Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

LOK-schijf

De LOK-schijf is de LOK tip van de week.

No Diggity (Lucas & Steve ft. Blackstreet)

De LOK schijf van 7 april 2021

Toen de wereldhit "No Diggity" uitkwam, liepen Lucas & Steve No-Diggity-Blackstreet-Lucas-Steve nog in de luiers, maar de Nederlandse dj’s draaien hun hand niet om voor een remake. Dat doen ze niet alleen, maar met Blackstreet, de originele artiesten achter het nummer. “Soms vinden mensen het jammer dat we aan een klassieker gaan zitten, maar meestal zijn de reacties uitzinnig”, vertelt Lucas de Wert aan het ANP. “Dit wordt misschien wel onze allergrootste hit ooit.”   
Het Maastrichtse dj-duo wil elk jaar een bestaande hit onder handen nemen. Het idee van het nummer kwam zo’n anderhalf jaar geleden tot stand, toen de mannen op een hotelkamer in Portugal zaten. “We hadden een leuk begin gemaakt en ons label was gelijk enthousiast”, vertelt Lucas. Toen kwamen de twee echter bij het lastigste deel aan: om toestemming vragen bij de vele schrijvers van het nummer. Dat was best een opgave. “Dat nummer is al zo’n 25 jaar oud, dus veel artiesten waren al van publisher gewisseld”, vertelt Lucas over de zoektocht. “En als één van die mensen niet zou willen of niet gevonden kon worden, ging het feest niet door.” Dat leek in het begin even het geval. “Sommige schrijvers waren eerst sceptisch. Je gaat natuurlijk ook met een iconische plaat aan de slag. Maar toen ze ons beginnetje hoorden, waren ze gelijk om.” 
En toen gebeurde er waar Lucas en Steve op hoopten. Blackstreet vroeg of ze mee mochten werken aan de remake. De vocalen werden opnieuw opgenomen, het heeft een modern sausje gekregen. “Het blijft het originele nummer, maar dan met een Lucas & Steve-jasje aan. We wilden wel echt die originele sound bewaren, bijvoorbeeld door de authentieke talkbox, die overigens wel opnieuw is opgenomen, erin te laten.” 
De nieuwe versie kan in ieder geval rekenen op goedkeuring van een van de geestelijk vaders zelf. “Het heeft echt de potentie om een Grammy te winnen”, vertelt de inmiddels 52-jarige Chauncey Black van Blackstreet in gesprek met het ANP. “Toen ik met Lucas & Steve had gesproken over hun idee en hun proefversie hoorde dacht ik echt ‘dit kan een heel grote kans zijn voor de plaat’. Ik vond het een geweldig idee, die jongens zijn geweldig.” 
Chauncey vindt dan ook dat de nieuwe versie “een verfrissende start en een nieuw hoofdstuk” betekent voor het nummer. Hij denkt dan ook dat de remake “net zo lang” herinnerd zal worden als het origineel. “No Diggity klinkt nog steeds fris en nieuw. Het heeft elementen van het origineel, dezelfde vibe en de uptempo beat. I love it!” LOKSCHIJF!

 

De LOK schijf wordt iedere zaterdag bekend gemaakt in in Kijk op Krimpen rond 11:00 uur en is onder andere te horen in Happy Hour en Decennium Dick.

De laatste 10 LOK-schijven

Remember (Becky Hill & David Guetta)

14 juli 2021

(Imagine Dragons)

7 juli 2021

Bad Habits (Ed Sheeran)

30 juni 2021

Finally (Alain Clark & Saint Ronil)

23 juni 2021

Sweet Dreams (Alan Walker & Imanbek)

16 juni 2021

Last Train Home (John Mayer)

9 juni 2021

Leave before you love me ( Marshmello x Jonas Brothers)

2 juni 2021

Voila (Barbara Pravi)

26 mei 2021

We are the People (Martin Garrix ft. Bono & the Edge)

20 mei 2021

High Power (Coldplay)

12 mei 2021