange en Waylon richting Denemarken om ons land te vertegenwoordigen. Het tweetal zingt onder de groepsnaam The Common Linnets het nummer ‘Calm After The Storm’. En ditmaal zijn het geen indianentooien of draaiorgels waar we ons druk over maken, maar gewoonweg de kwaliteit van het liedje. Is het wel spannend genoeg? Valt het wel op? Is het niet te saai? Nou, volgens het Nederlandse publiek in ieder geval niet.  

En dat is best bijzonder want officieel is 'Calm After The Storm' pas vandaag uit. Dat betekent dat het liedje nu pas te luisteren is via streamingplatforms als Spotify en dat je het nu pas direct kunt downloaden via iTunes. De reden waarom 'Calm After The Storm' toch al binnenkomt, is dat 'Calm After The Storm' de afgelopen dagen massaal vooruitbesteld is op iTunes. Dat belooft nog wat voor volgende week, want de belangstelling voor het nummer is in ieder geval erg groot. Voor een toppositie in de Mega Top 100 zal het liedje echter ook veelvuldig gestreamd en gedraaid op de radio moeten worden.  
De afgelopen week zat het met de media-aandacht voor 'Calm After The Storm' in ieder geval wel goed. Woensdagavond kon het Nederlands publiek het liedje voor het eerst horen toen Ilse DeLange en Waylon het zongen in De Wereld Draait Door, waarna zo'n beetje elk medium er aandacht aan besteedde. Een dag later was de première van de singleversie van 'Calm After The Storm' in de Gouden Uren op Radio 2. Ilse DeLange en Waylon waren ook bij deze uitzending aanwezig. Op 21 juni zal het duo trouwens als The Common Linnets optreden in de Grolsch Veste, het stadion van FC Twente, in Enschede. In ieder  geval De Dijk zal daarbij te gast zijn.  
Voor Waylon is het overigens al de tweede keer dat hij een gooi doet naar Eurovisie-succes. In 2005 probeerde hij het ook al als helft van een duo. Toen zong hij met Rachel Kramer (uit de groep K-otic) in de Nederlandse voorronde het nummer ‘Leven Als Een Beest’, maar werd al snel uitgeschakeld. Uiteindelijk was het Glennis Grace die ons land toen vertegenwoordigde. Ditmaal mag Waylon de voorronde overslaan en treft hij provinciegenote Ilse Delange aan zijn zijde.

En of het nummer nou stemmig is of saai, voor het Eurovisie Songfestival belooft het wel veel goeds, want met een man/vrouw-duet hebben we altijd goed gescoord in Europa. Zo leverde in 1996 ‘De Eerste Keer’ door Maxine & Franklin Brown ons een zevende plaats op. Maar vooral begin jaren ’70 deden we het prima, met Saskia & Serge (6e plaats voor ‘Tijd’ in 1971), Sandra & Andres (4e plaats voor ‘Als Het Om De Liefde Gaat’ in 1972) en Mouth & MacNeal (3e plaats voor ‘Ik Zie Een Ster’ in 1974).
 Nog even de chartfacts voor het tweetal: Waylon kan volgende week wel eens zijn grootste hit gaan scoren. Tot nu toe kwam hij tot 6 met zijn debuuthit ‘Wicked Way’ in 2009. ‘Calm After The Storm’ is zijn zesde notering. Voor Ilse Delange is het al haar 25e hit. Twee keer bereikte ze de eerste plek: in 2009 met ‘So Incredible’ en in 2009 met ‘Miracle’. Dus, een goede LOKSCHIJF!

De LOK schijf wordt iedere zaterdag bekend gemaakt in in Kijk op Krimpen rond 11:00 uur en is onder andere te horen in Happy Hour en Decennium Dick.

De laatste 10 LOK-schijven

Als ik je weer zie (Acda en de Munnik, Maan en Typhoon )

20 januari 2021

Sword from the Stone (Passenger)

13 januari 2021

Anyone (Justin Bieber)

6 januari 2021

Flags (Coldplay)

31 december 2020

To love somebody (Tim Dawn)

23 december 2020

It's Christmas (Mell & Vintage Future)

16 december 2020

Als de eerste Sneeuw valt (Emma Heesters)

9 december 2020

Prisoner (Miley Cyrus & Dua Lipa)

2 december 2020

Minefields (Faouzia & John Legend)

25 november 2020

Golden (Harry Styles)

18 november 2020