Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

Kabelkrant 22 mei 2020

Vrijdag 22 mei

Dit is de kabelkrant van de Lokale Omroep Krimpen die dagelijks actueel wordt uitgezonden via het kabelnet in Krimpen aan den IJssel.
Nieuws en/of berichten kunt u sturen per E-mail naar info@lokaleomroepkrimpen.nl of
LOK, red. kabelkrant, pa Olympiade 30, 2924 AM Krimpen a/d IJssel. tel. 0180 552111. www.lokaleomroepkrimpen.nl.

Direct kabelkrant nieuws lezen of nieuws van vorige dagen: www.lokaleomroepkrimpen.nl/kabelkrant.

Het weer

Wolkenvelden hebben vrijdag de overhand, maar de zon schijnt daar soms doorheen. Er vallen enkele buien, eerst in het noorden van het land, later kan het ook op andere plaatsen even nat zijn. Ondanks de wolken en buien is het toch warm: 21 tot 28 graden. In de loop van de dag wordt het door een matige zuidwestenwind koeler.
In het weekend is het ongeveer 18 graden met zon, een stevige wind en een enkele bui. Na het weekend wordt het opnieuw warmer.

In het radioprogramma Kijk op Krimpen

In het radioprogramma Kijk op Krimpen van zaterdag 23 mei via LOK-Radio tussen 10.00 en 12.00 uur o.a. de volgen de onderwerpen:
- Streekmuseum gaat weer open.
- Muziekschool weer van start.
- Ook de Belbus gaat weer rijden.
- 2e editie van ‘Het Krimpens Kwartiertje’.
- Op film genieten van mooie plekjes in Krimpen.
- Weer welkom op kaasboerderij.
- Nieuwe roman Krimpense schrijfster.
Herhaling op maandag van 13.00 - 15.00 uur.

Olifant succesvol verhuisd

De olifant Timber is succesvol verhuisd vanuit Diergaarde Blijdorp naar Wildlands in Emmen. Het transport van de 6100 kg wegende olifant verliep zonder problemen. Timber werd in 1998 in Blijdorp geboren en heeft in totaal vier jongen verwekt. Hij stond al op de nominatie om uit Blijdorp te vertrekken, omdat zijn tienjarige dochter Faya nu de leeftijd heeft om moeder te worden. De dierentuin wil niet dat Timber zijn eigen dochter dekt. In Emmen is een vrouwtjesolifant waar ze wel graag een kalf van willen hebben."Het is een vriendelijke, leergierige bul. Voor hem is het ook leuk om nieuwe koeien te vinden", legt een verzorger uit.

Actievoerende boa's bekeuren niet in Rotterdam

Buitengewoon opsporingsambtenaren (boa's) in Rotterdam schrijven de komende drie dagen uit protest geen bonnen uit. De gemeente Rotterdam gaat niet in op de eis van de vakbonden om boa's vanwege toenemende agressie te bewapenen met een wapenstok en pepperspray.

Intensive care steeds voller met 'normale' patient

Het aantal coronapatienten op intensive cares is gedaald tot 255, meldt het Landelijke Coordinatiecentrum Patienten Spreiding (LCPS). Dat zijn er 20 minder dan woensdag. Er liggen daarnaast 541 patienten op de intensivecareafdelingen met andere aandoeningen dan Covid-19.
Dat zijn er 14 meer dan woensdag.

Handhaver naar ziekenhuis na mishandeling

Donderdagmiddag is een boa met gezichtsletsel naar het ziekenhuis gebracht nadat hij was mishandeld in IJmuiden. Dat gebeurde op 't Kwelderpad, een paadje dat naar het strand leidt.
Twee verdachten zijn inmiddels aangehouden, meldt de politie.

