Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

Kabelkrant 3 mei 2021

Maandag 3 mei

Dit is de kabelkrant van de Lokale Omroep Krimpen die dagelijks actueel wordt uitgezonden via het kabelnet in Krimpen aan den IJssel.
Nieuws en/of berichten kunt u sturen per E-mail naar info@lokaleomroepkrimpen.nl of
LOK, red. kabelkrant, pa Olympiade 30, 2924 AM Krimpen a/d IJssel. tel. 0180 552111. www.lokaleomroepkrimpen.nl.

Direct kabelkrant nieuws lezen of nieuws van vorige dagen: www.lokaleomroepkrimpen.nl/kabelkrant.

Het weer

Maandag heeft de bewolking de overhand met slechts af en toe zon en blijft het droog. Het wordt vanmiddag 12 graden en de zuidwestenwind neemt toe tot matig en aan zee tot vrij krachtig, windkracht 4 of 5. Vanavond en vannacht is het bewolkt en in de loop van de avond gaat het vanuit het westen regenen. De temperatuur komt niet lager dan 9 graden. De zuiden- tot zuidwestenwind neemt fors toe en wordt vrij krachtig of krachtig en aan zee hard of stormachtig, windkracht 5 tot 8. Langs de kust bestaat er kans op zware windstoten tot 80 km/u.

Corona in de regio

Het aantal besmettingen is, vergeleken met zaterdag, iets afgenomen. Het RIVM meldt zondag 744 nieuwe coronabesmettingen in de regio. Zaterdag waren dat er 784, vrijdag ging het nog om 1012 besmettingen, donderdag 858 en woensdag 1265. Het aantal positieve tests ligt in het weekend normaal gesproken vrijwel altijd lager dan in de rest van de week. Dat komt doordat mensen zich dan minder laten testen. Daar komt bij dat er een storing is geweest bij de GGD's waardoor de cijfers vertekend zijn.
In de afgelopen 24 uur is één regiogenoot uit Zwijndrecht overleden en is één persoon opgenomen in het ziekenhuis.

Sociale huurwoningen

Met huurprijzen tussen de 850 en 1300 euro per maand vraagt de SP zich af of de gemeente Rotterdam de appartementen in de Lee Towers bij het Marconiplein wel mag meetellen als sociale huurwoningen. De partij heeft hierover vragen gesteld in de Tweede Kamer. De huurprijzen liggen namelijk boven de sociale-huurgrens van (dit jaar) 752,33 euro per maand. Ook over het nieuwbouwproject Our Domain bij de Blaak en de Startmotor bij het Zuidplein heeft de SP vragen gesteld. De huren zouden daar namelijk ook boven de sociale huurgrens liggen.

Pillen

Vrouwen in China verwerken heimelijk pillen die de potentie en het libido verlagen in de voeding van hun echtgenoot om te voorkomen dat ze vreemdgaan. De pillen blokken de productie van testosteron en zijn heel populair in het land, meldt The Sun. De pillen zijn ook in vloeibare vorm te verkrijgen en kunnen makkelijk verwerkt worden in voeding. Overspel in China loopt de spuigaten uit, vooral onder rijke en invloedrijke mannen. Ondanks vrouwen volgens de wet van hun vreemdgaande man kunnen scheiden, kiezen velen ervoor om op deze manier hun huwelijk in stand te houden.

Digidog

De politie van New York (NYPD) stuurt een robothond, die speciaal voor politietaken was ontwikkeld, na een golf van kritiek terug naar de fabrikant. Het contract is volgens een politiewoordvoerder opgezegd en de robotviervoeter, die naar de naam Digidog luistert, moet terug naar producent Boston Dynamics. Digidog zorgde voor ophef, nadat op sociale media beelden waren verspreid van de inzet van de politiehond. De 'robo-cop' werd het mikpunt van kritiek waarbij mensen vergelijkingen maakten met scènes uit films of series waar machines de wereld beheersen, zoals de serie Black Mirror.

