Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

Kabelkrant 10 juni 2021

Donderdag 10 juni

Dit is de kabelkrant van de Lokale Omroep Krimpen die dagelijks actueel wordt uitgezonden via het kabelnet in Krimpen aan den IJssel.
Nieuws en/of berichten kunt u sturen per E-mail naar info@lokaleomroepkrimpen.nl of
LOK, red. kabelkrant, pa Olympiade 30, 2924 AM Krimpen a/d IJssel. tel. 0180 552111. www.lokaleomroepkrimpen.nl.

Direct kabelkrant nieuws lezen of nieuws van vorige dagen: www.lokaleomroepkrimpen.nl/kabelkrant.

Het weer

Donderdag schijnt de zon weer volop en ontstaan er in het binnenland een paar stapelwolkjes. Het is 22 graden op het strand tot 25 graden verder landinwaarts. Er staat een zwakke tot matige zuidwestenwind. In de loop van de dag draait de wind naar het westen. Vanavond kan er vooral aan zee wat mist of laaghangende bewolking het land op drijven. In de nacht trekt dit gebied verder het land op. In het oosten van de regio blijft het waarschijnlijk helder. Het is 13 of 14 graden en er staat een zwakke zuidwestenwind.

Kinderarbeid

Het aantal kinderen dat wereldwijd kinderarbeid verricht is voor het eerst in twintig jaar gestegen. Dat melden VN-kinderrechtenorganisatie Unicef en de Internationale Arbeidsorganisatie (ILO). Naar schatting ging het begin 2020 om 160 miljoen kinderen, wat neerkomt op ongeveer een op de tien kinderen. Iedere vier jaar verschijnt dit rapport en in de afgelopen vier jaar is het aantal kinderen in de kinderarbeid met 8,4 miljoen gestegen. De stijging is volledig te wijten aan de groei in landen ten zuiden van de Sahara in Afrika.

Stroomstootwapens

De stroomstootwapens worden volgend jaar landelijk ingevoerd. In totaal krijgen ruim 17 duizend agenten begin 2022 een driedaagse opleiding. De Rotterdamse politie was één van de eerste drie korpsen die in 2017 experimenteerde met het stroomstootwapen. De Rotterdamse politie was groot voorstander. De toenmalige Rotterdamse politiechef Frank Paauw zei destijds tegen Rijnmond dat het stroomstootwapen ervoor zorgt dat met relatief weinig geweld en weinig kans op blijvend letsel.

Gemeentelijke belastingen

De gemeentelijke belastingen gaan voor Rotterdammers de komende jaren niet omhoog. Dat schrijven burgemeester en wethouders in de voorjaarsnota. Rotterdam verwacht de komende jaren een tekort op de begroting. Dat komt door extra kosten op zorg, welzijn en jeugdzorg. Omdat de stad ook wil investeren in werk, economie, wonen en duurzaamheid, is er extra geld nodig. Voor al die plannen wordt geld van de verkoop van Eneco en uit de reserves gehaald.
broere no 22

Corona in de regio

Het RIVM meldt woensdag 226 nieuwe besmettingen in de regio. Dat zijn er 91 meer dan dinsdag. Maandag werden er 137 nieuwe besmettingen gemeld, zondag waren dat er 197. De besmettingscijfers liggen aan het begin van de week vaak lager. Op woensdag en donderdag is het aantal positieve tests vrijwel altijd iets hoger dan in de rest van de week. Dat komt omdat mensen zich in het weekend minder laten testen en er in de loop van de week vervolgens een 'inhaaleffect' ontstaat. Het zevendaagse gemiddelde is weer verder gedaald naar 244.

Borstonderzoek

De raad van Krimpen aan den IJssel wil dat het borstonderzoek bij vrouwen elke twee jaar plaatsvindt. Een motie van Stem van Krimpen om dit signaal af te geven richting landelijke en regionale politiek kon donderdag rekenen op unanieme steun van de raad.
Staatssecretaris Paul Blokhuis van Volksgezondheid, Welzijn en Sport kondigde onlangs aan dat de screening voorlopig om de drie jaar zal zijn in plaats van om de twee jaar. Dit omdat het bevolkings-onderzoek door personeelstekort kampt met achterstanden.

Fraude

Opsporingsprogramma Team West besteedde dinsdagavond aandacht aan een zaak waarbij een vrouw uit Lekkerkerk slachtoffer werd van fraude via Marktplaats. Begin november 2020 wilde de vrouw via Marktplaats een boek kopen. Van de verkoper kreeg zij een link doorgestuurd waarmee een zogenaamd Apple Pay account aan haar betaalrekening werd gekoppeld. Een paar weken later kocht een blonde man bij een juwelier in Katwijk van haar rekening een Rolexhorloge van 8900 euro. In de uitzending worden camerabeelden getoond van deze man.

Inloophuis De IJssel

Inloophuis De IJssel is sinds begin deze maand weer beperkt open. Dat is goed nieuws voor mensen die zijn geraakt door kanker. Want voor hen is het inloophuis (met vestigingen in Krimpen en Capelle) een belangrijke plek, zo weet manager Anton Maurik uit ervaring. “De boodschap: ‘u heeft kanker’ is vaak verpletterend. Toekomst, werk, gezinsleven; alles is ineens anders. Hier kunnen ze praten met lotgenoten, ervaringen delen en ontspannen met yoga, meditatie of een massage.”

