Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

Kabelkrant 22 april 2021

Donderdag 22 april

Dit is de kabelkrant van de Lokale Omroep Krimpen die dagelijks actueel wordt uitgezonden via het kabelnet in Krimpen aan den IJssel.
Nieuws en/of berichten kunt u sturen per E-mail naar info@lokaleomroepkrimpen.nl of
LOK, red. kabelkrant, pa Olympiade 30, 2924 AM Krimpen a/d IJssel. tel. 0180 552111. www.lokaleomroepkrimpen.nl.

Direct kabelkrant nieuws lezen of nieuws van vorige dagen: www.lokaleomroepkrimpen.nl/kabelkrant.

Het weer

Donderdag zijn er perioden met zon en vormen zich landinwaarts ook stapelwolken. Het blijft overal droog. De temperatuur komt niet hoger uit dan een koude 10 of 11 graden en dat is echt koud voor deze fase van april. De noordenwind neemt toe en wordt matig van kracht. Vanavond en vannacht zijn er brede opklaringen en blijft het droog. Landinwaarts koelt het af naar iets boven het vriespunt met lichte vorst aan de grond.
Vrijdag is een mooie dag met veel zon en vorming van enkele stapelwolken. Het blijft verder droog en het wordt 11 graden aan zee en 13 graden landinwaarts.

Tunnel

Een tunnel is volgens de Rotterdamse gemeenteraad de beste optie voor de nieuw aan te leggen oeververbinding tussen de wijken de Esch en Feijenoord. Dat bleek tijdens een vergadering over de mogelijke varianten. Vooral de komst van een metroverbinding door de tunnel wordt als heel belangrijk gezien. Een deel van de raad wil dat er ook auto's van de nieuwe oeververbinding gebruik kunnen maken, maar daar zijn de meningen in de gemeenteraad over verdeeld. Al in 2019 is besloten dat de nieuwe oeververbinding er moet komen.

Studieschuld

Studieschulden moeten worden geregistreerd bij het Bureau Krediet Registratie, vindt de Autoriteit Financiële Markten. Dat moet voorkomen dat mensen een hypotheek krijgen die te hoog is. De financiële toezichthouder doet de aanbeveling in zijn jaarlijkse wetgevingsbrief, waarin staat welke thema's volgens de AFM wettelijk moeten worden aangepast. Een van de genoemde knelpunten is deze keer de financiële weerbaarheid van huishoudens. De AFM wijst erop dat huishoudens geregeld in problemen komen doordat ze hun hypotheek niet kunnen betalen.

Corona in de regio

Het RIVM meldt woensdag 1066 nieuwe coronabesmettingen in de regio. Dinsdag was dit aantal nog 873, maar in de vijf dagen hiervoor lag dit aantal wel dik boven de duizend. De afgelopen 24 uur is één nieuw sterfgeval gemeld. Een Rotterdammer is overleden aan de gevolgen van het virus. 4 regiogenoten zijn de afgelopen 24 uur opgenomen in het ziekenhuis. Dinsdag waren dit er 5, maandag 3. Landelijk zijn er 8530 nieuwe besmettingen gemeld. Dat zijn er 1682 meer dan gisteren.

Excuses

De politie heeft excuses en een schadevergoeding aangeboden aan persfotograaf Joey Bremer, die in Hoek van Holland ten onrechte met geweld is afgevoerd. "Ook heeft de politie beloofd extra aandacht te geven binnen de organisatie over hoe om te gaan met de pers", zegt advocaat Frank van Ardenne. Het voorval was eerder deze maand in Hoek van Holland. De Vlaardingse fotograaf was foto's aan het maken bij de legeroefening Port Defender in de Rotterdamse haven. Enkele helikopters stonden daar aan de grond en de fotograaf maakte, net als enkele anderen, foto's vanaf de openbare weg.
broere no 22

Seksuele intimidatie

Bijna de helft van de Rotterdamse vrouwen (47 procent) heeft te maken met seksuele intimidatie op straat. Dat blijkt uit het een onderzoeksrapport van de Erasmus Universiteit Rotterdam. "We hebben nog veel werk te doen, maar we komen er stap voor stap", zegt wethouder Handhaving Bert Wijbenga. Vijf jaar geleden lanceerde Rotterdam de StopApp. 'Heb je te maken met seksuele straatintimidatie, oftewel pikpraat? Meldt het!'. Nafluiten, roepen, sissen, beledigen en andere vormen van seksuele intimidatie kunnen sindsdien via de speciale app gemeld worden.

