Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

Kabelkrant 22 januari 2022

Zondag 23 januari 2022

Dit is de kabelkrant van de Lokale Omroep Krimpen die dagelijks actueel wordt uitgezonden via het kabelnet in Krimpen aan den IJssel.
Nieuws en/of berichten kunt u sturen per E-mail naar info@lokaleomroepkrimpen.nl of
LOK, red. kabelkrant, p/a Lievensstraat 7, 2923 CW Krimpen a/d IJssel. tel. 0180 552111. www.lokaleomroepkrimpen.nl.

Direct kabelkrant nieuws lezen of nieuws van vorige dagen: www.lokaleomroepkrimpen.nl/kabelkrant.

Het weer

Zondag is het bewolkt en droog. In de ochtend kan het hier en daar mistig zijn en in de middag is niet meer dan een streepje zon mogelijk. Het wordt 7 of 8 graden en er staat nauwelijks wind.

Corona

Het Ikazia Ziekenhuis kan vanaf volgende week alle zes operatiekamers weer in gebruik nemen en zo een start maken met het wegwerken van de zogeheten inhaalzorg. Dat heeft directeur Rob Kievit maandag gezegd op Radio Rijnmond. Volgens de directeur van het Rotterdamse ziekenhuis worden de komende veertien dagen 'best spannend'. De spanning heeft volgens Kievit te maken met het torenhoge aantal besmettingen. Dat aantal zal de komende tijd alleen maar verder stijgen, is de verwachting.

Aanrijding

Op de Boezemweg in Lekkerkerk is zaterdag rond 18.00 uur een voetganger met rollator aangereden door een auto. De hulpdiensten, inclusief een traumahelikopter, waren snel ter plaatse. Het slachtoffer is onder toezicht van een trauma-arts met spoed overgebracht naar het ziekenhuis. De politie heeft het kruispunt afgezet en doet onderzoek naar de oorzaak van het ongeval.

Diefstal

In een magazijn in de buurt van het Australische Sydney heeft een man 42.000 zelftesten gestolen. Dat hebben de Australische autoriteiten woensdag meegedeeld. De dief liep dinsdagnamiddag een goederendepot in de buitenwijk van Mascot binnen en nam de testen mee, verklaarde een woordvoerder van de politie van de staat New South Wales. De politie heeft een onderzoek geopend. Dominic Perrottet, de premier van New South Wales, heeft het incident reeds veroordeeld.

Ruimteschild

De lancering van een ruimteschild tegen zon en warmte kan het broeikasgaseffect remmen, denken klimaatwetenschappers in Harvard. Dat leidt tot tot felle kritiek van collega’s die zeggen: droom lekker verder, niet aan beginnen. Hoe verder de klimaatcrisis dreigt te ontsporen, hoe wilder het technisch geschut dat nodig is om het probleem te stoppen. Dat levert science fiction-achtige klimaatplannen op in de wetenschap, waar een kritisch collectief nu de vloer mee aanveegt.
Vintagelangsdebrug

Glaasje schoonmaakmiddel

Een man in de Amerikaanse staat Tennessee heeft een schadevergoeding van ruim 9 miljoen toegewezen gekregen voor het drinken van schoonmaakmiddel. William Cronnon kreeg de schadevergoeding nadat een serveerster hem het schoonmaakmiddel Eco-San serveerde in plaats van het bestelde glas water. Eco-San is een bleekmiddel voor de consumentenmarkt. Het schoonmaakmiddelvoorval gebeurde in April 2014 en Cronnon hield er hevige permanente verwondingen aan over.

Tijd is tijd

Een piloot van de Pakistaanse airline PIA zou naar verluidt hebben geweigerd naar de eindbestemming te vliegen na een noodlanding te hebben gemaakt. Vlucht PK-9754 stond gepland te vliegen vanuit Riyadh, Saoedie-Arabië naar de Pakistaanse hoofdstad Islamabad afgelopen zondag. Door onverwachte weersomstandigheden werd de crew genoodzaakt een noodlanding te maken en bleven zij in Saoedie-Arabië. De gezagvoerder had echter ‘geen zin’ om alsnog naar Pakistan te vliegen en beweerde dat hij over zijn uren heen was.

De KabelKrant beperkt

Er is een tekort aan KabelKrant medewerkers.
Hierdoor kan er soms een beperkte of geen KabelKrant worden gemaakt.
Ons excuus hiervoor.

Het KK-team
broere no 22

LOK-TV videoreportages

Door de redactie van LOK-TV worden en zijn diverse nieuwe videoreportages gemaakt van gebeurtenissen in Krimpen.
U kunt deze video’s bekijken via de website van de LOK.

Ga naar www.lokaleomroepkrimpen.nl
- klik op foto/video - video-correspondenten - LOK-TV en kies dan de gewenste reportage.

Veel kijkplezier,
de redactie.

Lokale Omroep Krimpen

Naast deze kabelkrant produceert de Lokale Omroep Krimpen (LOK) dagelijks ook radiouitzendingen.
LOK-Radio is te ontvangen via:
- Kabel93.1 MHzin stereo met RDS
- Ether106.0 MHzin stereo met RDS
Heeft u berichten, stuur deze naar:
LOK, pa Olympiade 30, 2924 AM Krimpen aan den IJssel, tel: 0180 55 21 11.
E-mail: info@lokaleomroepkrimpen.nl,
Info: www.lokaleomroepkrimpen.nl.
Programmaoverzicht op de web-site.