Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

Kabelkrant 23 februari 2021

Dinsdag 23 februari

Dit is de kabelkrant van de Lokale Omroep Krimpen die dagelijks actueel wordt uitgezonden via het kabelnet in Krimpen aan den IJssel.
Nieuws en/of berichten kunt u sturen per E-mail naar info@lokaleomroepkrimpen.nl of
LOK, red. kabelkrant, pa Olympiade 30, 2924 AM Krimpen a/d IJssel. tel. 0180 552111. www.lokaleomroepkrimpen.nl.

Direct kabelkrant nieuws lezen of nieuws van vorige dagen: www.lokaleomroepkrimpen.nl/kabelkrant.

Het weer

Dinsdag is het aangenaam in de regio met een afwisseling van zon en wolkenvelden. Het blijft droog en de temperatuur komt uit op een graad of 16. Er staat een matige en aan zee vrij krachtige zuidwestenwind. Vanavond en vannacht zijn er brede opklaringen met sluierbewolking. Het blijft erg zacht, de temperatuur komt niet lager dan 10 graden. De zuidenwind waait matig en aan zee vrij krachtig.
Woensdag is het schitterend weer met veel zon en velden met sluierbewolking. Het blijft verder droog en het wordt opnieuw zeer zacht. In de middag wordt het 16 tot 18 graden.

Overvallen

In onze regio zijn maandagavond twee overvallen gepleegd. Rond 20:20 uur is een snackbar van Verhage overvallen op de Puccinipassage in Capelle aan den IJssel. Tegen 21:00 uur werd nog een overval gepleegd op een tankstation op de Thorbeckeweg in Dordrecht. Bij de overval op de Verhage werd gedreigd met een steekwapen. Er zijn geen gewonden gevallen. De dader is volgens de politie een licht getinte man met een breed postuur. Ook droeg hij een muts, een rood/zwarte broek en donkere schoenen. Hij had een plastic tas bij zich.

Saharazand

Een uniek fenomeen is het niet, maar het blijft wel een prachtig gezicht. De zonsopgang en zonsondergang met een hoge concentratie saharazand in de atmosfeer. "Dat begon afgelopen weekend, maar zien we ook vandaag en morgen nog", zegt onze weerman Ed Aldus. "Het komt zo af en toe voor, vanaf 1900 hebben wij al vijftien keer saharazand - of eigenlijk stof - in Nederland gehad", vertelt hij. "Het wordt in de lucht gebracht in het noorden van Afrika. En als er veel wind staat komt het tot op grotere hoogte, zo'n 5 a 10 kilometer. Als de stroming vanuit het zuiden komt, krijgen wij daar ook mee te maken."

Bomenkap

Bewoners uit de Hoeksche Waard en Barendrecht stappen naar de rechter om verdere bomenkap bij Heinenoord te voorkomen. Maandagmorgen zijn aannemers met de kap begonnen ter voorbereiding van de aanleg van een natuurbegraafplaats en de bouw van windmolens. "Donderdag zaten we nog bij de bezwaarcommissie van de gemeente Hoeksche Waard. Toen is niet gezegd dat de kap maandag zou beginnen. Dat was misschien wel zo fatsoenlijk geweest", zegt Peter de Lange, de advocaat die de belangen van omwonenden dient. Zij willen niet dat de bomen verdwijnen.

Tentoonstelling

In het Rotterdamse Maritiem Museum is de afgelopen weken de tentoonstelling 'Maritieme Meesterwerken' opgebouwd. Zes eeuwen aan maritieme kunst, samengesteld met collecties van Boijmans Van Beuningen en het Maritiem zelf. Maar voorlopig wel alleen online. "De tentoonstelling staat tot september volgend jaar, het moet toch lukken dat er voor die tijd mensen kunnen komen." 'Maritieme Meesterwerken' is de laatste tentoonstelling in de reeks van Boijmans bij de Buren. Alle schilderijen en andere kunstwerken staan in het teken van de scheepvaart of de mensen die daar in werkten.

Bikkel

Een zeldzame winterstorm in Seattle (VS) kon een 90-jarige vrouw niet van haar afspraak weerhouden om te worden gevaccineerd.
Gulf News meldt dat de Amerikaanse Fran Goldman 9,6 km heeft gelopen voor haar eerste coronaprikje. De vrouw droeg een overhemd met korte mouwen, zodat de verpleegster gemakkelijk bij haar arm kon komen. Daaroverheen droeg ze een regenjas met daaronder sneeuwlaarzen, haalde haar wandelstok tevoorschijn en waagde zich de besneeuwde straten op. “Het was niet gemakkelijk, het was een uitdaging”, vertelde ze.

Bloemetje kan ook

De politie van de Verenigde Arabische Emiraten heeft een man gearresteerd omdat hij een pasgeboren kameel heeft gestolen om aan zijn vriendin te geven voor haar verjaardag. Enkele dagen later belde de dief – omdat hij bang was gepakt te worden – naar de politie van Dubai om te zeggen dat er een verdwaalde kameel op zijn boerderij was. Tijdens de ondervraging gaf hij toe dat hij de boerderij van zijn buurman betrad om een zeldzaam kameelras voor zijn vriendin te stelen.


