Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

kabelkrant archief 2015

selecteer uit het archief
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30

Vluchtelingen naar de Stuw

De 100 vluchtelingen die verblijven in sporthal De Boog vertrekken maandag 16 november naar voormalig hotel de Stuw. In crisisopvang De Boog zal geen opvang meer komen volgens burgemeester Huizer. De Stuw is gemoderniseerd en geschikt gemaakt voor opvang. De bedoeling is dat zij er 7 maanden verblijven, waar zij daarna naar toe gaan is onbekend. Zeven maanden is ongeveer de tijd die nodig is om te bepalen wie wel of geen verblijfsstatus krijgt. Vrijdag 13 november van 16 tot 18.30 uur is er in het gemeentehuis voor inwoners van Krimpen een inloopbijeenkomst.

Windmolens in Stormpolder?

De Stormpolder is één van de 32 locaties in de regio Rotterdam die de provincie Zuid-Holland op het oog heeft voor het plaatsen van windmolens. De provincie onderzoekt nog of de locaties geschikt zijn voor windenergie. Daarbij wordt gekeken naar milieuaspecten zoals geluid, slagschaduw, natuur en landschap.

Dit onderzoek komt voort uit een akkoord dat de provincie in 2012 sloot met de voormalige Stadsregio Rotterdam. Toen werd vastgelegd om minimaal 150 MW aan windenergie te realiseren in 2020.

Krokodillen als bewaker

De chef van het Indonesische organisatie voor drugsbestrijding (BNN) zoekt in het noorden van Sumatra naar krokodillen om een gevangeniseiland speciaal bestemd voor drugscriminelen te bewaken. Krokodillen kan je in tegenstelling tot de gewone cipier niet omkopen, redeneert de generaal. Dat voorkomt ontsnappingen. Hij wil een gevangeniseiland ver van de bewoonde wereld, waar de drugscriminelen het zelf moeten zien te rooien. Wel krijgen ze er voedsel toegestuurd. Het eiland zal worden omringd door ''zo veel mogelijk woeste krokodillen''.

Visser slaat camera aan de haak

Een visser in het Amerikaanse stadje Grand Haven heeft met zijn hengel een digitale fotocamera binnengehaald en de eigenaar weten te achterhalen. De geheugenkaart deed het nog na twee jaar in het water. Uit nieuwsgierigheid stopte hij thuis de geheugenkaart in zijn computer om de bestanden te bekijken. Op een van de foto’s zag hij de naam van een apotheek en wist zo de eigenaar te vinden. Het apparaat was in het water van het Michiganmeer gevallen tijdens een boottocht in de zomer van 2013. De visser heeft de camera weer opgestuurd naar de eigenaar.

Recordopbrengst voor diamant

Een roze diamant heeft op een veiling in Genève een recordbedrag van omgerekend 26,6 miljoen euro opgebracht. De steen van 16,08 karaat kwam in handen van een anoniem gebleven bieder, aldus veilinghuis Christie's. De edelsteen was gevat in een ring en geslepen in de bekende kussenvorm, een rechthoek met afgeronde hoeken. De opbrengst van het kleinood lag een half miljoen boven de geschatte waarde. Grote gekleurde diamanten zijn zeldzaam en worden niet vaak verhandeld. Christie's heeft de afgelopen 250 jaar slechts drie roze stenen van meer dan 10 karaat geveild.