Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

Kabelkrant 15 december 2018

Zaterdag 15 december

Dit is de kabelkrant van de Lokale Omroep Krimpen die dagelijks actueel wordt uitgezonden via het kabelnet in Krimpen aan den IJssel.
Nieuws en/of berichten kunt u sturen per E-mail naar info@lokaleomroepkrimpen.nl of
LOK, red. kabelkrant, postbus 279, 2920 AG Krimpen a/d IJssel. tel. 0180 552111. www.lokaleomroepkrimpen.nl.

Direct kabelkrant nieuws lezen of nieuws van vorige dagen: www.lokaleomroepkrimpen.nl/kabelkrant.

Het weer

Zaterdag is het grootdeels bewolkt en droog. In de nacht in het hele land wat sneeuw. Lokaal onderkoelde regen.
De temperatuur wordt ca. 1 graad. De wind is geleidelijk overal zuidoost, matig tot aan zee krachtig, kracht 3 tot 6.

Zondag is er niet veel sneeuwpret. Zodra het droog wordt, loopt de temperatuur op.
Zondagmiddag is het 3 tot 6 graden. De zon kan dan soms ook doorbreken.

Vuurwerkvoorlichting Krimpense jeugd

In de decembermaand organiseert het jongerenwerk van Stichting jeugd en Jongerenwerk Midden Holland een voorlichtingscampagne over vuurwerk voor de Krimpense jeugd van 11 t/m 18 jaar. Om vuurwerkslachtoffers onder de jeugd te voorkomen start de campagne vanaf 17 december met een reeks voorlichtingslessen voor leerlingen van klas 1 t/m 3 van het voortgezet onderwijs in Krimpen. In de kerstvakantie zal op donderdag- en vrijdagmiddag 27 en 28 december een vuurwerkvoorlichtingsactiviteit plaatsvinden tijdens de vaste jongereninloop in ontmoetingscentrum de Tuyter.

Winkels open op zondag

Stem van Krimpen is enorm verheugd, want in Krimpen aan den IJssel mogen definitief vanaf 1 januari 2019 op zondag alle winkels open. Per die datum geldt een nieuwe Verordening op de Winkeltijden en hebben alle winkeliers in Krimpen de vrijheid om op zon- en feestdagen tussen 12.00 en 18.00 uur hun winkel open te stellen voor publiek.

De opening van de winkels op zondag was een verkiezingsbelofte van Stem van Krimpen.

Opknapbeurt De Korf nadert

De zoektocht naar een aannemer voor Winkelcentrum De Korf is voorbij. Retail Bouw uit Doetinchem mag het verouderde De Korf grondig transformeren. Eigenaar Van der Vorm Vastgoed hoopt dat de verbouwing volgend jaar kan beginnen. Het winkelcentrum krijgt een totaal nieuwe uitstraling en wordt zo'n 850 vierkante meter groter. Ook vinden er binnen het centrum wat verschuivingen plaats. Zo gaat het Kruidvat weg op de huidige plek, daar komt de Lidl. Het Kruidvat verhuist naar een groter pand. Voorts zal ook de Action zich in De Korf vestigen.

Prestatieafspraken

De gemeente Krimpen aan den IJssel, Stichting Huurdersbelang en QuaWonen tekenen nieuwe prestatieafspraken op het gebied van wonen, zorg en welzijn. De afspraken zijn het resultaat van een goede samenwerking tussen de drie partijen. Er is een brede overeenstemming over de belangrijkste thema's voor 2019: voldoende sociale huurwoningen, wonen voor starters, zelfstandig thuis wonen voor ouderen en de energieopgave.