Brand

In een studentenflat aan de Van Meekerenstraat in Rotterdam-Crooswijk is zaterdagavond brand uitgebroken. Het gebouw van vijf verdiepingen werd ontruimd. Een gewonde is met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De brand ontstond in de keuken van een woning op de bovenste etage van het pand. De vlammen sloegen over naar het dak. Veel hulpdiensten waren ter plaatse en de brand was na enige tijd onder controle. Het is nog onduidelijk hoe de keukenbrand precies is ontstaan.

Op de fiets

Het begon in 2007 met een grap van vrienden: "Wedden dat je niet alle dorpen van Brabant langs kunt fietsen?" Veertien jaar later kan Bram Witvliet uit Nijmegen met 3275 plaatsen zijn twaalfde provincie afvinken: Drenthe. Door alle dorpen en steden in Nederland op de fiets af te leggen, wilde Witvliet met zijn project Bram Fietst aandacht vragen voor natuur en milieu. "Het is bizar, het is nog een beetje een roes", zegt Witvliet. "Het project waar ik sinds 2007 mee bezig ben geweest, is nu afgerond. Dat is heel raar, maar ook wel heel bijzonder."

Duur plantje

Een buitenkansje was het. Tuincentrum Intratuin in Lovendegem had onlangs een unieke kamerplant in de aanbieding: een monstera adansonii variegata. Prijs: 1.799 euro. Nogal aan de dure kant, denkt u. Maar: "De plant was binnen het halfuur verkocht." De monstera adansonii variegata is een 15-tal centimeter groot en is een erg zeldzame variant op de 'gewone' monstera adansonii, een kamerplant met gaten in de bladeren die ook bekend staat als 'monkey mask'.

Doden bij brand

Politiehonden hebben zondagavond een derde overleden persoon gevonden in een uitgebrand appartement aan de Beatrixhaven in Werkendam. Eerder op de avond werden al twee overleden personen gevonden in het pand, maar de politie zocht door naar meer slachtoffers. Eerder op de dag zei de Veiligheidsregio al rekening te houden met drie mogelijke slachtoffers van de uitslaande brand. Hulpdiensten kregen zondagochtend rond 08.00 uur melding van de brand. De brandweer rukte grootschalig uit, namelijk met 200 tot 250 brandweerlieden en 33 voertuigen.
broere no 24

Wat gebeurde er op 3 mei

Op 3 mei 1382 vindt de Slag op het Beverhoutsveld plaats, een belangrijke fase uit de in 1379 begonnen opstand van de stad Gent tegen Lodewijk van Male, graaf van Vlaanderen. De stad is onder meer in opstand gekomen, omdat de graaf kleinere steden bevoordeelt waardoor Gent geïsoleerd is komen te liggen ten opzicht van de rest van het graafschap. Als zelfs hongersnood dreigt trekt Filips van Artevelde, die eerder tot opperhoofdman van Gent is aangesteld, met een klein leger Gentenaren naar Brugge. Op 3 mei verslaat hij daar de troepen van Lodewijk van Male en de Brugse milities.

KRIMPENSE HUISARTSEN ADVISEREN 1/3

Krimpense patiënten bellen momenteel veel met de huisartsenpraktijken in Krimpen aan den IJssel
met vragen over het vaccineren en de toekomstige vaccinatielocatie De Ark.
Helaas kunnen de praktijken zelf nog geen vaccinaties bestellen en weten ze ook nog niet wanneer zij in De Ark gaan vaccineren. Zodra de huisartsen starten met vaccineren van uw doelgroep ontvangt u een uitnodiging met daarin alle benodigde informatie.

KRIMPENSE HUISARTSEN ADVISEREN 2/3

De GGD heeft de vaccinatielocatie De Ark nog niet in gebruik genomen. Het is onbekend wanneer de GGD dit gaat doen.
Daarom adviseren alle Krimpense huisartsen dringend om bij uitnodiging voor vaccinatie door de GGD een afspraak in te plannen bij de GGD op een beschikbare locatie. Hiermee bent u eerder aan de beurt voor een vaccinatie en dus ook eerder beschermd.

