Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

kabelkrant archief 2012

selecteer uit het archief
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30

Inbreker wekt Rotterdamse

Een 27-jarige Rotterdamse kreeg zondagochtend vroeg de schrik van haar leven. Ze betrapte rond kwart voor vier een man met een bivakmuts op in haar woning. De vrouw schrok wakker toen de man op weinig subtiele wijze haar huis aan de Nijenrodeweg binnendrong. Hij gooide een steen door de ruit en klom naar binnen. Toen de bewoonster de inbreker ontdekte, bedreigde hij haar met een mes. De Rotterdamse moest geld en een kleine televisie afstaan, maar raakte niet gewond. De dader was ongeveer 1.80 meter groot en droeg een bivakmuts.

.Wordt geladen...KaartgegevensKaartgegevens ©2012 Google - GebruiksvoorwaardenKaartgegevensKaartgegevens ©2012 Google
Kaartgegevens ©2012 Google
Een kaartfout rapporteren

Bloedende man aan de deur

De politie is aan het uitzoeken wat er gebeurd is met een man die zich zaterdagavond bloedend meldde bij een huis aan het Jan Prinshof, in Rotterdam-Crooswijk. De man had even na negen uur aangebeld bij een willekeurige voordeur en had duidelijk hulp nodig. De bewoner waarschuwde de hulpdiensten en de man werd per ambulance naar een ziekenhuis gebracht. Onderweg leek het even ernstig te worden, maar bij nader onderzoek bleek hij maar een lichte steekwond te hebben. Toch wil de politie graag weten wat er precies is voorgevallen.


Regels voor deelname politieke tv-debatten

Er moeten eerlijke regels komen voor wie mag meedoen aan politieke debatten op de publieke televisie in verkiezingstijd. Dat vindt de scheidend voorzitter van 50PLUS Jan Nagel. De regels moeten wel worden geformuleerd ''met nadrukkelijke handhaving van de journalistieke onafhankelijkheid'', aldus Nagel. Hij is er nog naar van: ''We kwamen 0,1 procent te kort voor de derde zetel. We mochten niet meedoen aan de NOS-verkiezingsdebatten. Was dat wel gebeurd, dan hadden we zeker die derde zetel gehaald. ''


Peilingen

Dierentuin gebruikt politieschilden

Het personeel van een Britse dierentuin heeft politieschilden en een speciale training gekregen om grote kraanvogels te kunnen voeren. De kraanvogels in de Exmoor Zoo in Devon vallen het dierentuinpersoneel regelmatig aan met hun scherpe snavels. "We hebben geluk dat het personeel nog niet al te erge verwondingen heeft opgelopen", zegt commercieel directeur Lynn Reynolds tegen Daily Mail. "En nu de politie ons heeft laten zien hoe we de Mobiele Eenheid-schilden moeten gebruiken, gaat het een stuk beter."


Russische oma slaat wolf dood

Een Russische grootmoeder heeft zich met succes verzet tegen de aanval van een wolf. Na een minutenlange worsteling wist zij het roofdier met een grote bijl dood te slaan. De 56-jarige Aisjat Maksoedova was net een omheining aan het repareren toen zij door de wolf werd aangevallen. Die duwde haar op de grond en beet haar in benen en handen, aldus een arts in de plaats Novi Birjoesjak in de deelrepubliek Dagestan. De gewonde vrouw maakte met haar mobieltje een foto van de dode wolf, voordat zij zich naar haar kleindochter sleepte om hulp te zoeken.


Denemarken schrapt 'vetbelasting'

Denemarken gaat de één jaar geleden geïntroduceerde 'vetbelasting' weer afschaffen. De maatregel bleek duur en de Denen veranderden hun eetgewoonten niet, aldus het ministerie voor Belastingen zaterdag. De vetbelasting en in het verlengde hiervan de 'chocoladebelasting', de zogeheten belasting op suiker, kreeg veel kritiek. De consumentenprijzen stegen, de administratieve lasten voor bedrijven gingen omhoog en er dreigde banenverlies, zei het ministerie in de verklaring.