Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

Kabelkrant 10 augustus 2019

Zaterdag 10 augustus

Dit is de kabelkrant van de Lokale Omroep Krimpen die dagelijks actueel wordt uitgezonden via het kabelnet in Krimpen aan den IJssel.
Nieuws en/of berichten kunt u sturen per E-mail naar info@lokaleomroepkrimpen.nl of
LOK, red. kabelkrant, postbus 279, 2920 AG Krimpen a/d IJssel. tel. 0180 552111. www.lokaleomroepkrimpen.nl.

Direct kabelkrant nieuws lezen of nieuws van vorige dagen: www.lokaleomroepkrimpen.nl/kabelkrant.

Het weer

Zaterdag is er geregeld zon, maar er is ook een enkele bui.
De temperatuur wordt ca. 22 graden. De wind is zuidwest, boven land (vrij) krachtig, aan zee stormachtig ,5 tot 8 Bft. Zware windstoten, 75 tot 95 km/uur.

Zondag is het wisselend bewolkt. Op de meeste plaatsen blijft het droog en er is minder wind.
De temperatuur loopt op naar 20 tot lokaal 24 graden.

Krimpense Pluim uitgereikt aan judoka

Op vrijdag 9 augustus heeft Arjan Neeleman, wethouder Sport, een Krimpense Pluim uitgereikt aan judoka Yael van Heemst. De Krimpense judoka krijgt deze onderscheiding vanwege haar prestaties op de judomat. De 17-jarige Yael van Heemst is in maart in Den Haag bij de dames in haar gewichtsklasse tot 70 kilogram Nederlands Kampioen geworden. In dezelfde week heeft zij in Almere tijdens het Nederlands Kampioenschap in de leeftijdscategorie tot 21 jaar de bronzen medaille gewonnen. De judoka is geselecteerd voor het Wereld Kampioenschap in Kazachstan in september.(zie foto)

Boete voor arts die geen arts bleek

Een vrouw die drie jaar lang als arts werkte maar niet was afgestudeerd, heeft een boete gekregen. De zorginstelling in Limburg waar ze werkte had haar ook al ontslagen toen ze door de mand viel. De vrouw werkte met gehandicapten in de instelling Daelzicht in Heel (Limburg). Na een tip van de Erasmus Universiteit, waar ze had gestudeerd, deed Daelzicht onderzoek en bleek dat ze had gelogen.
De papieren die ze bij de sollicitatie had laten zien waren vals. Het OM vervolgt de vrouw niet, omdat ze geen medische misstappen heeft begaan. Inmiddels is ze wel afgestudeerd.

Nog geen oorzaak storing Schiphol

Schiphol weet ook dit keer niet wat de oorzaak was van de storing in het brandstofsysteem, gisteravond. Ook is onduidelijk of het mankement iets te maken heeft met de grotere problemen van vorige maand, toen zo'n 180 vluchten moesten worden geschrapt. Schiphol noemt het vervelend dat het weer is gebeurd. Bijkomend probleem was dat er gisteren onweer hing boven Schiphol waardoor er ook later even niet kon worden getankt.
Uiteindelijk moesten tien vluchten worden geannuleerd.

Automobilist met fles cognac aan de mond

De politie in Rotterdam-Delfshaven heeft zaterdagochtend vroeg een man opgepakt, die een eenzijdig ongeval had veroorzaakt op de Mathenesserbrug. Hij nam, samen met een inzittende, de benen toen hij een politieauto zag aankomen.De twee verscholen zich achter een muurtje bij de Aelbrechtskade voor de politie. Door middel van cameratoezicht en getuigen kon worden vastgesteld wie van de twee gereden had. De reden van hun vlucht werd vervolgens snel duidelijk: De politie trof de bestuurder aan met een fles cognac aan zijn mond.

Man komt om bij werkzaamheden op veerboot

In Rotterdam Europoort is vrijdag rond 15.45 uur een man omgekomen bij een ongeluk op een veerboot. De man werd tijdens zijn werk op de ferry van Stena Line aangereden door een terreinwagen.

