Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

kabelkrant archief 2008

selecteer uit het archief
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30

Grootste kerstboom ter wereld onzeker door krediet

Het spant erom of dit jaar de grootste kerstboom ter wereld wordt opgetuigd in IJsselstein. Mede door de financiële crisis heeft een groot aantal sponsors afgehaakt of een financiële toezegging aangehouden. De organisator hoopt nog deze week duidelijkheid te hebben of de lichtjes in de boom op 12 december ontstoken kunnen worden. De televisietoren van Lopik in IJsselstein wordt verlicht met 120 lampen en een toplicht. De toren is in de wijde omtrek te zien.

Miriam Makeba - Mama Afrika - overleden

Ze was Afrika’s voornaamste zangeres en gaf volgens Mandela stem aan ‘de pijn van ballingschap en onthechting’. Vorig jaar trad ze op in Johannesburg tijdens een jazz-festival. Het was koud, de kaartjes waren duur en de tent bleef voor een kwart leeg. Toen Makeba in een kleurrijk gewaad op het toneel verscheen sloeg er even een vonk over. Maar die doofde al snel weer toen bleek dat de zangeres niet meer over de stem beschikte waarmee ze decennia lang wereldhits ten gehore bracht.

Jacht geopend op zwijnen bij A28

Jagers gaan de komende dagen wilde zwijnen afschieten die bij Nunspeet de A28 dreigen op te lopen. De maatregel volgt nadat de afgelopen week meerdere auto’s op overstekende zwijnen zijn gebotst. Jagers posten na zonsondergang langs op- en afritten van de snelweg bij Nunspeet en mogen overstekende zwijnen doodschieten.De maatregel is volgens Staatsbosbeheer maar enkele dagen van kracht. ‘Voor de langere termijn wordt een wildenzwijnenplan opgesteld door de provincie.

'Van der Sloot gevlucht'

Joran van der Sloot is sinds vrijdag spoorloos. De 21-jarige Nederlander is in Thailand zijn huis uit gevlucht uit angst voor een arrestatie, meldt De Telegraaf. Volgens de ochtendkrant heeft de Thaise justitie de beelden van Peter R. de Vries opgevraagd. De misdaadjournalist hield een undercover operatie in het Aziatische land. Het beeldmateriaal waarop Van der Sloot Thaise meisjes aanbiedt voor de Nederlandse seksindustrie wordt nu vertaald door personeel van de Thaise ambassade.