Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

Kabelkrant 4 december 2019

Woensdag 4 december

Dit is de kabelkrant van de Lokale Omroep Krimpen die dagelijks actueel wordt uitgezonden via het kabelnet in Krimpen aan den IJssel.
Nieuws en/of berichten kunt u sturen per E-mail naar info@lokaleomroepkrimpen.nl of
LOK, red. kabelkrant, pa Olympiade 30, 2924 AM Krimpen a/d IJssel. tel. 0180 552111. www.lokaleomroepkrimpen.nl.

Direct kabelkrant nieuws lezen of nieuws van vorige dagen: www.lokaleomroepkrimpen.nl/kabelkrant.

Het weer

Op veel plaatsen start de woensdag grijs en lokaal mistig. In de loop van de dag breekt in met name het zuiden van het land de zon door. Op diverse plekken is het echter nog lang grijs en mistig. Het wordt 3 tot 6 graden en er staat weinig wind.
Donderdag verandert er nog weinig en is het wederom grijs. Op enkele plekken kan het gedurende de gehele dag mistig blijven. Vrijdag slaat het weer om. Het gaat regenen en de temperatuur gaat omhoog. Ook gaat het harder waaien.

Toch metro's naar vuurwerkshow Nesselande

De RET laat op oudejaarsavond tóch metro's rijden naar Rotterdam-Nesselande. De gemeente Rotterdam heeft daarover een akkoord gesloten met de RET. Naar Hoek van Holland gaan geen metro's tijdens de jaarwisseling. Het openbaarvervoerbedrijf heeft te weinig medewerkers bereid gevonden om naar Hoek van Holland te rijden. Er rijden tussen 22:00 uur en 02:00 uur metro's van Vijfsluizen naar Nesselande, van Vijfsluizen naar Capelsebrug en van Meijersplein.

Burgemeester Oskam tolereert geen wapenhandel

Burgemeester Peter Oskam van Capelle aan den IJssel is zeer te spreken over de landelijke politie-invallen en arrestaties in verband met grootschalige handel in vuurwapens. Volgens de politie werden de deals in de Capelse woning van de 32-jarige hoofdverdachte gesloten.
"Ik tolereer geen wapenhandel in Capelle en al helemaal niet als die zich afspeelt in gewone huizen of bedrijfspanden in een woonwijk", reageert de Capelse burgemeester.

Energierekening daalt volgend jaar

De variabele energietarieven van de drie grote leveranciers Essent, Eneco en Vattenfall blijven in 2020 gelijk, melden prijsvergelijkers Pricewise en Gaslicht.com dinsdag. Doordat de belastingen voor consumenten omlaag gaan, daalt de totale energierekening voor de meeste huishoudens.
Een gemiddeld huishouden zou ongeveer 70 euro per jaar goedkoper uit zijn.De belastingen dalen volgend jaar gemiddeld zo'n 75 euro. Tegelijkertijd stijgen de kosten voor de aansluiting met gemiddeld 5 euro per jaar.

Dijkhoff ziet af van verder ontvangen wachtgeld

VVD-fractievoorzitter Klaas Dijkhoff ziet af van het verder ontvangen van wachtgeld bovenop zijn salaris als Kamerlid. Dijkhoff komt met zijn verklaring, nadat weekblad HP/DeTijd vanmorgen meldde dat de VVD'er ook nog een reiskostenvergoeding van 4900 euro per jaar ontvangt, terwijl hij voor zijn zakelijke reizen gratis gebruik kan maken van een auto met chauffeur van de fractie.

Geen atleten uit Tokio naar huis op 'losersvlucht'

Sportkoepel NOC*NSF stuurt geen atleten vroegtijdig naar huis van de Olympische Spelen in Tokio als ze uitgeschakeld zijn of als hun sport niet meer op het programma staat.Bij de Spelen van Rio de Janeiro in 2016 kwam er veel kritiek op de gedwongen aftocht, de zogenoemde 'losersvlucht', voor atleten die geen medaille hadden gewonnen. "Dat doen we niet meer", zegt chef de mission Pieter van den Hoogenband.

Politie vindt 240 kilo valse merkkleding

Shirtjes, broeken of polo's van Nike, Hugo Boss of Marco Polo. Een bestuurder had het allemaal in zijn auto liggen. De vervalste versie weliswaar. In de nacht van maandag op dinsdag zag de Rotterdamse politie de man rijden in de Ketheltunnel. Uiteindelijk hebben ze de wagen op de A4 ter hoogte van Schipluiden staande gehouden. Toen trof de politie zo'n 240 kilo aan vervalste merkkleding aan. De man is aangehouden en de kleding is in beslag genomen.

Funderingsfonds voor paalrot werkt niet

Het Landelijk Fonds Funderingsherstel werkt niet. Dat schrijft minister Knops dinsdag aan de Tweede Kamer. Het fonds was in het leven geroepen om huiseigenaren die te maken hebben met paalrot tegemoet te komen. In de afgelopen twee jaar heeft het fonds maar veertien leningen verstrekt, waarvan de meeste in Rotterdam en Zaandam. Volgens Knops doen er te weinig gemeenten mee met het fonds en is de opzet niet goed. Daarom wordt nu de stekker eruit getrokken. Knops werkt overigens wel aan een alternatief.

Mysterieuze tekst op ijsbeer

Natuurbeschermers zijn laaiend over een video die circuleert op sociale media. Daarop is te zien hoe een ijsbeer in Rusland is bespoten met de tekst T-34. De letters prijken op ongeveer zijn hele lichaam.
De tekst tast het vermogen van de beer aan om in de omgeving op te gaan. De schutkleurfunctie is weg. Daardoor kan het moeilijker zijn om voedsel te vinden, vrezen natuurliefhebbers.

Inzamelingsactie Lions Krimpen weer van start 1/2

Op 1 december is de dubbele inzamelingsactie DE punten en oud geld van de Lions Club Krimpen aan den IJssel weer van start gegaan.
Met de DE punten worden pakken koffie aangeschaft voor de Voedselbank Krimpen aan den IJssel en met het ingezamelde vreemd en oud geld worden staaroperaties in derdewereld landen bekostigd.

Inzamelingsactie Lions Krimpen weer van start 2/2

De inzameldozen staan de hele maand december in bijna alle Krimpense supermarkten en ook bij een supermarkt in Krimpen aan de Lek.
Daarnaast staan er inzameldozen in de volgende kerkgebouwen: Ark, Bron, IJsseldijkkerk, Immanuelkerk, Rank, Rehobothkerk, Sionskerk en Wingerd.
Tenslotte komen er ook weer inzameltassen te hangen in de bekende gele bussen van de Belbus Krimpen aan den IJssel.

Lokale Omroep Krimpen

Naast deze kabelkrant produceert de Lokale Omroep Krimpen (LOK) dagelijks ook radiouitzendingen.
LOK-Radio is te ontvangen via:

- Kabel93.1 MHzin stereo met RDS
- Ether106.0 MHzin stereo met RDS
Heeft u berichten, stuur deze naar:
LOK, pa Olympiade 30, 2924 AM Krimpen aan den IJssel,
tel: 55 21 11.
E-mail: info@lokaleomroepkrimpen.nl,
Info: www.lokaleomroepkrimpen.nl.