Hoe dat kon gebeuren, is nog niet duidelijk. Het slachtoffer overleed vrijwel direct aan zijn verwondingen.

Nieuwe rondvaartdienst

De uitbater van de Pannenkoekboot en Splashtours begint volgende maand een nieuwe rondvaartdienst door de Rotterdamse haven. Rederij de Zwarte Zwaan heeft een rondvaartboot uit Amsterdam gekocht en is nu bezig met renovatiewerkzaamheden. "We maken een leuke rondvaart langs de skyline, maar gaan het wel met 'levende' gidsen doen. "We beginnen in de Parkhaven en eindigen in de Parkhaven. De tocht gaat ongeveer een uur duren. Een kaartje gaat €12,50 kosten."

Hoge verwachtingen nieuwe polder

Negentien kilometer aan nieuwe wandel- en fietspaden, 4,5 kilometer aan ruiterpad en een berging voor overtollig regenwater. Na 17 jaar gesteggel met vergunningen, rechtszaken en financiën is het agrarische gebied tussen Den Haag, Zoetermeer en Leischendam-Voorburg op een haar na veranderd in een natuur- en recreatiegebied.
In 'leisure stad' Zoetermeer kunnen ze niet wachten tot de Nieuwe Driemanspolder, waarmee een bedrag van bijna 80 miljoen euro is gemoeid, eind 2020 helemaal klaar is.

Brand op woonboot

Een woonboot in Krimpen aan den IJssel is beschadigd geraakt door een brand. Het vuur in de boot langs de Stormpolderdijk was ontstaan in een schuurtje op de wal en was overgeslagen.
Iedereen kon ongedeerd van de woonboot af. De brandweer kreeg hulp van een binnenvaartschipper die vanaf een bootje was begonnen met blussen.
De brandweer had de brand na een uur onder controle. De oorzaak van de brand is niet bekend.

Dreigende taal van milieuclub

De milieuactivistische club MOB dreigt premier Rutte in een persoonlijke brief met 'oorlog'. Als het kabinet niet alsnog de natuur beter beschermt, "dan zullen wij dat interpreteren als een oorlogsverklaring", aldus het epistel dat is bezorgd in het Torentje. Voorzitter Johan Vollenbroek eist dat Rutte de Nederlandse stikstofuitstoot danig verlaagt. Zo niet, dan opent de MOB een nieuw juridisch front tegen 'een groot aantal vergunningen' voor wegenaanleg, woningbouw en landbouw.

Poch klaagt Rijk aan

De rechtbank Rotterdam hoort op 18 en 19 november de vijf getuigen, onder wie oud-minister Hirsch Ballin, in de procedure die ex-Transaviapiloot Julio Poch voert tegen de Staat.
Poch stelt dat de Staat hem schade heeft berokkend door actief mee te werken aan zijn uitlevering aan Arentinië, en wil circa 5 miljoen euro schadevergoeding hebben.

Prijs appel en peer eindelijk omhoog

Appels- en perentelers zijn opgelucht dat de oogst in Europa fors minder is dan in recordjaar 2018. Zij hopen hierdoor een hogere prijs te kunnen krijgen voor hun fruit. De kans is klein dat de consument ook ineens veel meer moet gaan betalen voor een appel of peer. De Europese perenoogst komt dit jaar uit op 2,05 miljoen ton, 13,9% minder dan in recordjaar 2018. De appeloogst is met 10,56 miljoen ton zelfs een vijfde lager dan vorig jaar. "Die lagere oogst is geen verrassing, want vorig jaar was een absoluut oogstrecord", zegt Gerard van den Anker van de Nederlandse Fruittelers Organisatie.

