Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

LOK-schijf

De LOK-schijf is de LOK tip van de week.

Love drunk (Waylon)

De LOK schijf van 13 september 2014

Op 5 september is "Heaven after Midnight", het derde studioalbum van Waylon verschenen. Dit album werd binnen tien dagen geschreven in Nashville en opgenomen in de legendarische Capitol Studio’s in Hollywood. De nieuwe single "Love Drunk" is deze week in promotie gegaan.

Wayln vond in de Amerikaanse songschrijver, gitarist en producer Bruce Gaitsch zijn perfecte muzikale partner. Gaitsch zat niet direct te wachten op die voor hem volstrekt onbekende Nederlander. Hij had eerder al samengewerkt met supersterren als Peter Cetera, Chicago, Agneta Fältskog, Madonna en wilde eigenlijk even helemaal niks. Maar toen hij Waylon ontmoette, klikte het zo goed dat de mannen onmiddellijk samen songs gingen schrijven. Het werd een bijzonder vruchtbare samenwerking. Ook de groep muzikanten waarmee hij samenwerkte in Amerika gaf Waylon een goed gevoel. Zo kon hij daar werken met gitarist Michael Landau, steelgitarist Greg Leisz, toetsenman CJ Vanston, drummer Curt Bisquera en bassist Lee Sklar. Allemaal mannen die gewend zijn om te werken met sterren als Joni Mitchell, Michael Jackson en Crosby, Stills, Nash & Young. 'Toen ik de studio binnenliep, had ik even een minuutje nodig om tot mezelf te komen', zegt Waylon.

Heaven After Midnight bevat twaalf songs waaraan Waylon zelf heeft meegeschreven. Zo schreef hij een aantal liedjes met Rob Crosby waaronder het nummer "Giving Up Easy". Rob Crosby heeft in het verleden onder andere songs geleverd aan Carl Perkins, Paul Simon en Lady Antebellum. Waylon vertelt: ‘Heaven After Midnight" bevat een mix van dat romantische van Rob en daar tegenover het rauwe van Bruce en mij. En de pure country van Rob gekoppeld aan de westcoastsound van Bruce en mijn eigen Europese inbreng. Dat driehoekje werkte heel goed.'

Waylon heeft een tijd nagedacht wat hij nou precies wilde tot hij het zeker wist: ‘Ik blijf altijd muziek maken. Maar als ik dat doe, moet ik dicht bij mezelf blijven. Terug naar wie ik eigenlijk ben en gewoon weer met een gitaar op schoot lekker spelen’. Kortom, een lekkere LOKSCHIJF!

De LOK schijf wordt iedere zaterdag bekend gemaakt in in Kijk op Krimpen rond 11:00 uur en is onder andere te horen in Happy Hour en Decennium Dick.

De laatste 10 LOK-schijven

Als ik je weer zie (Acda en de Munnik, Maan en Typhoon )

20 januari 2021

Sword from the Stone (Passenger)

13 januari 2021

Anyone (Justin Bieber)

6 januari 2021

Flags (Coldplay)

31 december 2020

To love somebody (Tim Dawn)

23 december 2020

It's Christmas (Mell & Vintage Future)

16 december 2020

Als de eerste Sneeuw valt (Emma Heesters)

9 december 2020

Prisoner (Miley Cyrus & Dua Lipa)

2 december 2020

Minefields (Faouzia & John Legend)

25 november 2020

Golden (Harry Styles)

18 november 2020