KRIMPENSE HUISARTSEN ADVISEREN 3/3

Wacht dus niet totdat De Ark opengaat.
Voor vervoersproblemen biedt de GGD diverse oplossingen. Deze vindt u op:
https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-vaccinatie/vraag-en-antwoord/hoe-kom-ikbij-de- priklocatie

Maatregelen Gezondheidscentrum 1/3

Het Gezondheidscentrum Krimpen heeft wegens de Corona-uitbraak haar toegangsbeleid aangepast. Omdat de reguliere zorg weer langzaam moet worden opgestart zoals ook aanbevolen door de overheid willen wij graag de onderstaande huisregels bij u onder de aandacht brengen:
1: U kunt het gebouw alleen betreden indien u een afspraak heeft bij een van de werkzame zorginstellingen.
2: Heeft u koorts en/ of luchtwegklachten als bv hoesten, niezen, keelpijn, belt u dan eerst voor overleg naar de assistente van de huisarts of andere zorginstelling.

Maatregelen Gezondheidscentrum 2/3

3: Indien u een afspraak heeft, dan komt u ALLEEN.
4: Indien begeleiding van een patiënt noodzakelijk is (denk aan uw kind, een zorgbehoeftige oudere of iemand die de Nederlandse taal niet goed beheerst), dan mag er ÉÉN begeleider/ begeleidster meekomen naar het spreekuur.
5: Reinigt u bij binnenkomst van het Gezondheidscentrum uw handen bij de daarvoor ter beschikking gestelde handalcohol dispenser.
6: Wij geven GEEN handen.

Maatregelen Gezondheidscentrum 3/3

7: Raak zo min als mogelijk meubilair, leuningen, deurkrukken en knoppen aan.
8: Indien u gebruik maakt van de lift, dan graag ALLEEN of maximaal met 2 personen tegelijkertijd. Denkt u aan de 1,5 meter-regel.
9: Houdt afstand van elkaar, geef elkaar de ruimte en wees geduldig.

Wij danken u voor uw begrip en medewerking.

Lokale Omroep Krimpen

Naast deze kabelkrant produceert de Lokale Omroep Krimpen (LOK) dagelijks ook radiouitzendingen.
LOK-Radio is te ontvangen via:
- Kabel93.1 MHzin stereo met RDS
- Ether106.0 MHzin stereo met RDS
Heeft u berichten, stuur deze naar:
LOK, pa Olympiade 30, 2924 AM Krimpen aan den IJssel,
tel: 55 21 11.
E-mail: info@lokaleomroepkrimpen.nl,
Info: www.lokaleomroepkrimpen.nl.

RADIO-UITZENDINGEN LOK 1

Maandag
09.00 - 12.00: Goedemorgen Krimpenerwaard
13.00 – 15.00: Kijk op Krimpen H
19.00 – 20.00: Dat ons loflied vrolijk…
20.00 – 21.00: Kunst en cultuur
21.00 – 22.00: Blues and More Radio
23.00 - 24.00: De Late Avond
Dinsdag
09.00 - 12.00: Goedemorgen Krimpenerwaard
19.00 – 21.00: Molukse uurtjes
23.00 - 24.00: De Late Avond

RADIO-UITZENDINGEN LOK 2

Woensdag
19.00-20.00: Radio 6
20.00-22.00: PopShop
23.00-24.00: De Late Avond
Donderdag
20.00-22.00: Decennium Dick.
23.00-24.00: De Late Avond
00.00-01.00: 'k Zal Zijn lof ...'
Vrijdag 09.00-10.00: Dat ons loflied.. H
10.00-11.00: Lok klassiek
11.00-12.00: Kunst en Cultuur. H
20.00-22.00: PopShop. H
23.00-24.00: De Late Avond

RADIO-UITZENDINGEN LOK 3

Zaterdag
10.00 - 12.00 uur: Kijk op Krimpen, nieuws en info
13.00 - 14.00 uur: Happy Hour
14.00 - 18.00 uur: IJsselsport
Zondag
00.00 - 01.00 uur: 'k Zal zijn loflied. H
09.30 - 12.00 uur: De kerken spreken
12.00 - 13.00 uur: Lok klassiek. H
13.00 - 17.00 uur: IJsselsport
17.00 - 18.00 uur: Harmonie-fanfare-en brassmuz.
18.30 - 20.30 uur: De kerken spreken: Sionskerk
21.00 - 22.00 uur: Blues and More Radio. H