Veiligheidsregio's: donderdag was het te druk

De mooie Hemelvaartsdag met zomerse temperaturen heeft ertoe geleid dat het buiten drukker was dan de afgelopen weken. Dat is het beeld dat Hubert Bruls optekent namens de koepelorganisatie van veiligheidsregio's in het land. "Het was zonder meer drukker dan de voorgaande weekenden en op sommige plekken te druk."Bruls zegt dat het in de grensregio druk was. "De grootste uitdaging lag toch weer in de grensstreek, met name in Limburg, in koopcentra en binnensteden."

Op1 terug naar vijf uitzendingen per week

Het praatprogramma Op1 gaat in de zomer terug van zeven naar vijf uitzendingen per week.Volgens bronnen wordt de VPRO op vrijdag toegevoegd als deelnemende omroep.De uitzendingen van Op1 zullen een lengte van 55 minuten krijgen. Voor de vrijdaguitzending van de VPRO worden volgens bronnen Nadia Moussaid en Thomas Erdbrink genoemd als presentatoren van het programma .

Politie zoekt met drones naar lichaam vermiste sur

De politie zocht donderdag met drones boven zee naar het lichaam van de vermiste 23-jarige surfer uit Delft, die vorige week maandag om het leven kwam in de zee bij Scheveningen. De agenten worden bijgestaan door een team van Search and Rescue-Nederland (SAR).
Al ruim een week zoeken hulpdiensten naar de surfer. Zijn lichaam werd vorige week dinsdag nog op zee gezien, maar het dreef weg voordat het geborgen kon worden.

Zonen Khashoggi verlenen gratie

De zonen van de vermoorde journalist Jamal Khashoggi vergeven de moordenaar van hun vader. Dat heeft zijn oudste zoon Salah gezegd op Twitter. Met de vergiffenis willen de zonen "een beloning van de almachtige God zoeken". De vergiffenis betekent dat de mensen die zijn veroordeeld voor de moord niet worden geexecuteerd. Saudi-Arabie heeft vorig jaar acht mensen veroordeeld voor betrokkenheid bij de moord, vijf van hen kregen het doodvonnis.

Boekenweekgeschenk 2021

Hanna Bervoets schrijft volgend jaar het Boekenweekgeschenk. Dat heeft boekenkoepel CPNB bekendgemaakt. Bervoets (36) is de jongste schrijfster van het Boekenweekgeschenk sinds Hella Haasse in 1948.Bervoets is al een tijdje bezig aan het Boekenweekgeschenk . Het boek gaat over internetmoderators, dat zijn die mensen die bepalen wat we wel of niet mogen schrijven op sociale media.

Het NUT

De algemene ledenvergadering van Het NUT op woensdag 27 mei in de Tuyter, gaat niet door.
Dit ivm de coronamaatregelen.

Zodra het weer mogelijk is, wordt u hiervan op de hoogte gebracht.
Mvg.
Het bestuur van Het NUT.

Krimpen Beweegt Samen 1/2

Qua Wonen, KrimpenWijzer en Synerkri hebben de handen ineengeslagen om Krimpen aan den IJssel ook in deze moeilijke tijd in beweging te houden. We moeten nu nog zoveel mogelijk binnen blijven en afstand houden. Ontmoetingsruimten, sportverenigingen en sportscholen zijn dicht. Om toch te blijven bewegen is een start gemaakt met balkongym in de Landerijen, Middenwetering, Gouden Regen en Cascade. Met stralend weer en veel enthousiaste deelnemers een heel mooie start. De komende weken worden deze activiteiten vervolgd door heel Krimpen heen.

Krimpen Beweegt Samen 2/2

Ook komt er een speciale activiteit voor kinderen op de woensdagmiddag. Bewoners kunnen bovendien zelf een aanvraag doen voor balkongym of voortuingym in hun buurt. Zij kunnen daarvoor een mailtje sturen naar info@synerkri.nl Atletiekvereniging MTK en sportschool MyMove gaan volgende week een bijdrage geven aan deze activiteiten. Dat past mooi in het net afgesloten Lokaal Sportakkoord Krimpen. Op www.synerkri.nl en de Facebookpagina’s van Qua Wonen, Krimpenwijzer en Synerkri is het actuele rooster te vinden.

