Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

Kabelkrant 14 september 2021

dinsdag 14 september

Dit is de kabelkrant van de Lokale Omroep Krimpen die dagelijks actueel wordt uitgezonden via het kabelnet in Krimpen aan den IJssel.
Nieuws en/of berichten kunt u sturen per E-mail naar info@lokaleomroepkrimpen.nl of
LOK, red. kabelkrant, pa Olympiade 30, 2924 AM Krimpen a/d IJssel. tel. 0180 552111. www.lokaleomroepkrimpen.nl.

Direct kabelkrant nieuws lezen of nieuws van vorige dagen: www.lokaleomroepkrimpen.nl/kabelkrant.

Het weer

Dinsdagochtend is er eerst flink wat zon, in de loop van de middag neemt de bewolking toe en in de namiddag en vanavond trekken vanuit het zuiden buien over de regio met kans op onweer. Lokaal bestaat er kans op een stevige bui. Het wordt 22 graden aan zee en 24 graden in het oosten van de regio. Er waait een tot matige toenemende oostenwind. Later vanmiddag ruimt de wind naar zuidoost en neemt in kracht af. Vannacht is er veel bewolking en kan er nog een bui voorkomen. Met een temperatuur van 16 graden blijft het opvallend zacht. De wind waait zwak tot matig uit het zuiden.

Beste burgemeester

Aboutaleb is uitgeroepen tot beste burgemeester ter wereld 2021. Hij deelt de World Mayor 2021-prijs met Philippe Rio, burgemeester van de Franse stad Grigny. "Beide steden zijn erg verschillend", licht de jury toe. "De een heeft de grootste haven van Europa en de ander is een arbeidersstad. Beide burgemeesters hebben gemeen dat ze de sterke overtuiging hebben dat vrede, vrijheid, gelijke rechten en waardigheid enorm belangrijk zijn voor de sociale cohesie." En dat kon de jury in beiden waarderen.

Drugsuithalers

Op het terrein van de Delta-terminal van ECT op de Maasvlakte zijn maandag aan het begin van de middag negen uithalers gevonden in een container met boomstammen. De personen hebben de hulpdiensten zelf vanuit de container gebeld om te vragen of ze konden worden bevrijd, omdat ze last hadden van zuurstoftekort. Uithalers zijn mensen die binnen de drugshandel verantwoordelijk zijn voor het halen van drugs uit een container. De hulpdiensten zijn massaal uitgerukt met zeker zes ambulances. Rond 12:50 uur waren de personen uit de container. Ze zaten naar eigen zeggen 12 uur in de container.

Inleveren messen

De actie van de politie in Rotterdam waarbij jongeren anoniem en zonder gevolgen hun mes konden inleveren, krijgt een landelijk vervolg. Volgende maand kunnen in tweehonderd gemeenten jongeren hun steekwapen inleveren. De landelijke inleveractie loopt van 11 tot 17 oktober en heeft als doel om het wapenbezit terug te dringen. De jongeren kunnen het mes in een container bij het politiebureau gooien. Ze hoeven dan niet bang te zijn voor een straf.

Corona in de regio

Het RIVM meldt maandag 248 nieuwe coronabesmettingen in onze regio. Dat zijn er flink minder dan er zondag gemeld werden, toen ging het nog om 344 besmettingen. Zaterdag lag het aantal nog lager, met 246 nieuwe besmettingen. De laatste keer dat de cijfers zo laag waren, was in augustus. Op dinsdag 31 augustus werden er 231 nieuwe besmettingen gemeld. Overigens ligt het aantal besmettingen op maandag meestal lager dan de rest van de week, omdat er in het weekend minder getest wordt dan doordeweeks.

Gratis proefles muziekschool

Muziekschool Krimpen in Krimpen aan den IJssel biedt van 20 tot en met 23 september diverse gratis proeflessen aan. Zo is er voor de allerkleinsten de mogelijkheid om samen met een (groot)ouder mee te doen met muziek op schoot. Kinderen vanaf zes jaar kunnen meedoen met ‘Kies je instrument’ of één van de ‘Spelenderwijs’ cursussen voor de blaasinstrumenten. Voor jongeren en volwassenen staat de deur open bij ‘Groeples Gitaar’ en de ‘Sing & Play’ cursus. Deze laatste is nieuw en bedoeld voor iedereen die graag zingt en zichzelf daarbij wil leren begeleiden op de gitaar of piano.

