Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

LOK-schijf

De LOK-schijf is de LOK tip van de week.

Arcade (Duncan Laurence)

De LOK schijf van 16 maart 2019

De LOKSCHIJF van 16 maart 2019 is: Arcade - Duncan Laurence.

Duncan Laurence, artiestennaam van Duncan de Moor (Spijkenisse, 11 april 1994), is een Nederlands singer-songwriter. Hij kreeg bekendheid door zijn deelname aan het vijfde seizoen van het televisieprogramma "The Voice of Holland", waar hij de halve finale bereikte. Nu het lied bekend is, volgen de vervolgvragen: hoe houdt Laurence' stem het onder grote druk? Hoe ziet zijn podiumact eruit? En wat doet de concurrentie? Wel is één ding nu al zeker: met de fraai gestileerde ballade "Arcade" levert Nederland dit jaar kwaliteit. Een traditionele Songfestival-oorwurm is de song allerminst. Dat kan een handicap zijn op het podium waar de eerste indruk vaak het verschil bepaalt tussen top of flop. Maar onder gunstige omstandigheden kan juist een lied dat enig nog te ontvouwen mysterie herbergt, verrassen.Daarvoor geldt één voorwaarde: het onderliggende fundament moet deugen. Dat is bij "Arcade" het geval: het lied is vakkundig gecomponeerd, heeft inhoud en nestelt zich juist door zijn onalledaagse opbouw met elke draaibeurt dieper in je hoofd.

Dankzij de hedendaagse productie (vingerknipjes, ijle synths en een catchy ooh-ooh-ooh-koor in de achtergrond) is "Arcade" een lied zoals er deze dagen meer hoog in de internationale hitlijsten staan, maar tegelijkertijd ook een tikje tandeloos. Groot pluspunt is daarentegen Laurence' intrigerende stemgeluid dat in de hoge partijen doet denken aan dat van internationale popster Sam Smith.

Aan kansberekening doen is in Eurovisie-land uiterst risicovol, maar het moet wel gek lopen als deze song de eindstrijd in mei niet haalt. Zeker in een deelnemersveld dat op het eerste oog veel theatrale uitwassen kent, kan Laurence opvallen en eenmaal in de finale verder omhoog kijken. Naar plek 1? Daarvoor mist "Arcade" vermoedelijk net die ene geniale vondst, maar Nederland gaat met Duncan Laurence zonder meer een mooie Songfestival-editie tegemoet. Kortom, LOKSCHIJF!!!

Veel luisterplezier!

De LOK schijf wordt iedere zaterdag bekend gemaakt in in Kijk op Krimpen rond 11:00 uur en is onder andere te horen in Happy Hour en Decennium Dick.

De laatste 10 LOK-schijven

It's a new day (Anouk)

13 april 2019

Rollercoaster (Danny Vera)

6 april 2019

Skyward (Davina Michelle)

30 maart 2019

Scared of love (Wulf & Miss Montreal)

23 maart 2019

Arcade (Duncan Laurence)

16 maart 2019

Miracle (Alan Parsons ft Jason Mraz)

9 maart 2019

Preach (John Legend)

2 maart 2019

Someone you loved (Lewis Capaldi)

23 februari 2019

Giant (Calvin Harris, Rag 'n bone man)

19 januari 2019

Before I go (Guy Sebastian)

5 januari 2019