Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

Kabelkrant 19 juni 2021

Zaterdag 19 juni

Dit is de kabelkrant van de Lokale Omroep Krimpen die dagelijks actueel wordt uitgezonden via het kabelnet in Krimpen aan den IJssel.
Nieuws en/of berichten kunt u sturen per E-mail naar info@lokaleomroepkrimpen.nl of
LOK, red. kabelkrant, pa Olympiade 30, 2924 AM Krimpen a/d IJssel. tel. 0180 552111. www.lokaleomroepkrimpen.nl.

Direct kabelkrant nieuws lezen of nieuws van vorige dagen: www.lokaleomroepkrimpen.nl/kabelkrant.

Het weer

Zaterdag is er veel bewolking. In de loop van de dag gaat de zon vaker schijnen. Het is 17 tot lokaal 22 graden en er staat een matige tot vrij krachtige westen- tot zuidwestenwind. Later op de dag neemt de wind in kracht af en draait naar het noorden. Vanavond raakt het vanuit het zuiden opnieuw bewolkt en vannacht trekt er een nieuw gebied met regen- en onweersbuien over de regio.
Zondag wisselen zon en wolkenvelden elkaar af. Het is zo goed als droog en de temperatuur loopt op naar 20 tot lokaal 24 graden. In de loop van de dag koelt het van het westen uit af.

Mobiele flitsers

Rotterdam werkt aan een nieuwe nota waarin de komst van tientallen mobiele flitsapparaten wordt aangekondigd om hardrijders in de stad te betrappen. Er zullen in de stad tientallen mobiele flitsapparaten komen die hardrijders op heterdaad moeten betrappen. "Het aardige van die apparaten is dat het geen vaste apparaten zijn. Je weet dus nooit waar ze kunnen opduiken."

Luchtkwaliteit

Het Europees Milieuagentschap kwam donderdag met het nieuws dat Rotterdam het niet slecht doet als het gaat om luchtkwaliteit. "Dat verbaasde mij, want de luchtkwaliteit in Rotterdam is helemaal niet goed", zegt kinderlongarts Ismé de Kleer van het Franciscus Gasthuis en Vlietland. De longarts behandelt dagelijks kinderen uit Rotterdam met klachten die te maken hebben met gebrek aan schone lucht. De meeste kinderen wonen vlakbij een industrieterrein, op de aanvliegroute van het vliegveld of langs de snelwegen.

Geluidsoverlast

De politie heeft donderdag 45 bekeuringen uitgedeeld aan automobilisten en scooterrijders die te veel lawaai maakten met hun voertuig. Agenten hielden een grote controle op de Siciliëboulevard in Rotterdam-Nesselande. Er werden meer dan honderd auto's en scooters gecontroleerd die onnodig veel herrie maakten. Bijna de helft van de voertuigen bleek luidruchtig.


Dakboeren

De dakboeren van de DakAkker dakboerderij op Het Schieblock in Rotterdam hebben vrijdag een spandoek opgehangen tegen de verkoop van het paviljoen aan een horecaondernemer. Stichting DakAkker is zeer teleurgesteld, omdat ze zelf grote plannen had met het pand. Vooral de manier waarop het allemaal is gegaan steekt. Om die reden is een duidelijk signaal afgegeven richting de gemeente Rotterdam die eigenaar is van het pand. De dakboeren proberen al sinds juni vorig jaar het dakpaviljoen te huren nadat bekend is geworden dat de horecaondernemers van de Bistro Op Het Dak gingen stoppen.

Muziek tegen pijn

Muziek luisteren tijdens het hardlopen zorgt ervoor dat je minder pijn ervaart of zelfs harder gaat lopen. Dit roept de vraag op of fysieke pijn minder heftig is als je naar je favoriete muziek luistert. Om dit te onderzoeken heeft arts-onderzoeker Pablo Kappen van het Erasmus MC zeventig vrijwilligers nodig die zichzelf stroomstootjes willen toedienen. Als vrijwilliger krijg je tijdens het onderzoek twee elektrodes op je vingers. Met een muis kun je vervolgens jezelf de schokken toedienen. "Je moet proberen het zo lang mogelijk vol te houden."