Open monumentendag

Er was veel te doen en te beleven in Krimpen aan den IJssel afgelopen zaterdag. Tijdens Open Monumentendag waren er volop activiteiten. Hoewel de regen in de middag roet in het eten gooide, werd er door de bezoekers van deelnemende locaties vooral genoten. Zo was er bij Streekmuseum Krimpenerwaard de Oogst- en Streekmarkt van Proef de Krimpenerwaard. Verdeeld over het terrein stonden tientallen kramen met streekproducten van lokale ondernemers. Natuurlijk kon er overal geproefd worden van de lekkernijen.

Vreemd

De Oostenrijkse politie heeft een 66-jarige man aangehouden die het lichaam van zijn vorig jaar overleden moeder in de kelder bewaarde om haar uitkering te kunnen blijven opstrijken. De vrouw woonde vlak bij de stad Innsbruck en was 89 toen ze vorig jaar juni overleed, zegt de Oostenrijkse politie. Ze leed waarschijnlijk aan dementie en zou een natuurlijke dood zijn gestorven. Haar zoon heeft toegegeven dat hij haar lichaam vorig jaar na haar overlijden bevroor om geuroverlast te voorkomen.

Bedrog

Een vrouw koos er voor om in het geheim vier kinderen te krijgen met haar aantrekkelijke ex-vriend omdat ze bang was dat het krijgen van kinderen met haar “lelijke”, maar anders aardige man ertoe zou leiden dat ze er afschuwelijk uit zouden zien. De Ghanese vrouw trouwde met een ‘onaantrekkelijke’, maar welvarende, hardwerkende en zorgzame man. Dat vertelde ze tijdens een radioshow hieronder. Het feit dat hij een minder bedeeld uiterlijk had stoorde haar niet, totdat ze besloten een baby te krijgen.

Wat gebeurde er op 14 september

Op 14 september 1960 wordt in Bagdad de Organization of the Petroleum Exporting Countries (OPEC) opgericht. De landen die de organisatie oprichten zijn sterk afhankelijk van de olie-inkomsten en willen dat de OPEC hun gemeenschappelijke belangen gaat behartigen. De OPEC wordt opgericht op initiatief van Venezuela. Aanvankelijk zijn alleen Venezuela, Irak, Saoedi-Arabië, Iran en Koeweit lid van de organisatie die in het Nederlands ook wel Organisatie van olie-exporterende landen wordt genoemd.
citroen broere no 4

De KabelKrant in het weekend

Door ziekte is er een tekort aan KabelKrant medewerkers.
Hierdoor kan er soms een beperkte of geen KabelKrant worden gemaakt op zaterdag en zondag.
Ons excuus hiervoor.

Het KK-team

LOK-TV videoreportages

Door de redactie van LOK-TV worden en zijn diverse nieuwe videoreportages gemaakt van gebeurtenissen in Krimpen.
U kunt deze video’s bekijken via de website van de LOK.

Ga naar www.lokaleomroepkrimpen.nl
- klik op foto/video - video-correspondenten - LOK-TV en kies dan de gewenste reportage.

Veel kijkplezier,
de redactie.

Lokale Omroep Krimpen

Naast deze kabelkrant produceert de Lokale Omroep Krimpen (LOK) dagelijks ook radiouitzendingen.
LOK-Radio is te ontvangen via:
- Kabel93.1 MHzin stereo met RDS
- Ether106.0 MHzin stereo met RDS
Heeft u berichten, stuur deze naar:
LOK, pa Olympiade 30, 2924 AM Krimpen aan den IJssel, tel: 0180 55 21 11.
E-mail: info@lokaleomroepkrimpen.nl,
Info: www.lokaleomroepkrimpen.nl.
Programmaoverzicht op de web-site.