Energiedrankjes

Een 21-jarige student kreeg een hartaanval nadat hij dagelijks 4 blikjes energiedrankjes gedurende de afgelopen 2 jaar dronk. Hij belandde op de Intensive Care Unit en was niet in staat om zijn studie af te ronden, schrijft Sky. De student uit Londen (VK) leed vooraf aan de hartaanval vier maanden lang aan kortademigheid en extreem gewichtsverlies. Hij bracht 58 dagen in het ziekenhuis, inclusief een periode op de ICU, en moest een niertransplantatie ondergaan, nadat artsen ontdekten dat behalve zijn hart ook zijn nieren waren aangetast.

Schadevergoeding

Een vrouw uit Saoedi-Arabië die haar vriendin adviseerde om te scheiden van haar echtgenoot en uit te kijken naar een betere partner, is door de rechter veroordeeld tot het betalen van ruim US$ 14.000 schadeclaim aan de echtgenoot. De vrouw voerde in de rechtszaal aan dat ze het beste voorhad met haar vriendin. De echtgenoot klaagde de vrouw aan, omdat hij van oordeel was dat ze zijn huwelijk heeft vernietigd, meldt Gulf News. De rechtbank was het eens met de echtgenoot en ging akkoord met het betalen van een schadevergoeding.

Terassen

Horecaondernemers in Krimpen aan den IJssel met een vast of tijdelijk terras hoeven daar dit jaar geen leges of andere heffingen voor te betalen. Met het besluit voldoet het college van B en W aan het verzoek van de gemeenteraad om lokale horecaondernemers te steunen in deze voor hen moeilijke coronatijd. Zij krijgen de mogelijkheid om bestaande terrassen te vergroten en tijdelijke terrassen neer te zetten. Er is tevens besloten om het terrasseizoen te verlengen tot 1 april 2022.

Wat gebeurde er op 22 April

Op 22 april 1905 wordt de Vereniging tot Behoud van Natuurmonumenten in Nederland opgericht. De eerste aanzet voor oprichting van de natuurbeschermingsorganisatie komt van de Amsterdamse onderwijzer en natuurminnaar Jac. P. Thijsse. Thijsse protesteert begin twintigste eeuw tegen een voorstel van het Amsterdamse gemeentebestuur om delen van het Naardermeer met stadsafval te dempen. De Amsterdamse natuurliefhebber kent het gebied erg goed en stelt voor om het Naardermeer te kopen om zo te voorkomen dat er afval wordt gedumpt.

KRIMPENSE HUISARTSEN ADVISEREN 1/3

Krimpense patiënten bellen momenteel veel met de huisartsenpraktijken in Krimpen aan den IJssel met vragen over het vaccineren en de toekomstige vaccinatielocatie De Ark.
Helaas kunnen de praktijken zelf nog geen vaccinaties bestellen en weten ze ook nog niet wanneer zij in De Ark gaan vaccineren. Zodra de huisartsen starten met vaccineren van uw doelgroep ontvangt u een uitnodiging met daarin alle benodigde informatie.

KRIMPENSE HUISARTSEN ADVISEREN 2/3

De GGD heeft de vaccinatielocatie De Ark nog niet in gebruik genomen. Het is onbekend wanneer de GGD dit gaat doen.
Daarom adviseren alle Krimpense huisartsen dringend om bij uitnodiging voor vaccinatie door de GGD een afspraak in te plannen bij de GGD op een beschikbare locatie. Hiermee bent u eerder aan de beurt voor een vaccinatie en dus ook eerder beschermd.

KRIMPENSE HUISARTSEN ADVISEREN 3/3

Wacht dus niet totdat De Ark opengaat.
Voor vervoersproblemen biedt de GGD diverse oplossingen. Deze vindt u op:
https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-vaccinatie/vraag-en-antwoord/hoe-kom-ikbij-de- priklocatie

Maatregelen Gezondheidscentrum 1/3

Het Gezondheidscentrum Krimpen heeft wegens de Corona-uitbraak haar toegangsbeleid aangepast. Omdat de reguliere zorg weer langzaam moet worden opgestart zoals ook aanbevolen door de overheid willen wij graag de onderstaande huisregels bij u onder de aandacht brengen:
1: U kunt het gebouw alleen betreden indien u een afspraak heeft bij een van de werkzame zorginstellingen.
2: Heeft u koorts en/ of luchtwegklachten als bv hoesten, niezen, keelpijn, belt u dan eerst voor overleg naar de assistente van de huisarts of andere zorginstelling.