Rijke hond

De Amerikaanse stad Nashville heeft er een multimiljonair bij en het is zowaar eentje die constant op vier poten loopt. Lulu, een acht jaar oude border collie, heeft van haar overleden baasje 5 miljoen dollar, of 4,16 miljoen euro, gekregen om de rest van haar leven zorgeloos door te brengen. Een hondenleven leiden betekent in principe dat je een zware tijd meemaakt, maar dat geldt niet voor Lulu, de acht jaar oude border collie uit de Texaanse stad Nashville. Het huisdier verloor op het einde van vorig jaar haar baasje Bill Doris, maar die had een verrassend afscheidsgeschenk voor zijn trouwe kompaan.

Wat gebeurde er op 23 februari

Al ruim honderd jaar bevindt zich in het zuiden van Cuba de Amerikaanse marinebasis Guantánamo Bay. Het is de oudste overzeese marinebasis van de Verenigde Staten en de enige in een land waar de VS geen diplomatieke relaties mee heeft. Op 23 februari 1903 wordt de basis door Tomás Estrada Palma, de eerste president van Cuba, “voor de eeuwigheid” aan de Verenigde Staten verhuurd. De basis is al in 1902 gevestigd, kort na de Spaans-Amerikaanse Oorlog waarbij Amerika de Spanjaarden op Cuba verslaan.
citroen broere no 4

LOK-TV videoreportages

Door de redactie van LOK-TV worden en zijn diverse nieuwe videoreportages gemaakt van gebeurtenissen in Krimpen.
U kunt deze video’s bekijken via de website van de LOK.

Ga naar www.lokaleomroepkrimpen.nl
- klik op foto/video - video-correspondenten - LOK-TV en kies dan de gewenste reportage.

Veel kijkplezier,
de redactie.

Maatregelen Gezondheidscentrum 1/3

Het Gezondheidscentrum Krimpen heeft wegens de Corona-uitbraak haar toegangsbeleid aangepast. Omdat de reguliere zorg weer langzaam moet worden opgestart zoals ook aanbevolen door de overheid willen wij graag de onderstaande huisregels bij u onder de aandacht brengen:
1: U kunt het gebouw alleen betreden indien u een afspraak heeft bij een van de werkzame zorginstellingen.
2: Heeft u koorts en/ of luchtwegklachten als bv hoesten, niezen, keelpijn, belt u dan eerst voor overleg naar de assistente van de huisarts of andere zorginstelling.

Maatregelen Gezondheidscentrum 2/3

3: Indien u een afspraak heeft, dan komt u ALLEEN.
4: Indien begeleiding van een patiënt noodzakelijk is (denk aan uw kind, een zorgbehoeftige oudere of iemand die de Nederlandse taal niet goed beheerst), dan mag er ÉÉN begeleider/ begeleidster meekomen naar het spreekuur.
5: Reinigt u bij binnenkomst van het Gezondheidscentrum uw handen bij de daarvoor ter beschikking gestelde handalcohol dispenser.
6: Wij geven GEEN handen.

Maatregelen Gezondheidscentrum 3/3

7: Raak zo min als mogelijk meubilair, leuningen, deurkrukken en knoppen aan.
8: Indien u gebruik maakt van de lift, dan graag ALLEEN of maximaal met 2 personen tegelijkertijd. Denkt u aan de 1,5 meter-regel.
9: Houdt afstand van elkaar, geef elkaar de ruimte en wees geduldig.

Wij danken u voor uw begrip en medewerking.

Lokale Omroep Krimpen

Naast deze kabelkrant produceert de Lokale Omroep Krimpen (LOK) dagelijks ook radiouitzendingen.
LOK-Radio is te ontvangen via:
- Kabel93.1 MHzin stereo met RDS
- Ether106.0 MHzin stereo met RDS
Heeft u berichten, stuur deze naar:
LOK, pa Olympiade 30, 2924 AM Krimpen aan den IJssel,
tel: 55 21 11.
E-mail: info@lokaleomroepkrimpen.nl,
Info: www.lokaleomroepkrimpen.nl.

RADIO-UITZENDINGEN LOK 1

Maandag
09.00 - 12.00: Goedemorgen Krimpenerwaard
13.00 – 15.00: Kijk op Krimpen H
19.00 – 20.00: Dat ons loflied vrolijk…
20.00 – 21.00: Kunst en cultuur
21.00 – 22.00: Blues and More Radio
23.00 - 24.00: De Late Avond
Dinsdag
09.00 - 12.00: Goedemorgen Krimpenerwaard
19.00 – 21.00: Molukse uurtjes
23.00 - 24.00: De Late Avond

RADIO-UITZENDINGEN LOK 2

Woensdag
19.00-20.00: Radio 6
20.00-22.00: PopShop
23.00-24.00: De Late Avond
Donderdag
20.00-22.00: Decennium Dick.
23.00-24.00: De Late Avond
00.00-01.00: 'k Zal Zijn lof ...'
Vrijdag 09.00-10.00: Dat ons loflied.. H
10.00-11.00: Lok klassiek
11.00-12.00: Kunst en Cultuur. H
20.00-22.00: PopShop. H
23.00-24.00: De Late Avond

RADIO-UITZENDINGEN LOK 3

Zaterdag
10.00 - 12.00 uur: Kijk op Krimpen, nieuws en info
13.00 - 14.00 uur: Happy Hour
14.00 - 18.00 uur: IJsselsport
Zondag
00.00 - 01.00 uur: 'k Zal zijn loflied. H
09.30 - 12.00 uur: De kerken spreken
12.00 - 13.00 uur: Lok klassiek. H
13.00 - 17.00 uur: IJsselsport
17.00 - 18.00 uur: Harmonie-fanfare-en brassmuz.
18.30 - 20.30 uur: De kerken spreken: Sionskerk
21.00 - 22.00 uur: Blues and More Radio. H