Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

Kabelkrant 9 oktober 2019

Woensdag 9 oktober

Dit is de kabelkrant van de Lokale Omroep Krimpen die dagelijks actueel wordt uitgezonden via het kabelnet in Krimpen aan den IJssel.
Nieuws en/of berichten kunt u sturen per E-mail naar info@lokaleomroepkrimpen.nl of
LOK, red. kabelkrant, postbus 279, 2920 AG Krimpen a/d IJssel. tel. 0180 552111. www.lokaleomroepkrimpen.nl.

Direct kabelkrant nieuws lezen of nieuws van vorige dagen: www.lokaleomroepkrimpen.nl/kabelkrant.

Het weer

Woensdag:
Af en toe zon, in de middag buien en kans op onweer.
Temperatuur: 13 graden.
Matige zuidwestenwind, kracht 3.
Vannacht ook regen.
Temperatuur: 9 graden.
Krachtige zuidwestenwind, kracht 4.
Donderdag:
Wisselend bewolkt, 's morgens enkele buien.
Temperatuur: 16 graden.
Matige zuidwestenwind, kracht 3.

Aanhouding na overval op man (98)

Er is maandag een tweede verdachte aangehouden voor een overval op een 98-jarige man. Het gaat om een 21-jarige man uit Rotterdam. In mei overvielen twee mannen het slachtoffer in zijn woning aan de Vijverlaan in Krimpen aan den IJssel. De overvallers bonden het slachtoffer vast en rukten zijn alarmknop af. Het slachtoffer kon de twee daders niet herkennen. Ze dwongen hem om zijn ringen af te doen, waaronder een trouwring met de inscriptie 1920 en een bijzondere zegelring. Een 27-jarige Rotterdammer zat al sinds 16 september vast. Het slachtoffer maakt het redelijk goed.

Race of the Classics aangepast

De veertiende editie van de Race of the Classics voor Young Professionals met klassieke zeilschepen is ingekort vanwege het weer. De schepen gaan woensdag eerder weg en gaan naar Terschelling in plaats van Engeland. Er wordt windkracht 6 verwacht, met golven tot twee meter hoog. Door de race te vervroegen varen de schepen niet in de nacht de zee op. Aan de race doen 26 klassieke zeilschepen mee. Aan boord zijn rond de 700 jonge professionals van vooraanstaande bedrijven als KPN, Campina, CapGemini en TataSteel.

Piepkleine egeltjes opgevangen

De dierenambulance vangt dagelijks veel gewonde dieren op. Daar zitten grote dieren bij en soms ook hele kleine. Zoals onlangs een stel egelbaby´s. Het nestje egeltjes was eind augustus gevonden bij graafwerkzaamheden in een fruitgaard. Moeder egel bleek te zijn overleden. Omdat de kleintjes niet in staat waren om zichzelf te redden zijn ze door de dierenambulance naar de egelopvang in Papendrecht gebracht.

EU houdt honderden miljarden over

Bij de Europese Unie blijft circa 300 miljard euro op de plank liggen omdat EU-lidstaten niet de juiste projecten indienen of hun uitgavn niet kunnen onderbouwen. Dat staat in het jaarlijkse rapport van de Europese Rekenkamer. Met name Italië, Spanje en Polen hebben moeite om hun subsidiemogelijkheden te benutten. Dat komt onder meer door de aangescherpte eisen. Geld dat overblijft gaat terug naar de lidstaten. Met de fraude viel het vorig jaar mee. De rekenkamer controleerde met een steekproef de uitgaven en declaraties van EU-organen en vond negen gevallen van mogelijke fraude.

citroen broere no 10

Toekomst KLM 1/3

Onze nationale vliegtrots KLM vierde maandag zijn honderdjarig bestaan. In een hangar op Schiphol-Oost zijn de voorbije dagen feestelijke bijeenkomsten gehouden. Terugkijkend waren er vele hoogte- en enkele dieptepunten voor de oudste luchtvaartmaatschappij ter wereld. Vooruitblikkend zijn er zorgen.
Want achter het feestgedruis gaat de machtsstrijd tussen KLM en Air France door. Topman Ben Smith streeft naar verdere integratie binnen het fusiebedrijf, zei hij. De vraag is of dat in het belang is van de jubilaris.

Toekomst KLM 2/3

De samensmelting in 2003 heeft KLM weinig gebracht. Ja, er waren in die dagen door de luchtvaartcrisis zorgen over het voortbestaan van de Nederlandse maatschappij. Maar de combinatie heeft in de voorbije veertien jaar onder aan de streep een megaverlies gemaakt van ruim 2,5 miljard, terwijl het aandeel van KLM daarbinnen goed was voor een winst van ruim een miljard euro.
KLM draait dus veel en veel beter dan de Franse tak. Het gevoel te moeten bloeden voor Frans falen en voor Parijse belangen zit bovendien diep.

Toekomst KLM 3/3

Niet voor niets heeft het kabinet een flink strategisch belang in het bedrijf genomen, waarmee de Fransen onaangenaam werden verrast. Het was een motie van wantrouwen.
Er zit veel toekomst in KLM, maar weinig in de luchtvaartcombinaie.

Ontleend aan De Telegraaf, maandag 7 oktober 2019.

Knaagijs

Marmot is een delicatesse in Ecuador. 'Cuy' zoals het diertje in het Zuid-Amerikaanse land heet, wordt op allerlei manieren bereid: in zijn geheel aan het spit of in plakjes op de pizza. De smaak lijkt in de verte op hert. Niet meteen een smaak die je bij een toetje verwacht, maar toch is ijs met marmottensmaak de nieuwe rage in hoofdstad Quito.

Volgens de ijsboerin die het marmottenijs bedacht, blijven de klanten maar komen. Nu stond ze al bekend om ijs met 'bijzondere' smaken zoals torren- en paddenstoelenijs.

Mag de Queen Johnson ontslaan?

In Londen doet het gerucht de ronde dat koningin Elizabeth haar adviseurs heeft geraadpleegd of ze premier Boris Johnson kan ontslaan. het antwoord was 'ja', zo melden Britse media.

Maar een ontslag is hoogst uitzonderlijk: de laatste keer dat dit gebeurde was bijna twee eeuwen geleden.

Lokale Omroep Krimpen

Naast deze kabelkrant produceert de Lokale Omroep Krimpen (LOK) dagelijks ook radiouitzendingen.
LOK-Radio is te ontvangen via:

- Kabel93.1 MHzin stereo met RDS
- Ether106.0 MHzin stereo met RDS
Heeft u berichten, stuur deze naar:
LOK, Postbus 279, 2920 AG Krimpen aan den IJssel,
tel: 55 21 11.
E-mail: info@lokaleomroepkrimpen.nl,
Info: www.lokaleomroepkrimpen.nl.