Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

Kabelkrant 14 juli 2019

Zondag 14 juli

Dit is de kabelkrant van de Lokale Omroep Krimpen die dagelijks actueel wordt uitgezonden via het kabelnet in Krimpen aan den IJssel.
Nieuws en/of berichten kunt u sturen per E-mail naar info@lokaleomroepkrimpen.nl of
LOK, red. kabelkrant, postbus 279, 2920 AG Krimpen a/d IJssel. tel. 0180 552111. www.lokaleomroepkrimpen.nl.

Direct kabelkrant nieuws lezen of nieuws van vorige dagen: www.lokaleomroepkrimpen.nl/kabelkrant.

Het weer

Zondag zijn er wolkenvelden, in het zuiden kans op wat zon. Vrijwel overal droog.
De temperatuur wordt ca. 18 graden. De wind is noordwest of noord, kracht 3 tot 5.

Maandag en dinsdag zien we nog weinig veranderen en is het vaak bewolkt.
Vanaf woensdag wordt het warmer en schijnt de zon vaker, maar ook is kans op een bui.

A20 Gouda-Rotterdam dicht

Alle rijstroken van de A20 vanuit Gouda richting Rotterdam zijn dit weekend afgesloten. Ook de op- en afritten zijn gesloten, vanaf de oprit bij Gouda tot de afrit Schiedam-Noord. Rijkswaterstaat voert onderhoudswerkzaamheden uit aan het asfalt.
Het gaat om regulier onderhoud. "Het is alleen onderhoud wat wel flink extra reistijd gaat opleveren voor de automobilist", zegt een woordvoerder van Rijkswaterstaat. De weg weg wordt beide weekenden op vrijdag om 22:00 uur gesloten, tot maandagochtend 05:00 uur.

Mannen aangehouden voor auto-inbraken

Een 20-jarige man uit Rotterdam en een 34-jarige man uit Barendrecht zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag aangehouden in verband met een serie auto-inbraken in Barendrecht en Albrandswaard.

De woningen van de verdachten zijn doorzocht en volgens de politie zijn daarbij verschillende goederen gelinkt aan inbraken in Barendrecht en Rhoon.

Herinneringen ophalen in verhuizend ziekenhuis

Aanstaande maandag, 15 juli, sluit de huidige locatie van het Albert Schweitzer Ziekenhuis in Sliedrecht. Het nieuwe gebouw aan het Stationspark 401 opent volgende week. Deze zaterdag gingen de deuren van het ziekenhuis nog één keer open om herinneringen op te halen.
De bezoekers konden onder begeleiding een rondje door het pand lopen.

Politie waarschuwt

De Politie Nederland waarschuwt zaterdag voor een nieuwe vorm van phishing, de praktijk van criminelen om naar inloggegevens te hengelen.
Volgens de politie wordt op Facebook gevraagd om te helpen slachtoffers van verkeersongevallen te identificeren. 'Klik niet op foto's of meegestuurde links!', is de boodschap.

Sandd traceert postbode die duizenden stukken post

Het postbedrijf Sandd heeft de postbode getraceerd die de afgelopen tijd vele duizenden brieven en tijdschriften in de bossen rond het Noord-Hollandse Laren heeft begraven.

De onderneming zegt "passende maatregelen" tegen de persoon te nemen en haar uiterste best te doen de poststukken alsnog bij de geadresseerden te krijgen.

Man draagt vijftien kledingstukken om toeslag te v

De 46-jarige Schot John Irvine werd er voor zijn terugvlucht van Nice naar Edinburgh op gewezen dat zijn koffer te zwaar was en dat hij een toeslag moest betalen.
In plaats van zijn portemonnee te trekken, besloot de man om vijftien extra shirts en truien over zijn kleding te dragen om de koffer lichter te maken.
De beveiliging was er minder blij meet, omdat gedacht werd dat Irvine iets smokkelde onder zijn vele lagen kleding. Irvine en zijn familie zijn uiteindelijk doorgelaten.