Meer informatie: communicatieadviseur Brandy van Gerven, via 06-41454601

Pianospelen voor goed doel

Ben je zaterdagochtend 22 december op Rotterdam Centraal? Loop dan even langs de stationspiano. De 12-jarige Bas Schipper uit Veendam geeft daar een concert om geld in te zamelen voor het Diabetes Fonds.
Rotterdam is een van de zestien steden die hij die dag aandoet. Overal speelt hij ongeveer een half uur. De muzikale treinreis van Bas begint 's ochtends om 06:00 uur op station Maastricht en eindigt na een uur 's nachts in Groningen. In Rotterdam speelt hij op 22 december van 09:09 uur tot 09:42 uur.

In het radioprogramma Kijk op Krimpen

In het radioprogramma Kijk op Krimpen van zaterdag 15 december via LOK-Radio tussen 10.00 en 12.00 uur o.a. de volgen de onderwerpen:
- Vuurwerk voorlichting Krimpense jeugd .
- Prestatieafspraken Gem. Krimpen en Qua Wonen.
- Opknapbeurt W.C. De Korf stap dichterbij
- PvdA Krimpen stelt: Begroting zonder beleid.
- Afscheid van het Streekmuseum na 24 jaar.
Herhaling op maandag van 13.00 - 15.00 uur.

Bruggen deels afgesloten dit weekend

Op zowel de Merwedebrug in Gorinchem, als de Van Brienenoordbrug is dit weekend een rijstrook afgesloten. Zondagochtend zijn beide bruggen weer normaal in gebruik, zo verwacht Rijkswaterstaat.
Op de Merwedebrug worden reparatiewerkzaamheden uitgevoerd aan het stalen brugdek van de brug. In de richting van Utrecht is daarom de rechterrijstrook dicht tot zaterdagavond 23:59 uur. Bij de Van Brienenoordbrug wordt gewerkt aan het stalen brugdek. De hoofdrijbaan is daarom afgesloten in de richting van Dordrecht naar Den Haag.

Maaltijdbezorger overvallen

Een maaltijdbezorger is vrijdagavond overvallen in Capelle aan den IJssel door drie gemaskerde daders. Op het verlengde van het Kalundborgerf sloegen de daders toe op het fietspad. Het drietal is nog niet opgepakt.

De overvallers hebben de bezorger met een mes bedreigd voor ze zijn geld roofden. Met hun buit zijn ze daarna het Schollebos ingelopen.

Herstel in 2019 lang niet zeker

Lange tijd waren beleggingsexperts niet meer zo verdeeld over hun visie voor het komend jaar als nu. Waar sommigen menen dat de sterke daling van de aandelenkoersen in de afgelopen maanden volop kansen biedt, zijn anderen voorzichtig of zelfs ronduit somber.

Wel in dienst, geen pensioen opbouwen

Maar liefst 856.000 Nederlanders die in loondienst zijn, één op de acht werknemers, bouwen daar geen pensioen op. De helft van hen is jonger dan 35 jaar, Dat blijkt uit onderzoek dat het Centraal Bureau van de Statistiek voor het ministerie van Sociale Zaken uitvoerde. Het aantal is veel hoger dan gedacht. Een flink aantal van de niet-pensioen-opbouwers werkt via een uitzendbureau. Het zijn daarnaast vaak kleine en jonge bedrijven die werknemers geen pensioenregeling bieden. Zij schrikken volgens het CBS terug voor de kosten en de administratieve rompslomp van het aanbieden van pensioen.

Expositie 'Het Kind en Ik'

Tot en met 19 januari 2019 organiseert de Krimpener Kunstwaard een bijzondere thematentoonstelling in Ontmoetingscentrum De Tuyter in Krimpen aan den IJssel.

11 beeldend kunstenaars tonen werk rondom het thema Kind en Ik. Ze doen dat vanuit heel verschillende invalshoeken! De dichters schrijven gedichten bij de kunstwerken en geven zo hun kijk op die thematiek.