Algerabrug

Een spectaculaire hijsklus woensdagochtend bij de Hollandsche IJsselkering. Daar tilde een enorme kraan vanaf een ponton het oude aandrijfmechanisme uit één van de heftorens. Voor de klus zette Hollandia Services een speciaal gemaakte hijsconstructie in. “Vandaag halen ze daarmee de oude trommel uit de ene heftoren en morgen (donderdag) gebeurt dat bij de andere toren”, legt Marion Tusveld, afdelingshoofd keringen bij Rijkswaterstaat uit. “Als alles volgens plan verloopt, kunnen volgende week dinsdag de nieuwe trommels worden geplaatst.”

RS-virus

De kinderafdelingen liggen behoorlijk vol met patiëntjes met het RS-virus. Dat melden verschillende Rotterdamse ziekenhuizen. De situatie is opmerkelijk, omdat het virus normaal alleen in de winter voorkomt. Ouders wordt opgeroepen alert te zijn. "Dit heb ik nog nooit meegemaakt", zegt Louis Bont, hoogleraar van het UMC, die zich al meer dan 25 jaar bezig houdt met het virus. "Het is ontzettend bijzonder. RS in de zomer is echt uniek." Vanuit Rotterdamse ziekenhuizen worden zelfs al patiëntjes overgeplaatst naar andere ziekenhuizen.

Gratis parkeren?

Een automobilist had een opvallende manier gevonden om gratis te kunnen parkeren. Twee letters van het kenteken waren losgehaald en konden door klittenband op een andere plek vastgeplakt worden.
Tijdens het parkeren werden de letters omgedraaid, zodat een scanauto van parkeerbeheer het echte kenteken niet zou herkennen. "Creatief, maar zeker niet toegestaan", schreef de politie deze week op Facebook. De wijkagent heeft de platen in beslag genomen.⁣ Volgens de politie gebeurt het vaak dat automobilisten manieren zoeken om parkeerboetes te ontlopen.

De geschiedenis van 19 juni

Op 19 juni 1978 verschijnt de eerste Garfield-strip van de Amerikaanse striptekenaar Jim Davis. De strip, die wereldberoemd zou worden, gaat over de kat Garfield, zijn baasje Jon Arbuckle en de hond Odie. Omdat de eerste Garfield-strip op 19 juni 1978 werd gepubliceerd wordt de negentiende juni door fans aangehouden als de geboortedag van de kat Garfield. De strip heeft in het Guinness Book of Records gestaan als meest verspreide strip ter wereld. In de reeks worden vooral grappen gemaakt over huisdieren, hun eigenaren en hoe huisdieren eigenlijk de baas zijn in huis.
broere no 22

In het radioprogramma Kijk op Krimpen

In het radioprogramma's Kijk op Krimpen van zaterdag 19 juni via LOK-Radio tussen 10.00 en 12.00 uur o.a. de volgende onderwerpen.
- Muziek vereniging Concordia weer actief.
- St.“Opkikker” laat kinderen zichzelf zijn.
- Jeugdhulp voor ruim 800 jongeren.
- Inloophuis De IJssel weer open.
- De nieuwe kadernota nader bekeken.
Herhaling maandag van 10.00 - 12.00 uur.

De Kerken Spreken via LOK-radio

De uitzending van de kerken wordt zondag 20 juni verzorgd door de Wingerd.
Van 09.30-10.00 uur is er het kinderprogramma.

Om 10.00 uur wordt er overgeschakeld naar de Wingerd voor het uitzenden van de dienst.
Voorganger is: Ds. J.O. Kroesen

Kerkdiensten zondag 20 juni 1/5

IJSSELDIJKKERK
10.00 uur:Ds. C.Baggerman, Heilig Avondmaal

DE RANK
18.30 uur:Dr. G. den Hartogh

Kerkdiensten zondag 20 juni 2/5

DE WINGERD
10.00 uur: Ds. J.O. Kroesen

Kerkdiensten zondag 20 juni 3/5

IMMANUELKERK
Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt
10.00 uur :Ds. M.J. Oldenhuis

De TUYTER
Evangelische Gemeente Krimpen
10.00 uur: Dienst voor 30 bezoekers na aanmelden
Dienst te volgen via YouTube kanaal en de LOK

Kerkdiensten zondag 20 juni 4/5

REHOBOTHKERK
10.00 uur:Ds. J.J. Mulder
14.00 uur:Ds. J.J. Mulder
18.30 uur:Ds. J.J. Mulder