Kalifaatkinderen 1/2

Met een speciale opvang voor gevaarlijke jihadkinderen lijkt Nederland te worden voorbereid op de terugkeer van IS-gezinnen. Eerder haalde Kosovo ruim 100 Syriëgangers terug, het merendeel vrouwen en kinderen. Frankrijk repatrieerde minderjarigen en onlangs werden twee jonge weeskinderen naar Nederland gebracht.
Het op grote schaal ophalen van jihadbruiden en kinderen ligt gevoelig. Terecht waarschuwen de veiligheidsdiensten voor misplaatste naïviteit: veel vrouwen doen zich voor als slachtoffer maar blijken nog heilig overtuigd van het IS-gedachtengoed.

Kalifaatkinderen 2/2

Ook wordt te gemakkelijk aangenomen dat kinderen louter slachtoffer zijn. In het rapport 'Minderjarigen bij IS' schetsen de inlichtingendiensten een schrikbarend beeld van kalifaatkinderen. Als 'strijders van de toekomst' werden zij volop geïndoctrineerd: Nederland is in hun ogen de vijand die vernietigd moet worden. Kinderen kregen vanaf hun negende gevechtstraining of deden ervaring op als aanslagpleger, bommenmaker of sluipschutter. Het is juist dat kinderen niet gestraft moeten worden voor de misdrijven van hun ouders, maar het gevaar dat zij voor de samenleving vormen moet worden onderkend.

Uitzettingen van start 1/6

Na het de eerste keer te hebben uitgesteld gaat de Amerikaanse president de komende zondag alsnog beginnen met het massaal uitzetten van illegalen. De details zijn nog onduidelijk, maar naar verwachting zullen in circa tien grote steden meer dan tweeduizend mensen zonder verblijfsvergunning worden opgepakt.
De Amerikaanse immigratiedienst ICE zal een groot net uitgooien. Medewerkers van de dienst gaan langs bij illegalen van wie ze gegevens hebben, en als daar meer mensen zonder verblijfsvergunning worden aangetroffen, zullen ook die worden opgepakt.

Uitzettingen van start 2/6

Zij zullen meteen op een vliegtuig naar hun thuisland worden gezet.
Met name in Latino-gemeenschappen is de angst voor uitzetting groot. In Miami bijvoorbeeld wonen naar schatting een half miljoen illegale immigranten.
"Na de vorige aankondigingwas het een paar dagen heel stil in de winkels en in de kerk. Veel mensen durfden niet meer de straat op", weet Marina Martin van de Florida Immigrant Coalition (FIC), een organisatie die opkomt voor migranten zonder verblijfsvergunning.

Uitzettingen van start 3/6

"Ze komen in grote zwarte SUV's. Dus elke keer als er zo'n auto door de straat rijdt, wordt er angstig vanachter de gordijnen gespied."
In de Latino-gemeenschap van Miami zijn veel vragen over de geplande uitzettingen. Iedereen kent wel iemand zonder verblijfsvergunning. Daarom opende de FIC een telefoonlijn waar mensen anoniem vragen kunnen stellen. Er wordt de hele dag door gebeld, want er is veel onduidelijkheid.
Ook illegalen hebben rechten, maar ze weten dat vaak niet.
Zo mogen agenten niet zomaar naar binnen.

Uitzettingen van start 4/6

"Doe nooit de deur open voor agenten. Ze mogen niet zomaar binnenkomen. Zorg dat agenten hun opsporingsbevel door het raam laten zien." Ook is het niet verplicht om je te identificeren. "Zeg nooit wie je bent." "We adviseren mensen om een plan klaar te hebben. Wie neemt jouw bedrijf over als je wordt opgehaald? zorg ervoor dat je een voorraad medicijnene bij je hebt als je bijvoorbeeld diabetes hebt."
Veruit de meeste mensen willen advies over hun kinderen. Als die in de Verenigde Staten zijn geboren, hebben ze de Amerikaanse nationaliteit en worden dus niet uitgezet.