Beurshippie Van Rossem dood 1/2

De markante Belgische 'beursgoeroe' Jean-Pierre van Rossem is vrijdag op 73-jarige leeftijd overleden. De hippieachtige econometrist werd meermalen veroordeeld wegens oplichting en witwassen.
Recent werd hij nog tot twee jaar cel veroordeeld. Hij zinspeelde op zelfdoding.
Van Rossem was in zijn jeugd heroïneverslaafd en zat na zijn studie vier jaar gevangen wegens fraude met cheques.
Bekend werd hij met zijn beleggingsbedrijf Moneytron.

Beurshippie Van Rossem dood 2/2

Hij zou met zijn methode de beurs wetenschappelijk kunnen voorspellen. Achteraf bleek dat hij de inleg naar zichzelf doorsluisde. Hij kocht in 1989 zelfs het Formule I-raceteam Onyx. In 1995 kreeg hij wegens fraude vijf jaar cel.
In 1991 won hij drie zetels in het Belgische parlement met zijn libertijnse partij ROSSEM.

Tot veler woede verstoorde hij de eedaflegging van koning Albert II met de kreet: "Leve de republiek Europa."

'Gele hesjes' hinderen Franse economie

De grootschalige demonstrties van ontevreden Franse burgers beginnen steeds meer hun tol te eisen op de economische bedrijvigheid in in het Zuid-Europese land. terwijl de franse president Macron uit alle macht probeert om met het terugdraaien van impopulaire maatregelen de bevolking tot bedaren te brengen, gaan de lichten steeds meer op rood staan voor de Franse economie. Deze maand lieten volgens voorlopige cijfers van Markit de bedrijvigheid in de Franse industrie en in de dienstensector onverwachts een grote krimp zien.

Uit de brand

Kinderen in het Engelse St. Ives zijn zich een hoedje geschrokken. Niet omdat tijdens een Kerstfeest voor de kleintjes het brandalarm afging. Dat was best eng, maar wat er vervolgens gebeurde was volgens hun ouders nog veel angstaanjagender. Tijdens de evacuatie kwam de Kerstman binnenstormen, rukte zijn baard af en schreeuwde:"Maak je als de sodemieter uit de voeten!"
Het wankelende geloof in de Kerstman als gevolg van het incident was volgens de ouders veel ernstiger dan een vlucht voor vlammen

Klimaattop in Polen loopt uit

De klimaattop in de Poolse stad Katowice heeft nog geen overeenstemming kunnen bereiken. Vrijdagavond had een handboek op tafel zullen liggen, met daarin de praktische uitwerking van de klimaat-afspraken uit 'Parijs', maar de deelnemende landen hebben nog geen akkoord gesloten. Veel ministers zijn 's avonds laat teruggegaan naar hun hotelkamer. Naar verwachting wordt er zaterdagochtend verder gepraat over een concepttekst.
Wel is besloten dat de volgende VN-klimaatconferentie in 2019 in Chili wordt georganiseerd.

Demonstraties tegen Orbán

Voor de derde dag op rij demonstreren duizenden Hongaren fluitend, toeterend en wapperend met vlaggen in de vrieskou voor het parlement in Boedapest. Zij zijn woedend vanwege de overwerkwet, die de nationalisten van premier Orbán zonder raadpleging van de oppositie - hun microfoons werden expres uitgezet - door de volksvertegenwoordiging jaste. Werknemers zouden verplicht kunnen zijn 450 uur per jaar over te werken. Volgens insiders zouden de protesten gevaar kunnen opleveren voor de positie van Orbán, maar hij overleefde al eerdere demonstraties.

Antibiotica

McDonald's werkt aan een plan om het gebruik van antibiotica in zijn eigen rundvleesketen terug te dringen. De fastfoodketen is een van de grootste rundvlees-verwerkers in de wereld. Deze maand begint in de tien grootste afzetmarkten van de hamburgerketen een proef. Nederland hoort daar niet bij, maar wel landen als de VS, Brazilië, Duitsland, Polen en Ierland. De tien zijn goed voor ruim 85 procent van al het rundvlees in onder meer de Big Macs. Door het gebruik van antibiotica in vlees kunnen bacteriën resistent worden.

