Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

Kabelkrant 29 mei 2020

Vrijdag 29 mei

Dit is de kabelkrant van de Lokale Omroep Krimpen die dagelijks actueel wordt uitgezonden via het kabelnet in Krimpen aan den IJssel.
Nieuws en/of berichten kunt u sturen per E-mail naar info@lokaleomroepkrimpen.nl of
LOK, red. kabelkrant, pa Olympiade 30, 2924 AM Krimpen a/d IJssel. tel. 0180 552111. www.lokaleomroepkrimpen.nl.

Direct kabelkrant nieuws lezen of nieuws van vorige dagen: www.lokaleomroepkrimpen.nl/kabelkrant.

Het weer

Vrijdag is het zonnig. Vanaf de late ochtend vormen zich in het binnenland wel enkele stapelwolken, maar het zonnige karakter blijft behouden. De noordoostenwind trekt aan tot matig, kracht 3 tot 4 en het wordt 16 tot 19 graden in het noorden van het land en 20 tot 23 graden elders. Ook zaterdag is het zonnig en zelfs nog iets warmer. Zondag is het door dikkere sluierwolken een fractie koeler, maandag wordt het op veel plaatsen weer zomers warm. Ook na Pinksteren houden de hoge temperaturen nog een paar dagen aan.

In het radioprogramma Kijk op Krimpen

In het radioprogramma Kijk op Krimpen van zaterdag 30 mei via LOK-Radio tussen 10.00 en 12.00 uur o.a. de volgen de onderwerpen:
- Kinderboerderij gaat weer open.
- Zonnepanelen voor huurders Qua Wonen.
- Bezoekregeling Crimpenersteyn verruimd.
- Pleidooi voor wet om kat te chippen.
- Nieuwe coalitie voor Krimpen.
- Teleurgestelde Oppositie.
Herhaling op maandag van 13.00 - 15.00 uur.

Nieuwe coalitie

Krimpen aan den IJssel heeft een nieuwe coalitie. De nieuwe wethouders komen van de SGP, VVD, CDA en PvdA. Krimpens Belang en ChristenUnie zijn coalitiepartner en leveren steun aan de andere vier partijen. Stem van Krimpen, met SGP de grootste partij, valt in de nieuwe samenstelling buiten de boot. Krimpen zit sinds december zonder dagelijks bestuur. De voormalige coalitie van Stem van Krimpen, Leefbaar Krimpen, VVD en D66 klapte eind vorig jaar vanwege een jongerencentrum. Dat werd niet meer gebruikt en moest een nieuwe bestemming krijgen.

Pinksterweekend: Ov alleen voor essentieel beroep

Met een warm en zonnig pinksterweekeinde in het vooruitzicht vragen ov-bedrijven en gemeenten ook nu weer aan Nederlanders: houd je aan de coronamaatregelen. Gemeenten en openbaar vervoerders nemen over het algemeen geen grote extra maatregelen bovenop de al een tijd lang geldende. Wel herhalen onder meer de Nederlandse Spoorwegen, de Haagse vervoerder HTM, de Rotterdamse RET en het Amsterdamse GVB de dringende oproep: reis alleen met het ov als het echt moet.

Rotterdamse markt weer volledig open

De Rotterdamse markten mogen na het Pinksterweekend weer helemaal open. Ook de non-foodartikelen en bakplaatsen zijn weer welkom. De gemeente neemt nu maatregelen om ervoor te zorgen dat het houden van anderhalve meter afstand mogelijk blijft.
De markten moesten half maart dicht vanwege het coronavirus. Sinds enkele weken zijn foodkramen weer toegestaan in Rotterdam, maar de verkopers van non-food en snacks vielen toen nog buiten de boot.

Rieten kap villa in brand

De rieten kap van een villa aan de 's-Gravenweg in Capelle aan den IJssel vloog donderdagmiddag in brand. Vanwege de rookontwikkeling werd een NL-alert verstuurd. De Schenkelse Dreef werd voor het verkeer afgesloten .
De bewoners van het pand zouden op tijd naar buiten zijn gekomen. Twee kinderen zijn gecontroleerd door personeel van de ambulance.
De oorzaak van de brand is onduidelijk.

Oppassen voor superzon in weekend

Het pinksterweekeind wordt zonnig, maar dat betekent ook dat je op moet passen. Het RIVM waarschuwt voor zonkracht 6. 'De voorjaarslucht is blauwer en helderder dan voorgaande jaren en daardoor is de zon erg krachtig,' zegt RIVM-wetenschapper Arjan van Dijk. Het is vooral oppassen volgens van Dijk vanwege de extra tijd die we in het pinksterweekeind hebben om naar buiten te gaan. 'Daar hebben we allemaal wel zin in. Maar doe dat vooral verstandig, dus niet tussen 12 en 15 uur.'

