Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

kabelkrant archief 2016

selecteer uit het archief
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30

Het weer

Vrijdag zijn er eerst een aantal wolkenvelden, later schijnt de zon aardig. Op de Wadden kan er nog een enkele bui voorkomen. Het is fris met maximaal 6 graden.
In het weekend is het vooral overdag droog met zo nu en dan wat zon. Zaterdagavond is er vooral in het westen kans op wat regen. Het blijft fris met maxima rond 6 graden. Na het weekend wordt het zowel overdag als 's nachts warmer. Maandag is het vooral in het oosten nog fris, maar vanaf dinsdag stijgt het kwik 's middags naar zo'n 10 graden.

Rutte: doe even normaal bij intocht Sint

Premier Mark Rutte heeft vrijdag opgeroepen om ''met elkaar even normaal te doen'' bij de intocht van Sinterklaas op zaterdag. ''Hoeveel agenten moeten erbij, en poortjes en toestanden? Kom op, dat is niet normaal'', sprak Rutte over de strenge veiligheidsmaatregelen rond de intocht in Maassluis. De gemeente heeft voor het kinderfeest veiligheidsmaatregelen getroffen die vergelijkbaar zijn met die bij een risicowedstrijd. In Maassluis geldt vanaf zaterdagmorgen 03.00 uur tot zondag 03.00 uur een noodverordening.

Verstoren intocht Sint is ziek

Minister Lodewijk Asscher (Integratie) vindt het ''bizar'' en ''een schande'' dat de intocht van Sinterklaas van zaterdag in Maassluis zulke zware veiligheidsmaatregelen vergt. De vicepremier noemde het ''ziek'' dat voor- en tegenstanders van de traditionele Zwarte Piet het kinderfeest willen verstoren. ''Hoe haal je het in je hoofd'', zei Asscher over de aankondiging van beide kampen dat zij ''rotzooi willen trappen''. ''Doe normaal.''
Of je nu voor of tegen bent, ''je houdt je handen thuis'', zei hijde PvdA-minister. Hij riep ''gekken'' op ''lekker thuis te blijven''.

Open kampioenschap gehaktballen eten

Wie eet dit jaar de meeste gehaktballen in een half uur en mag zich winnaar van het 'RTV Rijnmond Open Rotterdams Kampioenschap Gehaktballen Eten' noemen? Woensdag 14 december organiseert de Ballentent in Rotterdam de achtste editie van het RTV Rijnmond Open Rotterdams Kampioenschap Gehaktballen Eten. De kandidaten strijden om de felbegeerde titel, de bijbehorende wisselbeker, mooie prijzen èn natuurlijk de chromen gehaktbal. Inschrijven kan door een mail te sturen naar balletje@rijnmond.nl,

Van Rossem zoekt winnaar weddenschap

Maarten van Rossem is op zoek naar een 'blonde, jonge jongen', die tijdens de verkiezingsnacht een weddenschap won van de Utrechtse historicus. Het jurylid van De Slimste Mens is de jongen namelijk een hamburger én duizend euro schuldig. Tijdens de verkiezingsnacht in de Utrechtse poptempel TivoliVredenburg wist de blonde jongen zeker dat Donald Trump zou gaan winnen. Van Rossem betwistte dat en ging een weddenschap aan dat Hillary Clinton de nieuwe president van Amerika zou gaan worden.