Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

Kabelkrant 29 juni 2020

maandag 29 juni

Dit is de kabelkrant van de Lokale Omroep Krimpen die dagelijks actueel wordt uitgezonden via het kabelnet in Krimpen aan den IJssel.
Nieuws en/of berichten kunt u sturen per E-mail naar info@lokaleomroepkrimpen.nl of
LOK, red. kabelkrant, pa Olympiade 30, 2924 AM Krimpen a/d IJssel. tel. 0180 552111. www.lokaleomroepkrimpen.nl.

Direct kabelkrant nieuws lezen of nieuws van vorige dagen: www.lokaleomroepkrimpen.nl/kabelkrant.

Het weer

Maandagmorgen start de dag overwegend bewolkt en lokaal valt er een enkele bui. In de loop van de ochtend en aan het begin van de middag komt de zon er vaker bij. De temperatuur loopt dan op naar 19 of 20 graden. Aan het eind van de middag raakt het vanuit het westen opnieuw bewolkt. Verder waait er een vrij krachtige tot harde zuidwestenwind. Aan zee zijn windstoten tot 70 km/u mogelijk. In de avond en nacht is het bewolkt en klaar het slechts af en toe even op. De temperatuur daalt naar 13 of 14 graden en het blijft flink doorwaaien.

Vluchtpoging

Een jeugdige dief heeft zich zaterdagavond in Dordrecht verkeken op de zwemkwaliteiten van een ervaren agent. De jonge man probeerde via een sloot te vluchten, maar de agent haalde hem snel in waardoor hij aangehouden kon worden. In Sliedrecht had een jongen een afspraak gemaakt om zijn airpods te verkopen. De 'koper' schoot er na de overhandiging echter vandoor zonder te betalen. Hij sprong bij een maat achterop een scooter en sloeg op de vlucht. In Dordrecht kreeg de politie de scooter met de twee verdachten in zicht en werd er een achtervolging ingezet.

Bananen

Uit protest tegen het verbod op demonstraties tegen het coronabeleid is de rechtbank in Rotterdam zondagmiddag beplakt met bananen. De actiegroep Virus Waanzin maakt hiermee het statement "bananenrepubliek". De kromme, gele vruchten zijn met tape op onder meer de toegangsdeur van het gebouw geplakt. Volgens Willem Engel van de actiegroep is het de bedoeling dat bij elke rechtbank in Nederland bananen worden bevestigd. Virus Waanzin voelde zich tijdens verschillende rechtszaken niet serieus genomen, legde Engel uit op Radio Rijnmond.

Museum Boijmans

''Wees zuinig op dit zeldzame stukje historisch Rotterdam.'' Met die insteek schrijft Stichting het Cuypersgenootschap een brief naar museum Boijmans en de gemeente Rotterdam. Het culturele genootschap wil geen uitstekende toren op het gebouw aan de kant van de Westersingel, die wel onderdeel is van de nieuwbouwplannen van het museum. Begin deze maand presenteerde het museum de renovatieplannen van het gebouw. Afhankelijk van hoeveel geld er beschikbaar is, wordt dit in de toekomst uitgevoerd. Op één punt na kan het plan op de steun rekenen van de stichting.

Steekpartij

In winkelcentrum Zuidplein in Rotterdam is zondagmiddag een 13-jarige jongen neergestoken. De tiener meldde zich op eigen kracht bij het Ikazia Ziekenhuis. Het slachtoffer was goed aanspreekbaar en is behandeld in het ziekenhuis.
De politie heeft zondagavond twee 16-jarigen opgepakt, die worden verdacht van betrokkenheid bij de steekpartij. De jongens zitten vast.

Aanhouding

Een winkeldief heeft het de hulpdiensten zaterdagavond lastig gemaakt in Rotterdam-Noord. De man vluchtte, schoot een hoog gebouw in en werd op het dak aangehouden. Hierbij moest de brandweer helpen met een ladderwagen. Voordat de dief op de vlucht sloeg, viel hij het personeel van de winkel lastig. Op het dak van het hoge gebouw op de hoek van de Nobelstraat en de Van Vlooswijkstraat werd hij tot bedaren gebracht doordat agenten pepperspray gebruikten.
broere no 24

Moederliefde?

