Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

kabelkrant archief 2017

selecteer uit het archief
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30

Werken bij de politie

Het klopt dat de politie een slecht imago heeft onder allochtone jongeren maar er zijn wel steeds meer jongeren met een migratieachtergrond die een politie-opleiding volgen. Dat meldt de politie in reactie op een bericht in het AD dat allochtone jongeren een baan bij de politie niet zien zitten. Vooral Marokkanen en Antillianen, maar ook Surinamers en Turken zouden dat niet willen. Dat zou te maken met discriminatie en ongepaste grappen op de werkvloer, maar ook met afkeurende reacties van familieleden.

Rechtspraak

Het Openbaar Ministerie besluit relatief vaak zaken met een verdachte van een misdrijf te seponeren, meldt het CBS. Vorig jaar gebeurde dat in 20% van alle afgehandelde zaken, dat is een verdubbeling in vergelijking met 2007. Rechters legde ruim de helft minder geldboetes op. Ook het aantal bijkomende straffen, zoals ontzetting uit de rijbe-voegdheid, nam met twee derde af. De afname geeft geen volledig beeld van de ontwikkeling van criminaliteit in de samenleving. Een deel van de misdaad blijft volgens het CBS buiten beeld omdat er geen aangifte wordt gedaan.

Harry Kuitert overleden

Theoloog en dogmaticus professor Harry Kuitert is vrijdag op 92-jarige leeftijd overleden. Kuitert was in de jaren 60 en 70 zeer invloedrijk in de protestantse kerken, onder meer omdat hij stelde dat geloven mensenwerk is. Alles wat over God gezegd wordt, is afkomstig van de mens en kennis van God is wezenlijk niet mogelijk, vond hij. "Al het spreken over boven, komt van beneden", zei Kuitert. Voor orthodoxe christenen was hij daarmee een ketter. Een van zijn bekendste boeken was Het Algemeen Betwijfeld Christelijk Geloof.

Sint-Maarten

Het aantal militairen op Sint-Maarten wordt flink verhoogd om de veiligheid te garanderen. Vandaag zullen er zeker 500 ordehandhavers zijn. "Daarna kunnen we ook weer opschalen, als het nodig is", zei minister Hennis. De veiligheidssituatie op het eiland is "nog altijd fragiel", zei premier Rutte. Vanuit Nederland vertrekt ook een C-17 vliegtuig met meer manschappen, maar ook met noodhulp. Rutte zei gisteren dat de militairen de bevoegdheid hebben hard op te treden tegen plunderaars. Rutte maakte gisteren bekend dat het dodental op is opgelopen tot vier.

Vacature voor prinses

Was het ook altijd jouw droom om een echte prinses te zijn? In een mooie lange jurk met glittermuiltjes en een prins aan je zijde. Deze droom kan werkelijkheid worden, en je verdient er nog geld mee ook! Disneyland Parijs heeft een vacature online gezet. Ze zoeken Disney-prinsessen. Ze vieren dit jaar hun 25-jarig jubileum en daarvoor hebben ze extra prinsessen nodig. De vacature biedt een baan vanaf oktober, voor minimaal vier maanden. Je moet wel aan een paar eisen voldoen: je moet als Disney-prinses kunnen dansen en zingen.