Maatregelen Gezondheidscentrum 2/3

3: Indien u een afspraak heeft, dan komt u ALLEEN.
4: Indien begeleiding van een patiënt noodzakelijk is (denk aan uw kind, een zorgbehoeftige oudere of iemand die de Nederlandse taal niet goed beheerst), dan mag er ÉÉN begeleider/ begeleidster meekomen naar het spreekuur.
5: Reinigt u bij binnenkomst van het Gezondheidscentrum uw handen bij de daarvoor ter beschikking gestelde handalcohol dispenser.
6: Wij geven GEEN handen.

Maatregelen Gezondheidscentrum 3/3

7: Raak zo min als mogelijk meubilair, leuningen, deurkrukken en knoppen aan.
8: Indien u gebruik maakt van de lift, dan graag ALLEEN of maximaal met 2 personen tegelijkertijd. Denkt u aan de 1,5 meter-regel.
9: Houdt afstand van elkaar, geef elkaar de ruimte en wees geduldig.

Wij danken u voor uw begrip en medewerking.

LOK-TV videoreportages

Door de redactie van LOK-TV worden en zijn diverse nieuwe videoreportages gemaakt van gebeurtenissen in Krimpen.
U kunt deze video’s bekijken via de website van de LOK.

Ga naar www.lokaleomroepkrimpen.nl
- klik op foto/video - video-correspondenten - LOK-TV en kies dan de gewenste reportage.

Veel kijkplezier,
de redactie.

Lokale Omroep Krimpen

Naast deze kabelkrant produceert de Lokale Omroep Krimpen (LOK) dagelijks ook radiouitzendingen.
LOK-Radio is te ontvangen via:
- Kabel93.1 MHzin stereo met RDS
- Ether106.0 MHzin stereo met RDS
Heeft u berichten, stuur deze naar:
LOK, pa Olympiade 30, 2924 AM Krimpen aan den IJssel,
tel: 55 21 11.
E-mail: info@lokaleomroepkrimpen.nl,
Info: www.lokaleomroepkrimpen.nl.

RADIO-UITZENDINGEN LOK 1

Maandag
09.00 - 12.00: Goedemorgen Krimpenerwaard
13.00 – 15.00: Kijk op Krimpen H
19.00 – 20.00: Dat ons loflied vrolijk…
20.00 – 21.00: Kunst en cultuur
21.00 – 22.00: Blues and More Radio
23.00 - 24.00: De Late Avond
Dinsdag
09.00 - 12.00: Goedemorgen Krimpenerwaard
19.00 – 21.00: Molukse uurtjes
23.00 - 24.00: De Late Avond

RADIO-UITZENDINGEN LOK 2

Woensdag
19.00-20.00: Radio 6
20.00-22.00: PopShop
23.00-24.00: De Late Avond
Donderdag
20.00-22.00: Decennium Dick.
23.00-24.00: De Late Avond
00.00-01.00: 'k Zal Zijn lof ...'
Vrijdag 09.00-10.00: Dat ons loflied.. H
10.00-11.00: Lok klassiek
11.00-12.00: Kunst en Cultuur. H
20.00-22.00: PopShop. H
23.00-24.00: De Late Avond

RADIO-UITZENDINGEN LOK 3

Zaterdag
10.00 - 12.00 uur: Kijk op Krimpen, nieuws en info
13.00 - 14.00 uur: Happy Hour
14.00 - 18.00 uur: IJsselsport
Zondag
00.00 - 01.00 uur: 'k Zal zijn loflied. H
09.30 - 12.00 uur: De kerken spreken
12.00 - 13.00 uur: Lok klassiek. H
13.00 - 17.00 uur: IJsselsport
17.00 - 18.00 uur: Harmonie-fanfare-en brassmuz.
18.30 - 20.30 uur: De kerken spreken: Sionskerk
21.00 - 22.00 uur: Blues and More Radio. H