Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

kabelkrant archief 2013

selecteer uit het archief
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30

Activisten naar Sint-Petersburg

De 30 activisten van Greenpeace die sinds september vastzitten in Rusland worden naar Sint-Peterburg overgeplaatst. De overplaatsing was al aangekondigd. In Sint-Petersburg zijn meer consulaten dan in Moermansk, wat het contact van landen met de activisten vergemakkelijkt.
Op 26 november verloopt de termijn van de voorlopige hechtenis. In afwachting van de rechtszaak kan die termijn met twee maanden worden verlengd. Mogelijk is de overplaatsing een opmaat voor vrijlating.

Eerste nachtvorst van dit najaar

Het heeft vannacht voor het eerst dit najaar gevroren. Vooral in de oostelijke helft van het land kwam de temperatuur onder het vriespunt. Op sommige plaatsen is uit voorzorg gestrooid, al worden wegen vanwege de warme ondergrond nog niet snel glad. Het kouds was het volgens Weerplaza in Deelen op de Veluwe waar min 1,4 graden werd gemeten. In Twente, Drenthe en Groningen werd het rond de -1. Aan de kust was het veel minder koud. In Zeeland was de minimumtemperatuur 6 graden.

Ravage hindert hulp Filipijnen

Op de Filipijnen komt drie drie dagen na de ramp met de orkaan Haiyan de hulpverlening nog maar moeilijk op gang. Reddingswerkers kunnen de zwaarst getroffen gebieden nauwelijks bereiken omdat de infrastructuur verwoest is. De autoriteiten zeiden zondag dat er zeker 10.000 doden zijn gevallen, maar mogelijk loopt het dodental nog op. De ravage is enorm. De stad Tacloban lijkt vrijwel met de grond gelijkgemaakt. Overal liggen lichamen en hangen lijken in de bomen. In totaal zijn zes eilanden getroffen, een gebied met 4 miljoen inwoners.

Extra geld voor jeugd-ggz

Gemeenten krijgen vanaf 1 januari 2015 meer geld dan gepland voor de psychische hulp aan jongeren en hun ouders. Staatssecretaris Van Rijn heeft het budget dat gemeenten krijgen voor hun jeugd-ggz-taken verhoogd van
700 miljoen euro naar 850 miljoen euro.
Vanaf 2015 valt de jeugd-ggz onder de gemeenten. Ze krijgen daarvoor geld dat nu nog naar de zorgverzekeraars gaat. Het blijkt dat er meer geld naar de verzekeraars gaat dan het kabinet had berekend omdat niet alleen kinderen en jongeren worden behandeld, maar ook ouders.

Cursus digitale fotobewerking

Wilu u ook graag leren wat u allemaal met uw digitale foto's kunt doen? Meldpunt geeft in samenwerking met Leercentrumcapelle een cursus digitale fotobewerking. Start: dinsdag 26 november, 3, 10 en 17 december van 10.00 uur tot 12.00 uur in Ontmoetingscentrum de Vijverhoek, Lage Vijver 2 in Krimpen aan den IJssel. Wees er snel bij want er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar.Voor inschrijving of inlichtingen: John Noorlander (j.noorlander@casema.nl) of telefoon 010-8887765.

15 procent kinderen ontbijt niet

15 procent van de leerlingen van de basisscholen ontbijt nooit of niet elke dag. Dat blijkt uit een enquete van het Nationaal Schoolontbijt onder 3000 kinderen. Twee jaar geleden waren er iets meer kinderen die met een lege maag naar school gingen.
Tijdens de week van het schoolontbijt krijgen zo'n half miljoen leerlingen op 2000 scholen een ontbijt aangeboden. Het voorlichtingsbureau Brood wil daarmee het belang van ontbijten onderstrepen. Tijdgebrek is meestal de reden om niet te ontbijten.

Levenslang voor vliegtuigbom

In Moskou zijn drie mannen tot levenslang veroordeeld voor hun rol bij de zelfmoordaanslag op een vliegveld in Moskou op 24 januari 2011. De broer van de dader kreeg tien jaar cel voor medeplichtigheid. Hij zei dat hij niet wist wat zijn broer van plan was. De vier zouden de zelfmoordenaar hebben geholpen bij zijn reis van de Kaukasus naar Moskou en zouden hem een bomgordel hebben geleverd. De Tsjetsjeense militaire leider Oemarov zegt dat hij de opdracht gaf voor de aanslag.