VS worstelen met vinkensmokkel

De autoriteiten op het Amerikaanse John F. Kennedy International Airport zitten in hun maag met de grootschalige smokkel van zangvogeltjes. De vinken worden ingezet in zangwedstrijden, berichtte The New York Times. "Mensen plaatsen weddenschappen op hoe vaak de vinken zullen kwetteren in een minuut tijd, welke vogel het vaakst kwettert", legt een woordvoerder van de douane uit. Een succesvolle wedstrijdvogel kan wel 10.000 dollar (ruim 8800 euro) opleveren. Dat maakt het smokkelen van de vogels onder meer in sokken en toiletpapier kokertjes een lucratieve bezigheid.

VS stopt steun oorlog Jemen

De Amerikaanse Senaat wil dat de VS stopt met militaire steun voor de Saoedische coalitie in Jemen. Ook geeft de Senaat de Saoedische kroonprins Mohammed Bin Salman de schuld van de dood van de journalist Jamal Khashoggi. Zowel Democraten als Republikeinen wilden een einde aan de militaire steun: 50 senatoren stemden voor, 41 tegen. Over wie schuldig is aan de dood van Khashoggi waren de senatoren helemaal duidelijk, beide partijen legden de schuld unaniem bij 'MBS'. De twee stemmingen zijn een gevoelige tik op de vingers van president Trump, die weigert de prins schuldig te achten.

Happy Meal

Je denkt eens gek te doen, laat de stamppot een keer zitten en neemt je kinderen mee naar McDonald's. Blijkt een Happy Meal ineens wel erg happy te zijn. Een elfjarig meisje ontdekte net op tijd dat haar vierjarige broertje als extraatje ook nog een xtc-pil in zijn doos met lekkers had. Net voor hij de pretpil, met wellicht dodelijke gevolgen, in kon nemen, waarschuwde het meisje haar ouders.

De medewerkster uit Texas die de maaltijd verzorgde, is door de politie meegenomen voor verhoor.

Brexit-buit dichtbij 1/3

Grote farmakantoren en duizenden banen komen naar Amsterdam in navolging van de verhuizing van het Europees Medicijn Agentschap in 2019. "Amsterdam wordt dé plek voor zorggerelateerde bedrijven, zoals Eindhoven zijn brainport heeft", zegt oud-minister Wouter Bos, die betrokken was bij het naar Nederland halen van EMA.
Bos en de Amsterdame wethouder Udo Kock proostten donderdag met Sanofi-directeur Bert de Jong bij de opening van het nieuwe Nederlandse kantoor vlak naast het Amsterdam UMC, met 500 werknemers.

Brexit-buit dichtbij 2/3

Het EMA zelf brengt al 900 banen en 36.000 jaarlijkse bezoekers. In de slipstream van de medicijnwaakhond volgen naar verwachting nog duizend gerelateerde bedrijven. Sinds de komst van het EMA werd aangekondigd, opende het Britse Norgine al een kantoor in Amsterdam en bereiden ook de Amerikaanse bedrijven KytePharma en Alnylam een verhuizing voor. Ook de Amerikaanse tegenhanger van het EMA, de Food and Drugs Agency, verhuist zijn Europese hoofdkwartier naar de Nederlandse hoofdstad.

Brexit-buit dichtbij 3/3

Kock:"Ik spreek met meer dan honderd bedrijven die door de Brexit naar Amsterdam willen komen, waarvan twintig farmaceuten. Daar zitten ook Europese hoofdkantoren bij."

Ontleend aan De Telegraaf, vrijdag 14 december 2018.

De Kerken Spreken via LOK-radio

De uitzending van de kerken wordt zondag 16 december verzorgd door De Wingerd.
Van 09.30 - 10.00 uur is er het kinderprogramma.

Om 10.00 uur wordt er overgeschakeld naar De Wingerd voor de rechtstreekse uitzending van de kerkdienst.
Voorganger is C.R. Groenendijk.