Bibliotheek aan den IJssel gaat weer open 1/2

Vanaf 3 juni zullen eerst de centrumvestigingen van Krimpen en Capelle aan den IJssel open gaan. Op welke data de kinderbibliotheken weer open kunnen zijn we op dit moment nog aan het onderzoeken. Om alles veilig volgens de nieuwe regels te organiseren gebruiken we de aankomende weken om de vestigingen en de procedures aan te passen naar een 1,5 meter bibliotheek. We volgen hierbij de landelijke richtlijnen. Uiteraard blijf je tot die datum gebruik kunnen blijven maken van de Boekenservice.

Bibliotheek aan den IJssel gaat weer open 2/2

Tijdens de sluiting en ook daarna nog tot en met 30 juni rekenen wij natuurlijk geen leengeld. Voorlopig mag je de materialen dus thuis houden, ook als de bibliotheek straks open gaat. De online diensten (zoals e-books en luisterboeken) van de bibliotheek blijven gewoon beschikbaar. Alle activiteiten in de bibliotheek zijn vooralsnog tot nader order uitgesteld; we informeren je daar op een later moment over. Heb je vragen, dan zijn we goed te bereiken via inlichtingen@bibliotheekaandenijssel.nl of bel 010-4503244 (tijdens kantooruren).

Cultuuragenda Krimpen 1/2

Genieten van cultuur vanuit huis! De cultuuragenda Krimpen wordt tot 1september gevuld met online- activiteiten. Online- initiatieven van onze culturele aanbieders uit Krimpen aan den IJssel aangevuld met regionale en landelijke activiteiten.

Cultuuragenda Krimpen 2/2

Een breed aanbod voor jong en oud; workshops,(educatieve) lessen, voorstellingen, podcasts, quizzen, vlogs, speurtochten, virtuele tours, concerten, verhalen, foto- albums en nog veel meer op het gebied van dans, theater, muziek, cultureel erfgoed en beeldende kunst. Leuk voor thuis en/ of op school. Neem snel een kijkje op de website www.cultuuragendakrimpen.nl.

De geschiedenis van 22 mei

1892: uitvinding van de tandpasta tube
Washington Sheffield vindt tandpasta in een tube uit.

1972: Ton Sijbrands wordt wereldkampioen dammen
Ton Sijbrands wordt wereldkampioen dammen. Hij is tevens bekend van het blindsimultaandammen. Tijdens een wereldrecordpoging uit 2004, die ruim 24 uur duurt, weet Ton 20 van de 24 partijen te winnen. De overige 4 eindigen in remise.
broere no 21

De Kerken Spreken via LOK-radio

De uitzending van de kerken wordt zondag 24 mei verzorgd door de Sionskerk.
Van 09.00-10.00 uur is er het kinderprogramma.

Om 10.00 uur wordt er overgeschakeld naar de Sionskerk voor het uitzenden van de kerkdienst.
Gemeente Krimpen aan den IJssel

Vanwege het coronavirus zijn afspraken in het raadhuis geannuleerd.
Ook zijn er geen raadsvergaderingen en commissies.
De Tuyter is dicht.
De weekmarkt van dinsdag 26 mei is open.

KrimpenWijzer blijft bereikbaar.
https://www.krimpenaandenijssel.nl/?id=464439

Maatregelen in het gezondheidscentrum 1/4

De partijen in het gezondheidscentrum volgen de aanwijzingen en instructies van het RIVM. Om verdere verspreiding tegen te gaan en de gezondheidszorg in stand te kunnen houden hebben de huisartsen onderstaande maatregelen getroffen in het gezondheidscentrum.
Voor patiënten met klachten gelden, tot nader orde, de volgende aanwijzingen:
• Heeft u klachten (verkoudheid, hoesten, keelpijn, koorts), bel dan eerst uw huisarts! In overleg met uw huisarts wordt zo nodig een afspraak gemaakt.

