Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

Kabelkrant 10 juni 2023

Zaterdag 10 juni 2023

Dit is de kabelkrant van de Lokale Omroep Krimpen die dagelijks wordt uitgezonden via het kabelnet in Krimpen aan den IJssel.
Nieuws en/of berichten kunt u sturen per e-mail naar info@lokaleomroepkrimpen.nl of
LOK, red. kabelkrant, p/a Lievensstraat 7, 2923 CW Krimpen a/d IJssel. tel. 0180 55 21 11. www.lokaleomroepkrimpen.nl.

Direct kabelkrant nieuws lezen of nieuws van vorige dagen: www.lokaleomroepkrimpen.nl/kabelkrant.

Het weer

Het is ook Zaterdag weer een zonnige dag en met een zwakke tot matige oostenwind wordt het ook warm want vanmiddag komen de maximumtemperaturen uit op 29 tot 31 graden. De lucht is redelijk droog en vooral vanochtend geeft de wind nog een beetje verkoeling. Vanavond blijft het behoorlijk warm en vannacht daalt het tot ca. 18 graden. Het blijft helder en er is dan bijna geen wind.

Overleden mannen

In woningen in Rotterdam-IJsselmonde en Dordrecht heeft de politie vrijdag kort na elkaar een overleden persoon aangetroffen. De zaken hebben niets met elkaar te maken. In beide gevallen gaat het om een man. De politie doet in IJsselmonde inmiddels al uren onderzoek. Uit de woning aan de Wilbertoord zou een zeer doordringende geur zijn gekomen, lijkend op ammoniak. Volgens ooggetuigen kreeg een aantal agenten daardoor last van hun ogen.

Slagboomkruipers

Maandag was er de waarschuwing van brugwachters dat het een keer misgaat en vrijdagochtend was het zover: bij de Tweede Coolhavenbrug reed een auto de slagboom eraf. Medewerkers van de gemeente hebben de slagboom snel weggehaald. Zowel het wegverkeer als de scheepvaart heeft geen last van het probleem. Onduidelijk is nog wanneer een nieuwe slagboom geplaatst wordt. De Tweede Coolhavenbrug is de enige brug bij de Parksluizen die in gebruik is, nu de ander wordt gerenoveerd.

Superhelden

We kennen allemaal de term sprookjeshuwelijk, maar een superheldenhuwelijk? Da's nieuw! Deze week stapten Batman en Batgirl in het huwelijksbootje, onder toeziend oog van een bonte stoet aan andere striphelden. Popeye, Olijfje, een foute FBI-agent, Cruella de Vil, clown Pennywise en vele anderen. Ze waren er woensdag allemaal bij toen Batman en Batgirl - of eigenlijk Farid Mangalie en Tiffany van Wel - elkaar aan de Coolsingel het ja-woord gaven.

Veerpont

Fietsers en voetgangers kunnen maandag 26 en dinsdag 27 juni toch met het veer in Bergambacht over. Gemotoriseerd verkeer moet omrijden. De gemeente Krimpenerwaard kondigde eerder deze week aan dat de veerpont tussen Bergambacht en Streefkerk gedurende twee dagen, namelijk maandag 26 en dinsdag 27 juni, buiten gebruik zal zijn vanwege asfalteringswerkzaamheden op de wegen naar de nieuwe veerstoep aan de Bergambachtse zijde. (Bron: Hetkontakt)

Naakt

Naaktlopers bij de Surfplas in recreatiegebied Krimpenerhout bij Krimpen aan de Lek riskeren een forse boete. Daarvoor waarschuwt wijkagent Natalie van Hoorn op Instagram. "Dit geldt ook voor mensen die masturberen in het openbaar, waar zelfs een gevangenisstraf op kan staan." De Surfplas is niet de juiste plek om naakt te lopen of ‘om te masturberen’, waarschuwt de wijkagent. "Wordt u opgewonden van de zon, blijf dan thuis." De boete voor naaktlopen is 380 euro, geeft de wijkagent aan.

Dom

Een Maleisische klimmer die op 'ongelooflijke wijze' door een Nepalese sherpa van de Mount Everest werd gered, heeft zich inmiddels de woede van veel mensen op de hals gehaald. Sinds hij uit de zone des doods van de berg werd gehaald, bedankte hij op Instagram en in talkshows wel zijn sponsors, maar niet de klimmer die hem redde.

Vintage bij de kazen

Verkoop van Vintage, homedecoratie en curiosa.

Kaasboerderij Speksnijder, Tiendweg 28b 2941 ER Lekkerkerk

Openingstijden Vintage winkel
Vrijdag10:00 – 15:30
Zaterdag10:00 – 15:30
Grote kaaswinkel met een keur aan streekproducten en mooie cadeauverpakkingen. Geniet op het terras van koffie, thee of softijs.

Kijkdagen

Door drie 'kijkdagen' te houden, is de politie Aalten-Dinxperlo erin geslaagd veel gestolen beeldjes van begraafplaatsen terug te geven aan de rechtmatige eigenaren. Mensen konden de afgelopen drie ochtenden langskomen op het politiebureau in Dinxperlo. Daar stonden de gestolen beeldjes uitgestald. "We hebben genoeg mensen gehad", vertelt wijkagent Addy Donderwinkel woensdag. "Als mensen een foto van het beeldje hadden, konden ze het terugkrijgen, ook als ze geen aangifte hadden gedaan."
broere no 22

De KabelKrant beperkt

Er is een tekort aan KabelKrant medewerkers.

Hierdoor kan er soms een beperkte of geen KabelKrant worden gemaakt.
Ons excuus hiervoor.

Mocht u ons team willen komen versterken bel dan 06 - 30153537

Het KK-team