In het West Russische dorpje Arefinsky heeft een oudere vrouw haar kind 26 jaar geïsoleerd van de buitenwereld. Dat kwam recent aan het licht, omdat de moeder, Tatjana Boezjeva, werd opgenomen in het ziekenhuis en haar dochter, Nadezjda Boezjeva, daardoor pas voor het eerst het huis heeft kunnen verlaten. Dochterlief is ondertussen 42 jaar, ze heeft zich sinds haar opsluiting niet meer kunnen wassen en ze heeft geen job. “Ik ben een levende dode”, klinkt het. Haar moeder, Tatjana Boezjeva, wilde haar dochter blijkbaar beschermen van de buitenwereld.

Afgeleid

Een man is zaterdagmiddag in het water bij De Kalkovens in Gorredijk gefietst. Drie omstanders zagen het gebeuren en hebben hem de kant op getrokken. De man was aan het fietsen op een paadje langs het water.
Toen hij even afgeleid was en het pad ophield, fietste hij het water in. De man is onderzocht door het ambulancepersoneel en overgebracht naar het ziekenhuis. De politie heeft de fiets uit het water gehaald.

Plezierig opruimen

Iedereen die een vaartochtje wil maken op de Schie, op de Kralingse Plas of in Delfshaven kan vanaf vrijdag een zogeheten Ikapitein huren. Dit is een speciale boot die tijdens het varen plastic uit het water haalt. Het vaartuig is bedacht door de 29-jarige Wesley Dos Santos uit Delfshaven. "Ik ben echt zo trots dat alles nu is gelukt, van idee tot waar we nu varen", zegt hij. Wesley had al een idee om plezierboten te gaan verhuren op de Rotterdamse wateren voor toeristen, maar bedacht toen het concept van de 'plasticopruimboot'. Hij won in 2018 de RET Aardig Onderweg Award.

Uitgelachen

De schade na het gebruik van lachgas kan enorm zijn. Dat blijkt uit een steekproef van de Nederlandse vereniging voor Neurologie (NVN), meldt RTL Nieuws. Uit de proef blijkt dat ten minste 64 jongeren de afgelopen twee jaar met een gedeeltelijke dwarslaesie in het ziekenhuis behandeld vanwege het gebruik van lachgas. De gemiddelde leeftijd is 22 jaar. Neurologen zagen het afgelopen jaar meer patiënten dan ooit en het aantal slachtoffers blijft toenemen, meldt RTL. Het is voor het eerst dat de permanente schade na het gebruik van lachgas in kaart is gebracht.

Stof tot nadenken: Youp van 't Hek

Iedereen wil oud worden maar niemand wil oud zijn.

Vind je het gek dat mensen de politiek niet meer serieus nemen, als de politiek 'de mensen' niet meer serieus neemt!

Ik verdien goed mijn brood. Ik verdien zelfs zoveel brood, dat ik een deel zou kunnen beleggen.

Wat gebeurde er op 29 juni

Op 29 juni 1864 voltrekt zich in de buurt van het huidige plaatsje Mont-Saint-Hilaire in de Canadese provincie Québec een grote ramp. Een trein, met daarin vooral veel Poolse en Duitse immigranten, slaagt er om onduidelijke redenen niet in te stoppen voor stopsignaal. De locomotief en elf treinstellen vallen door een openstaande draaibrug en komen hierdoor in de Richelieu-rivier terecht. Het exacte dodental is niet bekend, maar men gaat er over het algemeen van uit dat er 99 mensen bij de treinramp om het leven kwamen. Daarnaast waren er ongeveer honderd gewonden.

Gemeente Krimpen aan den IJssel

Vanwege het coronavirus zijn afspraken in het raadhuis geannuleerd.
Ook zijn er geen raadsdvergaderingen en commissies.
De Tuyter is dicht.
De weekmarkt van dinsdag 30 juni is open.

KrimpenWijzer blijft bereikbaar.
https://www.krimpenaandenijssel.nl/?id=464439

Maatregelen Gezondheidscentrum 1/3

Het Gezondheidscentrum Krimpen heeft wegens de Corona-uitbraak haar toegangsbeleid aangepast. Omdat de reguliere zorg weer langzaam moet worden opgestart zoals ook aanbevolen door de overheid willen wij graag de onderstaande huisregels bij u onder de aandacht brengen:
1: U kunt het gebouw alleen betreden indien u een afspraak heeft bij een van de werkzame zorginstellingen.
2: Heeft u koorts en/ of luchtwegklachten als bv hoesten, niezen, keelpijn, belt u dan eerst voor overleg naar de assistente van de huisarts of andere zorginstelling.