Pannenkoek is geen koek

Pannenkoeken zijn geen koek, oordeelde een Rotterdamse rechter. De zaak diende tussen het bedrijfstakpensioenfonds Zoetwaren en een producent van poffertjes en pannenkoeken. De pannenkoekenbakker had voor zijn werknemers een pensioenregeling bij Aegon. Volgens het pensioenfonds Zoetwaren moesten de personeelsleden echter verplicht deelnemen aan deze regeling. Cruciaal was of hun product gold als koek. De rechter zag een lange reeks van verschillen. De pannenkoekenbakkers houden hun regeling.

Revalidatie Wiegel 'stapje voor stapje'

Het gaat stukje bij beetje beter met Hans Wiegel. Hij is inmiddels ontslagen uit het ziekenhuis, laat hij via zijn secretaresse weten, en gaat in een Fries revalidatiecentrum focussen op verder herstel. De VVD-prominent werd vorige week donderdag thuis getroffen door een lichte herseninfarct en kwam daarbij ten val. Volgens zijn naasten is Wiegel 'goed aanspreekbaar', maar kan hij soms een woord niet goed vinden. Zijn revalidatie gaat 'stapje voor stapje'. Verwacht wordt dat zijn herstel 'nog wel geruime tijd' gaat duren.

Flower Power

Vandaag, zaterdag, zou het bloemencorso vanaf Rijnsburg , via Katwijk naar Noordwijk trekken. Elk jaar komen ruim 350.000 mensen af op dit bijzondere corso, dat al sinds 1946 wordt gehouden. Thema dit jaar is 'beroepen'. Welke beroepsgroepen in het zonnetje worden gezet, is een verrassing. Zondag zijn alle praalwagens op de boulevard van Noordwijk te bewonderen.
Zojuist bereikt ons het bericht dat de praalwagens zaterdag van 13.00 tot 19.00 uur te bewonderen zijn in de Bloemenveiling Royal Flora Holland Rijnsburg. Dit in verband met het stormachtige weer.

Wat te doen in Streekmuseum

Elke donderdag is er ofwel een knutselactiviteit voor kinderen van 4 - 12 jaar, ofwel een kinderrondleiding. Beiden starten om 14.30 uur. Kinderen kunnen ook spelen op her erf met ouderwets speelgoed en zich verkleden als Ot en Sien. Met het Jeugdvakantiepaspoort en via Synerkri is het knutselen gratis. Andere kinderen betalen € 2,50. Knutselen is op de donderdagen: 22 augustus om 14.30 uur. Kinderrondleidingen zijn op de donderdagen: 15 augustus om 14.30 uur. Het museum is geopend van 14.00 - 17.00 uur.

Vier je vakantie met Synerkri

Boogschieten, waterfun, vakantiebios, creatieve -, techniek-, wetenschappelijke en natuuractiviteiten zijn allemaal onderdeel van het zomerprogramma van Synerkri! Voor veel activiteiten is een Synerkri lidmaatschap nodig. Activiteiten waarbij dat niet nodig is, zijn Synerkri on Tour, Vakantiebios en het driedaagse evenement Vakantiedorp in de laatste week van de zomervakantie. Informatie over lid worden en over de activiteiten is terug te vinden op de website: www.synerkri.nl

De Kerken Spreken via LOK-radio

De uitzending van de kerken wordt zondag 11 augustus verzorgd door de Evangelische Gemeente
Van 09.30-10.00 uur is er het kinderprogramma.

Om 10.00 uur wordt er overgeschakeld naar de Tuyter voor de rechtstreekse uitzending van de kerkdienst. Voorganger is Aart van Dam.

Ei van Columbus

Skipper en Ping worden eindelijk vaders! De twee mannetjespinguïn die in de Zoo Berlin wonen, hebben een ei geadopteerd. Dat Skipper en Ping broedinstinct hebben, was al een tijdje duidelijk. De pinguïns hebben in het verleden stenen en een dode vis proberen uit te broeden. Dus toen een vrouwtjespinguïn haar ei in steek liet, wisten de medewerkers van de dierentuin meteen twee goede surrogaatouders. "We hoefden het ei alleen maar voor de heren neer te leggen. Hij wist meteen wat hij moest doen", vertelt de verzorger. Skipper en Ping zijn begin september uitgerekend.

