Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

LOK-schijf

De LOK-schijf is de LOK tip van de week.

Papaoutai (Stromae)

De LOK schijf van 6 juli 2013

De Belgische zanger Stromae staat deze week ineens met 2 nummers in de Europese top 50. Zo komt hij binnen met ‘Formidable’ op 28, terwijl hij met ‘Papaoutai’ stijgt van 50 naar 36.  Dit komt vooral door hoge noteringen in Frankrijk en België. Beide nummers zullen naar verwachting voorkomen op het 2e album van Stromae, welke later dit jaar wordt verwacht. Helaas is de titel van dit album nog niet bekend gemaakt.  De titel van zijn eerste album was Cheese.

Stromae is natuurlijk bij ons bekend van zijn nummer 1 hit uit 2010 ‘Alors On Danse’ welke afkomstig is van dat eerste album. Stromae is afkomstig uit Brussel, en zijn echte naam is Paul Van Haver. ‘Alors On Danse’ bereikte niet alleen in de Mega Top 100 de koppositie maar ook in België en Frankrijk uiteraard. Daarnaast stond het nummer bovenaan in landen als Duitsland, Zwitserland, Oostenrijk, Luxemburg, Italië, Denemarken, Griekenland, Tsjechië, Slowakije, Griekenland en Bulgarije. Ook werd de eerste plaats bereikt in de Europese Top 50.
 
Na ‘Alors On Danse’ bracht Stromae 4 singles uit die de Mega Top 100 niet bereikte, maar ‘Papaoutai’ staat nu op nummer 45 en dit kan en moet hoger! ‘Papaoutai’ is overigens een verbastering van het Franse ‘papa où t’es?’, ofwel ‘Papa waar ben je’, en dat verwijst weer naar zijn Rwandese vader die hij slechts drie keer zou hebben gezien in zijn leven. En daar word je als kind niet echt blij van. Daarom gaat de LOKSCHIJF-commissie Stromae heel blij maken door "Papatouai" LOKSCHIJF te maken!

De LOK schijf wordt iedere zaterdag bekend gemaakt in in Kijk op Krimpen rond 11:00 uur en is onder andere te horen in Happy Hour en Decennium Dick.

De laatste 10 LOK-schijven

Alone Pt 2 (Alan Walker ft. Ava Max)

15 januari 2020

If the World was ending (JP Saxe & Julia Michaels)

4 januari 2020

Family! (Chainsmokers & Kygo)

28 december 2019

Stil in mij (Josylvio & Do)

21 december 2019

Time for Change (Robbie Williams)

14 december 2019

Blinding Lights (The Weeknd)

7 december 2019

Unlove you (Armin van Buuren feat. Ne-Yo)

30 november 2019

Daddy (Coldplay)

23 november 2019

Jij en ik tegen de Wereld (Maan)

16 november 2019

Opposite Lover (Roel van Velzen)

9 november 2019