Maatregelen in het gezondheidscentrum 2/4

• De huisartsen hebben een apart spreekuur op een aparte locatie in het gezondheidscentrum ingericht om patiënten met deze klachten te zien. Uw huisarts informeert u hierover.
Verder gelden voor alle huisartsenpraktijken de volgende afspraken:
• In principe mogen alleen mensen met een afspraak naar binnen.
• Patiënten zonder klachten kunnen gebruik blijven maken van de hoofdingang.

Maatregelen in het gezondheidscentrum 3/4

• Kom NIET naar het gezondheidscentrum als u klachten heeft (verkoudheid, hoesten, keelpijn, koorts). Bel dan eerst uw huisarts!

Kom NIET ZONDER AFSPRAAK naar het gezondheidscentrum als u bekend bent met chronische ziekte (zoals COPD, diabetes/suikerziekte, chronische hart- en/of nierziekte).

Maatregelen in het gezondheidscentrum 4/4

• Afspraken voor niet noodzakelijke zorg zullen de huisartsen zoveel mogelijk afzeggen of verplaatsen.
• Afspraken / controle-afspraken proberen de huisartsen zoveel mogelijk telefonisch te doen.
• Zelf een online afspraak maken via de praktijkwebsite van de huisartsen is niet mogelijk.

Lokale Omroep Krimpen

Naast deze kabelkrant produceert de Lokale Omroep Krimpen (LOK) dagelijks ook radiouitzendingen.
LOK-Radio is te ontvangen via:
- Kabel93.1 MHzin stereo met RDS
- Ether106.0 MHzin stereo met RDS
Heeft u berichten, stuur deze naar:
LOK, pa Olympiade 30, 2924 AM Krimpen aan den IJssel,
tel: 55 21 11.
E-mail: info@lokaleomroepkrimpen.nl,
Info: www.lokaleomroepkrimpen.nl.

RADIO-UITZENDINGEN LOK 1

Maandag
09.00 - 12.00: Goedemorgen Krimpenerwaard
13.00 – 15.00: Kijk op Krimpen H
19.00 – 20.00: Dat ons loflied vrolijk…
20.00 – 21.00: Kunst en cultuur
21.00 – 22.00: Blues and More Radio
23.00 - 24.00: De Late Avond
Dinsdag
09.00 - 12.00: Goedemorgen Krimpenerwaard
19.00 – 21.00: Molukse uurtjes
23.00 - 24.00: De Late Avond

RADIO-UITZENDINGEN LOK 2

Woensdag 09.00-12.00: Goedemorgen K'waard
19.00-20.00: Radio 6
20.00-22.00: PopShop
23.00-24.00: De Late Avond
Donderdag 09.00-12.00: Goedemorgen K'waard
20.00-22.00: Decennium Dick.
23.00-24.00: De Late Avond
00.00-01.00: 'k Zal Zijn lof ...'
Vrijdag 09.00-10.00: Dat ons loflied.. H
10.00-11.00: Lok klassiek
11.00-12.00: Kunst en Cultuur. H
20.00-22.00: PopShop. H
23.00-24.00: De Late Avond

RADIO-UITZENDINGEN LOK 3

Zaterdag
10.00 - 12.00 uur: Kijk op Krimpen, nieuws en info
13.00 - 14.00 uur: Happy Hour
14.00 - 18.00 uur: IJsselsport
Zondag
00.00 - 01.00 uur: 'k Zal zijn loflied. H
09.30 - 12.00 uur: De kerken spreken
12.00 - 13.00 uur: Lok klassiek. H
13.00 - 17.00 uur: IJsselsport
17.00 - 18.00 uur: Harmonie-fanfare-en brassmuz.
18.30 - 20.30 uur: De kerken spreken: Sionskerk
21.00 - 22.00 uur: Blues and More Radio. H