Harige bewoner Downing Street 1/2

De kogel is door de kerk: Downing Street 10 heeft nóg een nieuwe bewoner gekregen. Na de nieuwe premier Boris Johnson en zijn vriendin Carrie Symonds heeft ook een hond zijn intrek genomen in de ambtswoning van de minister-president. Johnson organiseerde afgelopen week een tweede referendum voor zijn stafleden over de vraag of er een hond moet komen in 'Number 10'. Net zoals het eerste referendum eind juli bleek een overgrote meerderheid vóór een harige 'collega'. Slechts drie stafleden stemden volgens The Daily Mirror tegen.

Harige bewoner Downing Street 2/2

Johnson deed meteen boter bij de vis, want nog op de dag van de stemming betrok de hond van zijn minister van Financiën Downing Street.
Zoals de bron van de Mirror ietwat vilein opmerkte: "Strikt gesproken heeft hij zich dus aan zijn belofte gehouden. Onder Theresa May zouden we nog aan het overleggen zijn."
Echt democratisch is het besluit niet: Kat Larry, bewoner van Downing Street 10, en officieel in dienst als muizenvanger, is niet geraadpleegd; de beslissing is over zijn rug genomen.

Straalbezopen

Heeft u zin in een glaasje wodka met een stralende afdronk? Dan is het nieuwe merk Atomik wellicht iets voor u. Deze wodka is gemaakt van het graan dat verbouwd is in het gebied rond Tsjernobyl. Ook het water waarmee de sterke drank is gestookt, komt uit de zogenaamde 'exclusion zone', het gebied dat nog steeds radioactief is als gevolg van de ramp met de kerncentrale in 1986.

De wodka bevat overigens nul straling. Die is volgens de makers verdwenen als gevolg van het destillatieproces.

Plasticprobleem Ivoorkust ook oplossing

Behalve dat Ivoorkust omkomt in plastic afval, gaan meer dan een miljoen kinderen niet naar school en vieren ziektes als malaria hoogtij. Een nieuwe fabriek die plastic afval omtovert tot een soort grote Legostenen om daarvan scholen te bouwen, de eerste in Afrika, moet uitkomst bieden. De stenen kun je aan en op elkaar klikken, en schuiven als een soort Lego. In eerste instantie zullen er 500 lokalen worden gebouwd. Een ander voordeel: Plastic Bricks zijn 40% goedkoper dan normale bakstenen.

Laserprotest

Laserpennen zijn het nieuwe symbool van protest tegen de Chinese autoriteiten in Hongkong. Een demonstrant die enkele pennen had gekocht, was gearresteerd door de politie, omdat het 'aanvalwapens' zouden zijn. En dat terwijl de laserpennen niet eens een gat in een blad papier kunnen branden.
Demonstranten hebben nu een massa laserpennen aangeschaft om de Chinese machthebbers te tarten.

