Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

LOK-schijf

De LOK-schijf is de LOK tip van de week.

Louise (Gers Pardoel)

De LOK schijf van 3 mei 2014

Gers Pardoel staat op tegen kanker. De opbrengst van zijn nieuwe nummer 'Dankbaarheid' gaat naar KWF Kankerbestrijding. Dit persoonlijke nummer over zijn vader draagt de rapper op aan Sta op tegen kanker, de campagne van KWF. 

‘Toen mijn moeder overleed aan kanker, verliep het best stroef tussen mij en mijn vader. Ze was mijn basis, ze was er altijd met thee en koekjes en binnen 9 maanden overleed ze’, vertelt Gers Pardoel. ‘Er waren best wel wat woordenwisselingen met mijn vader, maar later besefte ik pas hoe heftig de tijd was voor hem. Ik was nog maar 17 jaar en hij moest mij en mijn broer alleen opvoeden. Daarvoor ben ik hem ontzettend dankbaar. Toen hij een hartaanval kreeg werd dat gevoel versterkt. Ik dacht: ik moet nu een nummer voor hem schrijven voordat het te laat is. Toen mijn vader het nummer hoorde, was hij tot tranen toe geroerd.' 

Gers roept Nederland ook op om uit te spreken wie zij dankbaar zijn. ‘Het is een valkuil om dat niet te zeggen, omdat we druk zijn of omdat we het eng vinden. Maar zeg het! Ik denk dat het belangrijk is om het te zeggen voordat het te laat is. Het leven kan zo voorbij zijn.’ 

Op woensdag 22 januari is Gers ook te zien in de tv-show Sta op tegen kanker op Ned. 1. Gers: ‘Ik geloof dat er een dag komt dat kanker te genezen is: we gaan de goede kant op: in 1949 was er 25% overlevingskans (na 5 jaar), nu is dat 61%! Ik vind het daarom fijn dat ik mijn steentje kan bijdragen met dit nummer.' Kortom, een juweeltje van een LOKSCHIJF!!!

De LOK schijf wordt iedere zaterdag bekend gemaakt in in Kijk op Krimpen rond 11:00 uur en is onder andere te horen in Happy Hour en Decennium Dick.

De laatste 10 LOK-schijven

Als ik je weer zie (Acda en de Munnik, Maan en Typhoon )

20 januari 2021

Sword from the Stone (Passenger)

13 januari 2021

Anyone (Justin Bieber)

6 januari 2021

Flags (Coldplay)

31 december 2020

To love somebody (Tim Dawn)

23 december 2020

It's Christmas (Mell & Vintage Future)

16 december 2020

Als de eerste Sneeuw valt (Emma Heesters)

9 december 2020

Prisoner (Miley Cyrus & Dua Lipa)

2 december 2020

Minefields (Faouzia & John Legend)

25 november 2020

Golden (Harry Styles)

18 november 2020