Kerkdiensten zondag 16 december 1/5

IJSSELDIJKKERK

10.00 uur:Ds. C. Baggerman
18.30 uur:Dienst in De Rank

DE RANK
10.00 uur:Ds. M.C. van Pelt
18.30 uur:Ds. A.D.L. Terlouw

Kerkdiensten zondag 16 december 2/5

DE ARK

10.00 uur: Mw. Ds. F. Wierdsma
18.30 uur: Dienst in De Rank

DE WINGERD
10.00 uur: Ds. C.R. Groenendijk

Kerkdiensten zondag 16 december 3/5

IMMANUELKERK
Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt

10.00 uur:Ds. J.B. de Rijke
16.30 uur:Ds. J.W. Boerma

De TUYTER
Evangelische Gem. Krimpen
10.00 uur:Dick van Steenis

Kerkdiensten zondag 16 december 4/5

SIONSKERK

10.00 uur:Ds. J.J. Mulder
18.30 uur:Ds. J.A. W. Verhoeven

REHOBOTHKERK
10.00 uur:Dhr. T.R. Rietveld
18.30 uur:Ds. J.J. Mulder

Kerkdiensten zondag 16 december 5/5

DE BRON
Parochie Heilige Maria Koningin

11.00 uur:Woord-Communieviering
o.l.v. parochianen
I. van Os
Samenzangkoor

Lokale Omroep Krimpen

Naast deze kabelkrant produceert de Lokale Omroep Krimpen (LOK) dagelijks ook radiouitzendingen.
LOK-Radio is te ontvangen via:

- Kabel93.1 MHzin stereo met RDS
- Ether106.0 MHzin stereo met RDS
Heeft u berichten, stuur deze naar:
LOK, Postbus 279, 2920 AG Krimpen aan den IJssel,
tel: 55 21 11.
E-mail: info@lokaleomroepkrimpen.nl,
Info: www.lokaleomroepkrimpen.nl.

RADIO-UITZENDINGEN LOK 1

Maandag
09.00 - 12.00: Goedemorgen Krimpenerwaard
13.00 – 15.00: Kijk op Krimpen H
19.00 – 20.00: Dat ons loflied vrolijk…
20.00 – 21.00: Kunst en cultuur
21.00 – 22.00: Jazz op de maandagavond
23.00 - 24.00: De Late Avond
Dinsdag
09.00 - 12.00: Goedmorgen Krimpenerwaard
19.00 – 21.00: Molukse uurtjes
23.00 - 24.00: De Late Avond

RADIO-UITZENDINGEN LOK 2

Woensdag 09.00-12.00: Goedemorgen K'waard
19.00-20.00: Radio 6
20.00-22.00: PopShop
23.00-24.00: De Late Avond
Donderdag 09.00-12.00: Goedemorgen K'waard
20.00-22.00: Decennium Dick.
23.00-24.00: De Late Avond
00.00-01.00: 'k Zal Zijn lof ...'
Vrijdag 09.00-10.00: Dat ons loflied.. H
10.00-11.00: Lok klassiek
11.00-12.00: Kunst en Cultuur. H
20.00-22.00: PopShop. H
23.00-24.00: De Late Avond

RADIO-UITZENDINGEN LOK 3

Zaterdag
10.00 - 12.00 uur: Kijk op Krimpen, nieuws en info
13.00 - 14.00 uur: Happy Hour
14.00 - 18.00 uur: IJsselsport
17.00 - 18.00 uur: Uit de kast (1e en 3e za, vdm)
Zondag
00.00 - 01.00 uur: 'k Zal zijn loflied. H
09.30 - 12.00 uur: De kerken spreken
12.00 - 13.00 uur: Lok klassiek. H
13.00 - 17.00 uur: IJsselsport
18.30 - 20.30 uur: De kerken spreken: Sionskerk
21.00 - 22.00 uur: Jazz op de maandagavond. H