Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

LOK-schijf

De LOK-schijf is de LOK tip van de week.

I forget where we were (Ben Howard)

De LOK schijf van 6 september 2014

Meestal debatteren de leden van de LOKSCHIJFcommissie over de keus, maar dit keer was iedereen het erover eens. Ben moest het worden! Singer-songwriter Ben Howard, geboren in West-Londen, groeide op aan zee. En dat is duidelijk te horen. De 'mellow' sound van zijn semi-akoestische liedjes doet je denken aan een zonsondergang en nachtelijk feestje op het strand met kampvuur. 
Ben Howard bespeelt op een aparte manier zijn gitaar. Hij legt het instrument plat op zijn schoot en speelt nonchalant een heel repetoire weg. Zijn rustige, melodieuze liedjes zjin te vergelijken met die van Xavier Rudd. Het verschil zit 'm in het feit dat Ben Howards stem dynamischer aandoet. Op het podium is hij rustig en innemend.

Het langverwachte debuutalbum van Ben Howard komt uit op Universal en krijgt de titel "Every Kingdom" (2011). Hij heeft een enorme zwak voor cassettebandjes. Zijn album werd om die reden, naast cd, ook op cassette uitgebracht. In 2012 wordt Ben Howard met zijn debuutalbum genomineerd voor de Mercury Prize, maar Alt-J gaat er vandoor met de prijs voor hun debuutalbum "An Awesome Wave".
Ben Howard gaat door met muziek maken. Hij brengt de single 'End Of The Affair' uit in augustus 2014. Het nummer is afkomstig van zijn tweede album, "I Forget Where We Where". Ben maakt tijdens Zane Lowe's show op BBC Radio 1 de titel van zijn plaat bekend. Tegelijkertijd laat hij voor het eerst de titeltrack van zijn album horen. Een juweeltje, misscchien wel DE LOKSCHIJF van 2014!

De LOK schijf wordt iedere zaterdag bekend gemaakt in in Kijk op Krimpen rond 11:00 uur en is onder andere te horen in Happy Hour en Decennium Dick.

De laatste 10 LOK-schijven

Als ik je weer zie (Acda en de Munnik, Maan en Typhoon )

20 januari 2021

Sword from the Stone (Passenger)

13 januari 2021

Anyone (Justin Bieber)

6 januari 2021

Flags (Coldplay)

31 december 2020

To love somebody (Tim Dawn)

23 december 2020

It's Christmas (Mell & Vintage Future)

16 december 2020

Als de eerste Sneeuw valt (Emma Heesters)

9 december 2020

Prisoner (Miley Cyrus & Dua Lipa)

2 december 2020

Minefields (Faouzia & John Legend)

25 november 2020

Golden (Harry Styles)

18 november 2020