Uitzettingen van start 5/6

"Wie zorgt voor de kinderen? Hoe pak ik dat aan? Daar krijgen we de meeste vragen over."
"Op sommige dagen missen er een paar gezichten in mijn kleuterklas", vertelt onderwijsdeskundige Nanette Bartels. In de scholen waar zij werkt, is ongeveer de helft van de kinderen immigrant. "Waar was je?", vraag ik dan. "We waren verstopt, we moesten naar de buren."
Bartels waarschuwt dat de spanning traumatisch is voor kinderen. "Vanaf drie, vier jaar oud voelen ze die spanning al. Het kidnapt je brein."Ze voorspelt dat de kinderen de stress hun hele leven zullen meedragen.

Uitzettingen van start 6/6

Niet iedereen in de immigrantengemeenschap is tegen de uitzettingen. Er is ook frustatie over de toestroom van illegale migranten. Maria kwam 17 jaar geleden uit Venezuela. Ze spreekt amper Engels, maar is helemaal legaal. Ze deed alles volgens de regels. het kostte geld en geduld. "En dat frustreert mij. Miami is toch ook Amerika? Hier geldt toch ook de wet? Waarom mogen dan sommige mensen zo naar binnen en banen innemen, terwijl ik alles heb gedaan zoals het hoort."

Ontleend aan De Telegraaf, vrijdag 12 juli 2019.

De Kerken Spreken op de zondagavond

Zondag tussen 18.00 en 20.30 uur wordt het programma 'De Kerken Spreken' via de LOK-radio verzorgd vanuit de Sionskerk.

Er wordt om 18.00 uur gestart met gepaste non-stop muziek.
Om 18.30 wordt overgeschakeld naar de Sionskerk voor de rechtstreekse uitzending van de kerkdienst. Voorganger is Ds. H. Schipaanboord.

Lokale Omroep Krimpen

Naast deze kabelkrant produceert de Lokale Omroep Krimpen (LOK) dagelijks ook radiouitzendingen.
LOK-Radio is te ontvangen via:

- Kabel93.1 MHzin stereo met RDS
- Ether106.0 MHzin stereo met RDS
Heeft u berichten, stuur deze naar:
LOK, Postbus 279, 2920 AG Krimpen aan den IJssel,
tel: 55 21 11.
E-mail: info@lokaleomroepkrimpen.nl,
Info: www.lokaleomroepkrimpen.nl.

RADIO-UITZENDINGEN LOK 1

Maandag
09.00 - 12.00: Goedemorgen Krimpenerwaard
13.00 – 15.00: Kijk op Krimpen H
19.00 – 20.00: Dat ons loflied vrolijk…
20.00 – 21.00: Kunst en cultuur
21.00 – 22.00: Jazz op de maandagavond
23.00 - 24.00: De Late Avond
Dinsdag
09.00 - 12.00: Goedemorgen Krimpenerwaard
19.00 – 21.00: Molukse uurtjes
23.00 - 24.00: De Late Avond

RADIO-UITZENDINGEN LOK 2

Woensdag 09.00-12.00: Goedemorgen K'waard
19.00-20.00: Radio 6
20.00-22.00: PopShop
23.00-24.00: De Late Avond
Donderdag 09.00-12.00: Goedemorgen K'waard
20.00-22.00: Decennium Dick.
23.00-24.00: De Late Avond
00.00-01.00: 'k Zal Zijn lof ...'
Vrijdag 09.00-10.00: Dat ons loflied.. H
10.00-11.00: Lok klassiek
11.00-12.00: Kunst en Cultuur. H
20.00-22.00: PopShop. H
23.00-24.00: De Late Avond

RADIO-UITZENDINGEN LOK 3

Zaterdag
10.00 - 12.00 uur: Kijk op Krimpen, nieuws en info
13.00 - 14.00 uur: Happy Hour
14.00 - 18.00 uur: IJsselsport
17.00 - 18.00 uur: Uit de kast (1e en 3e za, vdm)
Zondag
00.00 - 01.00 uur: 'k Zal zijn loflied. H
09.30 - 12.00 uur: De kerken spreken
12.00 - 13.00 uur: Lok klassiek. H
13.00 - 17.00 uur: IJsselsport
18.30 - 20.30 uur: De kerken spreken: Sionskerk
21.00 - 22.00 uur: Jazz op de maandagavond. H