Zonsverduistering

Boven Nederland is donderdag een gedeeltelijke zonsverduistering te zien. De maan komt tussen de aarde en de zon te staan en schuift daardoor voor een deel voor de zon langs. Het lijkt dan alsof er een hap uit de bovenkant van de zon is. Het is de eerste eclips boven Nederland sinds 2015. De gedeeltelijke zonsverduistering begint rond 11.18 uur. Het hoogtepunt is iets meer dan een uur later, om 12.22 uur. Dan is ongeveer 17 procent van het oppervlak van de zon bedekt. Om 13.31 uur wordt het laatste stukje van de zon weer zichtbaar en is de verduistering voorbij. Voor de eclips moeten mensen wel een geschikte bril dragen.

Wat gebeurde er op 10 juni

Op 10 juni 1829 wordt The Boat Race, een traditionele roeiwedstrijd tussen de ploegen van de universiteiten van Oxford en van Cambridge, voor het eerst gehouden. De bootreis vindt plaats op initiatief van de vrienden Charles Merivale (die in Cambridge studeert) en Charles Wordsworth (die in Oxford een studie volgt). Het parcours van de bootrace bevindt zich op de rivier de Theems tussen Putney en Mortlake en is ongeveer zeven kilometer lang.

KRIMPENSE HUISARTSEN ADVISEREN 1/3

Krimpense patiënten bellen momenteel veel met de huisartsenpraktijken in Krimpen aan den IJssel met vragen over het vaccineren en de toekomstige vaccinatielocatie De Ark.
Helaas kunnen de praktijken zelf nog geen vaccinaties bestellen en weten ze ook nog niet wanneer zij in De Ark gaan vaccineren. Zodra de huisartsen starten met vaccineren van uw doelgroep ontvangt u een uitnodiging met daarin alle benodigde informatie.

KRIMPENSE HUISARTSEN ADVISEREN 2/3

De GGD heeft de vaccinatielocatie De Ark nog niet in gebruik genomen. Het is onbekend wanneer de GGD dit gaat doen.
Daarom adviseren alle Krimpense huisartsen dringend om bij uitnodiging voor vaccinatie door de GGD een afspraak in te plannen bij de GGD op een beschikbare locatie. Hiermee bent u eerder aan de beurt voor een vaccinatie en dus ook eerder beschermd.

KRIMPENSE HUISARTSEN ADVISEREN 3/3

Wacht dus niet totdat De Ark opengaat.
Voor vervoersproblemen biedt de GGD diverse oplossingen. Deze vindt u op:
https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-vaccinatie/vraag-en-antwoord/hoe-kom-ikbij-de- priklocatie

Maatregelen Gezondheidscentrum 1/3

Het Gezondheidscentrum Krimpen heeft wegens de Corona-uitbraak haar toegangsbeleid aangepast. Omdat de reguliere zorg weer langzaam moet worden opgestart zoals ook aanbevolen door de overheid willen wij graag de onderstaande huisregels bij u onder de aandacht brengen:
1: U kunt het gebouw alleen betreden indien u een afspraak heeft bij een van de werkzame zorginstellingen.
2: Heeft u koorts en/ of luchtwegklachten als bv hoesten, niezen, keelpijn, belt u dan eerst voor overleg naar de assistente van de huisarts of andere zorginstelling.

Maatregelen Gezondheidscentrum 2/3

3: Indien u een afspraak heeft, dan komt u ALLEEN.
4: Indien begeleiding van een patiënt noodzakelijk is (denk aan uw kind, een zorgbehoeftige oudere of iemand die de Nederlandse taal niet goed beheerst), dan mag er ÉÉN begeleider/ begeleidster meekomen naar het spreekuur.
5: Reinigt u bij binnenkomst van het Gezondheidscentrum uw handen bij de daarvoor ter beschikking gestelde handalcohol dispenser.
6: Wij geven GEEN handen.

Maatregelen Gezondheidscentrum 3/3

7: Raak zo min als mogelijk meubilair, leuningen, deurkrukken en knoppen aan.
8: Indien u gebruik maakt van de lift, dan graag ALLEEN of maximaal met 2 personen tegelijkertijd. Denkt u aan de 1,5 meter-regel.
9: Houdt afstand van elkaar, geef elkaar de ruimte en wees geduldig.

Wij danken u voor uw begrip en medewerking.

LOK-TV videoreportages

Door de redactie van LOK-TV worden en zijn diverse nieuwe videoreportages gemaakt van gebeurtenissen in Krimpen.
U kunt deze video’s bekijken via de website van de LOK.

Ga naar www.lokaleomroepkrimpen.nl
- klik op foto/video - video-correspondenten - LOK-TV en kies dan de gewenste reportage.

Veel kijkplezier,
de redactie.

Lokale Omroep Krimpen

Naast deze kabelkrant produceert de Lokale Omroep Krimpen (LOK) dagelijks ook radiouitzendingen.
LOK-Radio is te ontvangen via:
- Kabel93.1 MHzin stereo met RDS
- Ether106.0 MHzin stereo met RDS
Heeft u berichten, stuur deze naar:
LOK, pa Olympiade 30, 2924 AM Krimpen aan den IJssel,
tel: 55 21 11.
E-mail: info@lokaleomroepkrimpen.nl,
Info: www.lokaleomroepkrimpen.nl.
Programmaoverzicht op de web-site.