SIONSKERK
10.00 uur:Ds. J.A.W. Verhoeven
14.00 uur:Ds. J.A.W. Verhoeven
18.30 uur:Ds. J.A.W. Verhoeven

Kerkdiensten zondag 20 juni 5/5

DE BRON
Parochie Heilige Maria Koningin

11.00 uur:Viering via internet te volgen
! Klik hier : https://kerkdienstgemist.nl/stations/517/events/live

Lokale Omroep Krimpen

Naast deze kabelkrant produceert de Lokale Omroep Krimpen (LOK) dagelijks ook radiouitzendingen.
LOK-Radio is te ontvangen via:
- Kabel93.1 MHzin stereo met RDS
- Ether106.0 MHzin stereo met RDS
Heeft u berichten, stuur deze naar:
LOK, pa Olympiade 30, 2924 AM Krimpen aan den IJssel,
tel: 55 21 11.
E-mail: info@lokaleomroepkrimpen.nl,
Info: www.lokaleomroepkrimpen.nl.
Programmaoverzicht op de web-site.

Geen KabelKrant op za en zo

Door ziekte is er een tekort aan KabelKrant medewerkers.
Hierdoor kan er voorlopig een beperkte of geen KabelKrant worden gemaakt op zaterdag en zondag.
Ons excuus hiervoor.

Het KK-team

KRIMPENSE HUISARTSEN ADVISEREN 1/3

Krimpense patiënten bellen momenteel veel met de huisartsenpraktijken in Krimpen aan den IJssel met vragen over het vaccineren en de vaccinatielocatie De Ark.
Helaas kunnen de praktijken zelf nog geen vaccinaties bestellen en weten ze ook nog niet wanneer zij in De Ark gaan vaccineren. Zodra de huisartsen starten met vaccineren van uw doelgroep ontvangt u een uitnodiging met daarin alle benodigde informatie.

KRIMPENSE HUISARTSEN ADVISEREN 2/3

De GGD heeft de vaccinatielocatie De Ark nog niet in gebruik genomen. Het is onbekend wanneer de GGD dit gaat doen.
Daarom adviseren alle Krimpense huisartsen dringend om bij uitnodiging voor vaccinatie door de GGD een afspraak in te plannen bij de GGD op een beschikbare locatie. Hiermee bent u eerder aan de beurt voor een vaccinatie en dus ook eerder beschermd.

KRIMPENSE HUISARTSEN ADVISEREN 3/3

Wacht dus niet totdat De Ark opengaat.
Voor vervoersproblemen biedt de GGD diverse oplossingen. Deze vindt u op:
https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-vaccinatie/vraag-en-antwoord/hoe-kom-ikbij-de- priklocatie

Maatregelen Gezondheidscentrum 1/3

Het Gezondheidscentrum Krimpen heeft wegens de Corona-uitbraak haar toegangsbeleid aangepast. Omdat de reguliere zorg weer langzaam moet worden opgestart zoals ook aanbevolen door de overheid willen wij graag de onderstaande huisregels bij u onder de aandacht brengen:
1: U kunt het gebouw alleen betreden indien u een afspraak heeft bij een van de werkzame zorginstellingen.
2: Heeft u koorts en/ of luchtwegklachten als bv hoesten, niezen, keelpijn, belt u dan eerst voor overleg naar de assistente van de huisarts of andere zorginstelling.

Maatregelen Gezondheidscentrum 2/3

3: Indien u een afspraak heeft, dan komt u ALLEEN.
4: Indien begeleiding van een patiënt noodzakelijk is (denk aan uw kind, een zorgbehoeftige oudere of iemand die de Nederlandse taal niet goed beheerst), dan mag er ÉÉN begeleider/ begeleidster meekomen naar het spreekuur.
5: Reinigt u bij binnenkomst van het Gezondheidscentrum uw handen bij de daarvoor ter beschikking gestelde handalcohol dispenser.
6: Wij geven GEEN handen.

Maatregelen Gezondheidscentrum 3/3

7: Raak zo min als mogelijk meubilair, leuningen, deurkrukken en knoppen aan.
8: Indien u gebruik maakt van de lift, dan graag ALLEEN of maximaal met 2 personen tegelijkertijd. Denkt u aan de 1,5 meter-regel.
9: Houdt afstand van elkaar, geef elkaar de ruimte en wees geduldig.

Wij danken u voor uw begrip en medewerking.