Streekmuseum vanaf 2 juni open op afspraak 1/3

Vanaf dinsdag 2 juni opent het Streekmuseum haar deuren weer. Echter wel op een aangepaste manier, gebaseerd op het protocol van de Museumvereniging.
Het Streekmuseum is open voor gezonde bezoekers op afspraak op dinsdag, woensdag en donderdag tussen 14.00 en 17.00 uur. We ontvangen alleen individuele bezoekers en ‘gezelschappen’ (mensen die gezamenlijk een huishouden voeren of een sociale eenheid vormen, zoals een gezin, partners of huisgenoten).

Streekmuseum vanaf 2 juni open op afspraak 2/3

Bezoekers kunnen de afspraak maken per e-mail: info@streekmuseumkrimpenerwaard.nl of via een formulier op onze website www.streekmuseumkrimpenerwaard.nl. Daarna ontvangt men een mail of wordt gebeld door een medewerker om het tijdstip van het bezoek verder af te stemmen. Bezoekers zonder afspraak kunnen helaas niet ontvangen worden.
De normale toegangsprijzen gelden en de betaling geschiedt per pin of contactloos. De winkel is beperkt open en er is geen rondleider aanwezig.

Streekmuseum vanaf 2 juni open op afspraak 3/3

De baliemedewerker overhandigt bezoekers een informatieblad met informatie over alle ruimten en vele voorwerpen in het museum, zodat men zelfstandig rond kan kijken.
We vragen bezoekers de aangegeven route te volgen en de 1,5 meter afstandsregels in acht te nemen. Ook is er per ruimte aangegeven wat het maximum aantal personen is dat in deze mag verblijven.
Voor meer informatie kunt u contact opnemen via de mail: info@streekmuseumkrimpenerwaard.nl

Krimpen Beweegt Samen 1/2

Qua Wonen, KrimpenWijzer en Synerkri hebben de handen ineengeslagen om Krimpen aan den IJssel ook in deze moeilijke tijd in beweging te houden. We moeten nu nog zoveel mogelijk binnen blijven en afstand houden. Ontmoetingsruimten, sportverenigingen en sportscholen zijn dicht. Om toch te blijven bewegen is een start gemaakt met balkongym in de Landerijen, Middenwetering, Gouden Regen en Cascade. Met stralend weer en veel enthousiaste deelnemers een heel mooie start. De komende weken worden deze activiteiten vervolgd door heel Krimpen heen.

Krimpen Beweegt Samen 2/2

Ook is er een speciale activiteit voor kinderen op de woensdagmiddag. Bewoners kunnen bovendien zelf een aanvraag doen voor balkongym of voortuingym in hun buurt. Zij kunnen daarvoor een mailtje sturen naar info@synerkri.nl Atletiekvereniging MTK en sportschool MyMove gaan volgende week een bijdrage geven aan deze activiteiten. Dat past mooi in het net afgesloten Lokaal Sportakkoord Krimpen. Op www.synerkri.nl en de Facebookpagina’s van Qua Wonen, Krimpenwijzer en Synerkri is het actuele rooster te vinden.

Bibliotheek aan den IJssel gaat weer open 1/2

Vanaf 3 juni zullen eerst de centrumvestigingen van Krimpen en Capelle aan den IJssel open gaan. Op welke data de kinderbibliotheken weer open kunnen zijn we op dit moment nog aan het onderzoeken. Om alles veilig volgens de nieuwe regels te organiseren gebruiken we de aankomende weken om de vestigingen en de procedures aan te passen naar een 1,5 meter bibliotheek. We volgen hierbij de landelijke richtlijnen. Uiteraard blijf je tot die datum gebruik kunnen blijven maken van de Boekenservice.

Bibliotheek aan den IJssel gaat weer open 2/2

Tijdens de sluiting en ook daarna nog tot en met 30 juni rekenen wij natuurlijk geen leengeld. Voorlopig mag je de materialen dus thuis houden, ook als de bibliotheek straks open gaat. De online diensten (zoals e-books en luisterboeken) van de bibliotheek blijven gewoon beschikbaar. Alle activiteiten in de bibliotheek zijn vooralsnog tot nader order uitgesteld; we informeren je daar op een later moment over. Heb je vragen, dan zijn we goed te bereiken via inlichtingen@bibliotheekaandenijssel.nl of bel 010-4503244 (tijdens kantooruren).

De geschiedenis van 29 mei

1953: de eerste mensen op de Mount Everest-top
De top van de Mount Everest wordt voor het eerst bereikt. De Nieuw-Zeelander Sir Edmund Hillary en de Nepalees Tenzing Norgay zijn de eerste mensen die van het unieke uitzicht kunnen genieten.
1955: De eerste file in Nederland vindt plaats. Dagjesmensen trekken er op deze pinksterdag massaal op uit, waardoor op knooppunt Oudenrijn de eerste opstopping met auto's plaats vindt.
1974: Feyenoord wint de UEFA-cup door met 2-0 te winnen van het Engelse Tottenham Hotspur.
broere no 21

Gemeente Krimpen aan den IJssel

Vanwege het coronavirus zijn afspraken in het raadhuis geannuleerd.
Ook zijn er geen raadsvergaderingen en commissies.
De Tuyter is dicht.
De weekmarkt van dinsdag 2 juni is open.

