Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

Kabelkrant 13 januari 2022

Vrijdag 14 januari 2022

Dit is de kabelkrant van de Lokale Omroep Krimpen die dagelijks actueel wordt uitgezonden via het kabelnet in Krimpen aan den IJssel.
Nieuws en/of berichten kunt u sturen per E-mail naar info@lokaleomroepkrimpen.nl of
LOK, red. kabelkrant, p/a Lievensstraat 7, 2923 CW Krimpen a/d IJssel. tel. 0180 552111. www.lokaleomroepkrimpen.nl.

Direct kabelkrant nieuws lezen of nieuws van vorige dagen: www.lokaleomroepkrimpen.nl/kabelkrant.

Het weer

Vrijdag begint de dag overal met mist. In de loop van de dag lost de mist op en in de middag komt de zon in het westen van de regio misschien even tevoorschijn. In de middag wordt het 6 tot 8 graden. De zwakke wind waait uit het westen.
In het weekend is het overwegend bewolkt en droog. Alleen zondagmiddag zou er een lichte bui kunnen voorkomen. Begin volgende week komt de zon ook af en toe tevoorschijn. Van winterweer is absoluut geen sprake, in de middag wordt het 8 graden.

Bedrog

Een man uit Hellevoetsluis heeft bekend dat hij vijftien mensen heeft opgelicht door geld voor niet bestaande woningen te incasseren. Tijdens zijn rechtszaak in Rotterdam zei hij diepe spijt te hebben en alles terug te betalen. Rutger de J. (31) gebruikte zelfs zijn eigen woning om de belangstellenden rond te leiden en enthousiast te maken. Meestal nog dezelfde dag vroeg hij 500 euro borg, waarna hij niets meer van zich liet horen. In een enkel geval kregen kandidaat-huurders sleutels, die niet bleken te passen op de woning. De aangeboden woningen zouden in Rotterdam of Papendrecht staan.

Reparatie

De beschadigde mol in het Loetbos is inmiddels weer deels hersteld. Kees Kool van Staatsbosbeheer laat weten dat het gigantische kunstwerk wind- en waterdicht is gemaakt. Begin december raakte de mol beschadigd door zwaar vuurwerk. Volgens Kees Kool zijn de eerste herstelwerkzaamheden rond kerst gebeurd. “De neus lag natuurlijk flink open en als het dan gaat vriezen en het materiaal is nat, dan heb je kans dat het hele kunstwerk kapotgaat.” Twee dagen lang is er aan gewerkt om de mol weer wind- en waterdicht te maken.

Corona in de regio

Bij het RIVM zijn in de afgelopen 24 uur 4454 nieuwe coronabesmettingen in onze regio gemeld. Dat is net geen record en het zijn er beduidend meer dan woensdag, toen er 3446 besmettingen waren gemeld. Bovendien zijn de cijfers mogelijk incompleet: door een storing bij het RIVM zijn niet alle meldingen doorgekomen. Er is 1 overleden regiogenoot gemeld; 4 mensen werden opgenomen in het ziekenhuis.

Koninginnekerk

De sloop van de Koninginnekerk in Rotterdam-Crooswijk roept na vijftig jaar nog emoties op. Het markante kerkgebouw met de twee slanke torens met groen uitgeslagen koperen koepels laat de gemoederen begin jaren '70 hoog oplopen in Rotterdam. De kerk gaat tegen de vlakte, maar niet zonder slag of stoot. "Een collectief gevoel van verdriet, wanhoop en woede", herinnert Tine Jonker zich goed. Luuk Verburgh weet het ook nog: "Er was veel verzet tegen de sloop, er waren demonstraties en er hingen spandoeken." En Jacques Hoeijenbos zegt: "De Koninginnekerk was een icoon."

Musical

Vanwege het 350 jarig jubileum van de Oude Hollandse Waterlinie gaat in september en oktober de musical Water en Vuur op tournee langs verschillende waterlinieplaatsen. Er wordt ook in het Schoonhovense Arto Theater gespeeld. Voor de jubileummusical worden nog enkele spelers gezocht. De jonge prins Willem III leidt het Nederlandse leger tegen zijn oom, de koning van Frankrijk. Om het Franse leger tegen te houden zet hij polders onder water. Maar veilig achter het water kan hij niet laten zien dat hij net zo’n sterke Oranje prins is als zijn voorvaderen.

Pokemon

De rechtbank in Los Angeles heeft een aanklacht tegen de stad van twee voormalige politieagenten van de LAPD van tafel geveegd. Louis Lozano en Eric Mitchel waren door hun korps op straat gezet nadat ze een melding van een overval negeerden, omdat ze te druk waren met het vangen van een Snorlax en andere wezens in Pokémon Go. Het incident vond al in april 2017 plaats, maar kwam nu dankzij deze aanklacht aan het licht. Na een melding van een overval in een winkelcentrum vroeg sergeant Gomez destijds om versterking via de radio, maar Lozano en Mitchel reageerden niet.
broere no 21

De KabelKrant beperkt

Er is een tekort aan KabelKrant medewerkers.
Hierdoor kan er soms een beperkte of geen KabelKrant worden gemaakt.
Ons excuus hiervoor.

Het KK-team

Lokale Omroep Krimpen

Naast deze kabelkrant produceert de Lokale Omroep Krimpen (LOK) dagelijks ook radiouitzendingen.
LOK-Radio is te ontvangen via:
- Kabel93.1 MHzin stereo met RDS
- Ether106.0 MHzin stereo met RDS
Heeft u berichten, stuur deze naar:
LOK, pa Olympiade 30, 2924 AM Krimpen aan den IJssel, tel: 0180 55 21 11.
E-mail: info@lokaleomroepkrimpen.nl,
Info: www.lokaleomroepkrimpen.nl.
Programmaoverzicht op de web-site.