Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

Kabelkrant 24 november 2021

Donderdag 25 November

Dit is de kabelkrant van de Lokale Omroep Krimpen die dagelijks actueel wordt uitgezonden via het kabelnet in Krimpen aan den IJssel.
Nieuws en/of berichten kunt u sturen per E-mail naar info@lokaleomroepkrimpen.nl of
LOK, red. kabelkrant, pa Olympiade 30, 2924 AM Krimpen a/d IJssel. tel. 0180 552111. www.lokaleomroepkrimpen.nl.

Direct kabelkrant nieuws lezen of nieuws van vorige dagen: www.lokaleomroepkrimpen.nl/kabelkrant.

Het weer

Donderdag passeert er vanuit het noordwesten een zwak front met wat regen, na de regen volgen een paar opklaringen met wat zon maar valt er ook een enkele bui. De wind draait morgen naar het noordwesten en neemt langs de kust toe tot vrij krachtig en dat is een windkracht 5. Het kwik ligt morgenmiddag opnieuw rond de 8 graden.
Vrijdagmiddag volgt vanuit het westen flink wat regen en wordt het in de middag slechts 5 graden en is het waterkoud. In het weekend is er veel bewolking en vallen er enkele buien, een enkele bui kan ook hagel opleveren.

Triageteam

Het Albert Schweitzer ziekenhuis stoomt een triageteam klaar met het oog op code zwart. "Zij zullen volgens een landelijk protocol een rangorde aanbrengen in welke patiënt het eerste aan de beurt komt, op basis van het medisch dossier," vertelt een woordvoerder van het ziekenhuis. Het team bestaat uit 12 artsen die niet direct betrokken zijn bij de coronazorg en die de patiënten niet zien of behandelen. Zij moeten keuzes maken die we in Nederland nooit eerder hebben hoeven maken en het is voor artsen zeer ingrijpend om te doen.

Piloot

Wie woensdagmiddag van Schiphol naar Praag vloog, had een wel heel bijzondere co-piloot in het toestel. Niemand minder dan Koning Willem-Alexander bracht de Feyenoord-supporters en Rijnmond-verslaggevers naar de Tsjechische hoofdstad. Een supporter toont op zijn mobiele telefoon een foto van de opmerkelijke co-piloot. "Ik denk oprecht dat hij nu voor Feyenoord is", knipoogt hij. Koning Willem-Alexander staat echter bekend als Ajax-supporter. "Maar zijn vrouw (Koningin Máxima, red.) is voor Feyenoord. Dat compenseert het weer een beetje."

Celstraf voor rellen

De eerste twee Coolsingelrelschoppers zijn veroordeeld tot drie maanden cel en twee voorwaardelijk. Het gaat om een 26-jarige vrouw uit Spijkenisse en een 29-jarige man uit Delft. Beiden verklaarden zich te hebben laten meeslepen door de demonstratie, ook hebben ze allebei spijt.
De vonnissen van de twee relschoppers zijn nagenoeg identiek: naast hun celstraf moeten ze zich bij de reclassering melden en in behandeling gaan. Beiden zijn eerder veroordeeld voor geweldsdelicten.

Biljartclub

Soms moet je een beetje mazzel hebben, weten ze bij biljartclub Soos Langeland. Toen duidelijk werd dat sportzaal De Populier gesloopt zou gaan worden, vond de vereniging dankzij een welwillende ondernemer een nieuwe locatie aan de Stormpolderdijk 34. Een topplek, zo mag worden vastgesteld. “Dat is het zeker”, glimlacht voorzitter Aad van der Graaf. “We hebben hier alles wat ons hartje begeert. Drie uitstekende biljarts, veel ruimte om de tafels heen, een bar met keuken en voldoende ruimte voor onze voorraad en de materiaalopslag.
broere no 22

Corona in de regio

Bij het RIVM zijn in de afgelopen 24 uur 1941 nieuwe coronabesmettingen in onze regio gemeld. Dat zijn er minder dan gisteren, toen er 1944 besmettingen waren gemeld. Er zijn vier overleden regiogenoten gemeld en vijftien mensen werden opgenomen in het ziekenhuis. De overleden regiogenoten kwamen uit Hellevoetsluis (1), Rotterdam (2) en Vlaardingen (1). In het ziekenhuis werden verder mensen uit Alblasserdam (1), Capelle aan den IJssel (1), Hoeksche Waard (3), Nissewaard (1), Rotterdam (6), Schiedam (1), Vlaardingen (1) en Westvoorne (1) opgenomen.

Molenweide

Wethouder Leon de Wit heeft woensdag de sleutel aan de eerste toekomstige bewoners van plan Molenweide overhandigd. Daarmee is een start gemaakt met de oplevering van de laatste fase van deze nieuwe wijk in Krimpen aan de Lek. In totaal zijn er in deze fase 42 duurzame, gasloze woningen bijgebouwd. Wethouder Leon de Wit: “Wij zijn blij dat onze gemeente, met de oplevering van deze laatste fase, weer 42 woningen rijker is. De nieuwe bewoners laten ook weer een woning achter, wat zorgt voor de broodnodige doorstroming.

Lynx

Natuurorganisatie Zuid-Hollands Landschap onderzoekt een aantal meldingen over een "grote katachtige" die gezien is bij 's-Gravenzande. Volgens sommige melders gaat het mogelijk om een lynx. "Het zijn behoorlijk wat meldingen", zegt een woordvoerder van de natuurorganisatie tegen de regionale omroep Rijnmond. "Maar het gaat vaak om mensen die bijvoorbeeld een buurvrouw hebben die het dier hebben gezien, of zoiets dergelijks. Onze medewerkers hebben het dier in ieder geval nog niet gezien."

De geschiedenis van 25 november

Duitsland en Japan sluiten op 25 november 1935 het zogenaamde Anti-Kominternpact. Het pact is voornamelijk gericht tegen de Komintern (Communistische Internationale) en in het bijzonder tegen de Sovjet-Unie.
In 1937 treedt ook Italië tot het pact toe en in 1939 volgden Hongarije, Mantsjoekwo en Spanje. De landen spreken onder meer met elkaar af dat er geen politieke verdragen zullen worden gesloten met de Sovjet-Unie. Bij een eventuele aanval van de Sovjets op een van de leden zullen deze gezamenlijk bepalen welke maatregelen er dan getroffen worden.

De KabelKrant in het weekend

Door ziekte is er een tekort aan KabelKrant medewerkers.
Hierdoor kan er soms een beperkte of geen KabelKrant worden gemaakt op zaterdag en zondag.
Ons excuus hiervoor.

Het KK-team

Lokale Omroep Krimpen

Naast deze kabelkrant produceert de Lokale Omroep Krimpen (LOK) dagelijks ook radiouitzendingen.
LOK-Radio is te ontvangen via:
- Kabel93.1 MHzin stereo met RDS
- Ether106.0 MHzin stereo met RDS
Heeft u berichten, stuur deze naar:
LOK, pa Olympiade 30, 2924 AM Krimpen aan den IJssel, tel: 0180 55 21 11.
E-mail: info@lokaleomroepkrimpen.nl,
Info: www.lokaleomroepkrimpen.nl.
Programmaoverzicht op de web-site.