KrimpenWijzer blijft bereikbaar.
https://www.krimpenaandenijssel.nl/?id=464439

Maatregelen in het gezondheidscentrum 1/4

De partijen in het gezondheidscentrum volgen de aanwijzingen en instructies van het RIVM. Om verdere verspreiding tegen te gaan en de gezondheidszorg in stand te kunnen houden hebben de huisartsen onderstaande maatregelen getroffen in het gezondheidscentrum.
Voor patiënten met klachten gelden, tot nader orde, de volgende aanwijzingen:
• Heeft u klachten (verkoudheid, hoesten, keelpijn, koorts), bel dan eerst uw huisarts! In overleg met uw huisarts wordt zo nodig een afspraak gemaakt.

Maatregelen in het gezondheidscentrum 2/4

• De huisartsen hebben een apart spreekuur op een aparte locatie in het gezondheidscentrum ingericht om patiënten met deze klachten te zien. Uw huisarts informeert u hierover.
Verder gelden voor alle huisartsenpraktijken de volgende afspraken:
• In principe mogen alleen mensen met een afspraak naar binnen.
• Patiënten zonder klachten kunnen gebruik blijven maken van de hoofdingang.

Maatregelen in het gezondheidscentrum 3/4

• Kom NIET naar het gezondheidscentrum als u klachten heeft (verkoudheid, hoesten, keelpijn, koorts). Bel dan eerst uw huisarts!

Kom NIET ZONDER AFSPRAAK naar het gezondheidscentrum als u bekend bent met chronische ziekte (zoals COPD, diabetes/suikerziekte, chronische hart- en/of nierziekte).

Maatregelen in het gezondheidscentrum 4/4

• Afspraken voor niet noodzakelijke zorg zullen de huisartsen zoveel mogelijk afzeggen of verplaatsen.
• Afspraken / controle-afspraken proberen de huisartsen zoveel mogelijk telefonisch te doen.
• Zelf een online afspraak maken via de praktijkwebsite van de huisartsen is niet mogelijk.

Lokale Omroep Krimpen

Naast deze kabelkrant produceert de Lokale Omroep Krimpen (LOK) dagelijks ook radiouitzendingen.
LOK-Radio is te ontvangen via:
- Kabel93.1 MHzin stereo met RDS
- Ether106.0 MHzin stereo met RDS
Heeft u berichten, stuur deze naar:
LOK, pa Olympiade 30, 2924 AM Krimpen aan den IJssel,
tel: 55 21 11.
E-mail: info@lokaleomroepkrimpen.nl,
Info: www.lokaleomroepkrimpen.nl.

RADIO-UITZENDINGEN LOK 1

Maandag
09.00 - 12.00: Goedemorgen Krimpenerwaard
13.00 – 15.00: Kijk op Krimpen H
19.00 – 20.00: Dat ons loflied vrolijk…
20.00 – 21.00: Kunst en cultuur
21.00 – 22.00: Blues and More Radio
23.00 - 24.00: De Late Avond
Dinsdag
09.00 - 12.00: Goedemorgen Krimpenerwaard
19.00 – 21.00: Molukse uurtjes
23.00 - 24.00: De Late Avond

RADIO-UITZENDINGEN LOK 2

Woensdag 09.00-12.00: Goedemorgen K'waard
19.00-20.00: Radio 6
20.00-22.00: PopShop
23.00-24.00: De Late Avond
Donderdag 09.00-12.00: Goedemorgen K'waard
20.00-22.00: Decennium Dick.
23.00-24.00: De Late Avond
00.00-01.00: 'k Zal Zijn lof ...'
Vrijdag 09.00-10.00: Dat ons loflied.. H
10.00-11.00: Lok klassiek
11.00-12.00: Kunst en Cultuur. H
20.00-22.00: PopShop. H
23.00-24.00: De Late Avond

RADIO-UITZENDINGEN LOK 3

Zaterdag
10.00 - 12.00 uur: Kijk op Krimpen, nieuws en info
13.00 - 14.00 uur: Happy Hour
14.00 - 18.00 uur: IJsselsport
Zondag
00.00 - 01.00 uur: 'k Zal zijn loflied. H
09.30 - 12.00 uur: De kerken spreken
12.00 - 13.00 uur: Lok klassiek. H
13.00 - 17.00 uur: IJsselsport
17.00 - 18.00 uur: Harmonie-fanfare-en brassmuz.
18.30 - 20.30 uur: De kerken spreken: Sionskerk
21.00 - 22.00 uur: Blues and More Radio. H