Maatregelen Gezondheidscentrum 2/3

3: Indien u een afspraak heeft, dan komt u ALLEEN.
4: Indien begeleiding van een patiënt noodzakelijk is (denk aan uw kind, een zorgbehoeftige oudere of iemand die de Nederlandse taal niet goed beheerst), dan mag er ÉÉN begeleider/ begeleidster meekomen naar het spreekuur.
5: Reinigt u bij binnenkomst van het Gezondheidscentrum uw handen bij de daarvoor ter beschikking gestelde handalcohol dispenser.
6: Wij geven GEEN handen.

Maatregelen Gezondheidscentrum 3/3

7: Raak zo min als mogelijk meubilair, leuningen, deurkrukken en knoppen aan.
8: Indien u gebruik maakt van de lift, dan graag ALLEEN of maximaal met 2 personen tegelijkertijd. Denkt u aan de 1.5 meter-regel.
9: Houdt afstand van elkaar, geef elkaar de ruimte en wees geduldig.

Wij danken u voor uw begrip en medewerking.

LOK-TV videoreportages

Door de redactie van LOK-TV worden en zijn diverse nieuwe videoreportages gemaakt van gebeurtenissen in Krimpen.
U kunt deze video’s bekijken via de website van de LOK.

Ga naar www.lokaleomroepkrimpen.nl
- klik op foto/video - video-correspondenten - LOK-TV en kies dan de gewenste reportage.

Veel kijkplezier,
de redactie.

Lokale Omroep Krimpen

Naast deze kabelkrant produceert de Lokale Omroep Krimpen (LOK) dagelijks ook radiouitzendingen.
LOK-Radio is te ontvangen via:
- Kabel93.1 MHzin stereo met RDS
- Ether106.0 MHzin stereo met RDS
Heeft u berichten, stuur deze naar:
LOK, pa Olympiade 30, 2924 AM Krimpen aan den IJssel,
tel: 55 21 11.
E-mail: info@lokaleomroepkrimpen.nl,
Info: www.lokaleomroepkrimpen.nl.

RADIO-UITZENDINGEN LOK 1

Maandag
09.00 - 12.00: Goedemorgen Krimpenerwaard
13.00 – 15.00: Kijk op Krimpen H
19.00 – 20.00: Dat ons loflied vrolijk…
20.00 – 21.00: Kunst en cultuur
21.00 – 22.00: Blues and More Radio
23.00 - 24.00: De Late Avond
Dinsdag
09.00 - 12.00: Goedemorgen Krimpenerwaard
19.00 – 21.00: Molukse uurtjes
23.00 - 24.00: De Late Avond

RADIO-UITZENDINGEN LOK 2

Woensdag 09.00-12.00: Goedemorgen K'waard
19.00-20.00: Radio 6
20.00-22.00: PopShop
23.00-24.00: De Late Avond
Donderdag 09.00-12.00: Goedemorgen K'waard
20.00-22.00: Decennium Dick.
23.00-24.00: De Late Avond
00.00-01.00: 'k Zal Zijn lof ...'
Vrijdag 09.00-10.00: Dat ons loflied.. H
10.00-11.00: Lok klassiek
11.00-12.00: Kunst en Cultuur. H
20.00-22.00: PopShop. H
23.00-24.00: De Late Avond

RADIO-UITZENDINGEN LOK 3

Zaterdag
10.00 - 12.00 uur: Kijk op Krimpen, nieuws en info
13.00 - 14.00 uur: Happy Hour
14.00 - 18.00 uur: IJsselsport
Zondag
00.00 - 01.00 uur: 'k Zal zijn loflied. H
09.30 - 12.00 uur: De kerken spreken
12.00 - 13.00 uur: Lok klassiek. H
13.00 - 17.00 uur: IJsselsport
17.00 - 18.00 uur: Harmonie-fanfare-en brassmuz.
18.30 - 20.30 uur: De kerken spreken: Sionskerk
21.00 - 22.00 uur: Blues and More Radio. H