Kerkdiensten zondag 11augustus 1/5

IJSSELDIJKKERK

10.00 uur:Dhr . G. Laheij
18.30 uur:Dienst in De Rank

DE RANK
10.00 uur:Ds. M.D. v.d. Giessen
18.30 uur:Ds. M.D. v.d. Giessen

Kerkdiensten zondag 11 augustus 2/5

DE ARK

10.00 uur: Mevr. D.A. Rietveld
18.30 uur: Dienst in De Rank

DE WINGERD
10.00 uur: Mevr. A. Bruijkers-Koel

Kerkdiensten zondag 11 augustus 3/5

IMMANUELKERK
Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt

10.00 uur:Ds. J.B. de Rijke
16.30 uur:Ds. W.B. v.d. Wal

De TUYTER
Evangelische Gem. Krimpen
10.00 uur:Aart van Dam

Kerkdiensten zondag 11 augustus 4/5

REHOBOTHKERK

09.00 uur:Ds. H. Westerhout
18.30 uur:Ds. J.J. Verhaar

Kerkdiensten zondag 11 augustus 5/5

DE BRON
Parochie Heilige Maria Koningin

11.00 uur Eucharistieviering
J. de Lange

Nagasaki wil verbod op kernwapens 1/3

Japan moet het VN Verdrag voor het Verbod op Nucleaire Wapens uit 2017 zo snel mogelijk ratificeren. Dat verklaarde Taihisa Taue, de burgemeester van Nagasaki, bij de 74ste herdenking van de verwoesting van zijn stad door een Amerikaanse atoombom.
Op 9 augustus 1945 vielen er in Nagasaki 70.000 doden bij de aanval, nadat Hiroshima drie dagen eerder ook verwoest was door eenzelfde wapen. De atoomaanvallen leidden het einde van de Tweede Wereldoorlog in.

Nagasaki wil verbod op kernwapens 2/3

"De atoombommen zijn gebouwd door menselijke handen en tot ontploffing gebracht boven menselijke hoofden. Daaruit volgt dat atoomwapens ook geëlimineerd worden door menselijk handelen", verklaarde Taue. "De huidige situatie met kernwapens is extreem gevaarlijk. Het idee dat kernwapens nuttig zijn, krijgt steeds meer bijval."
Hij riep premier Shinzo Abe op het VN-kernwapen-verdrag uit 2017 "zo snel mogelijk" te ratificeren. Het verdrag werd in 2017 in New York gelanceerd door 122 landen.

Nagasaki wil verbod op kernwapens 3/3

Het is tot nu toe door 70 landen ondertekend en door 25 landen daadwerkelijk geratificeerd. Japan onthield zich destijds van stemming. Nederland stemde vanwege NAVO-verplichtingen overigens tegen het verdrag.
De burgemeester riep wereldleiders op naar zijn stad te komen om de verschrikkingen van een atoomaanval met eigen ogen te zien.

Ontleend aan De Telegraaf, zaterdag 10 augustus 2019.

Lokale Omroep Krimpen

Naast deze kabelkrant produceert de Lokale Omroep Krimpen (LOK) dagelijks ook radiouitzendingen.
LOK-Radio is te ontvangen via:

- Kabel93.1 MHzin stereo met RDS
- Ether106.0 MHzin stereo met RDS
Heeft u berichten, stuur deze naar:
LOK, Postbus 279, 2920 AG Krimpen aan den IJssel,
tel: 55 21 11.
E-mail: info@lokaleomroepkrimpen.nl,
Info: www.lokaleomroepkrimpen.nl.

RADIO-UITZENDINGEN LOK 1

Maandag
09.00 - 12.00: Goedemorgen Krimpenerwaard
13.00 – 15.00: Kijk op Krimpen H
19.00 – 20.00: Dat ons loflied vrolijk…
20.00 – 21.00: Kunst en cultuur
21.00 – 22.00: Jazz op de maandagavond
23.00 - 24.00: De Late Avond
Dinsdag
09.00 - 12.00: Goedemorgen Krimpenerwaard
19.00 – 21.00: Molukse uurtjes
23.00 - 24.00: De Late Avond

RADIO-UITZENDINGEN LOK 2

Woensdag 09.00-12.00: Goedemorgen K'waard
19.00-20.00: Radio 6
20.00-22.00: PopShop
23.00-24.00: De Late Avond
Donderdag 09.00-12.00: Goedemorgen K'waard
20.00-22.00: Decennium Dick.
23.00-24.00: De Late Avond
00.00-01.00: 'k Zal Zijn lof ...'
Vrijdag 09.00-10.00: Dat ons loflied.. H
10.00-11.00: Lok klassiek
11.00-12.00: Kunst en Cultuur. H
20.00-22.00: PopShop. H
23.00-24.00: De Late Avond