Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

kabelkrant archief 2017

selecteer uit het archief
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

Het weer

Vanaf de Achterhoek tot in Groningen zijn er vrijdag perioden met regen of motregen. In Drenthe wordt het in de middag amper 17 graden. In de rest van het land blijft het vrijwel droog met in het westen en zuidwesten bovendien geregeld zon. In de zon wordt het 20 of 21 graden bij een zwakke tot matige naar west draaiende wind. Zaterdag is het overal enige tijd nat. Zondag schijnt de zon vaker en wordt het 20 graden. Echt warmer weer krijgen we op maandag en dinsdag. Mogelijk wordt het dinsdag 23 tot 27 graden, snel gevolgd door buien.

Restauratie 'Het Ding' eindelijk in zicht

In Rotterdam zijn de voorbereidingen voor de restauratie van het grote kunstwerk voor de Bijenkorf begonnen. De sculptuur op de Coolsingel, in de volksmond 'Het Ding' genoemd, is al jaren toe aan een grondige opknapbeurt. Formeel begint het herstel van het kunstwerk pas als de bezwaarprocedure is afgerond. Dat is eind augustus. Omwonenden mogen tot die tijd nog bezwaar maken.De eigenaar van het kunstwerk, Bouwfonds, wil pas uitleg over de opknapbeurt geven als deze procedure is afgerond.

Celstraf van ruim 12.500 jaar

In Kuala Lumpur is een 36-jarige Maleisiër aangeklaagd voor 626 gevallen van seksueel misbruik. Dat kan hem een gevangenisstraf van meer dan 12.500 jaar opleveren.
De man, een gescheiden vader, wordt ervan verdacht zijn 15-jarige dochter 599 keer te hebben misbruikt. Ook zou hij andere seksuele misdrijven hebben gepleegd. Voor elke overtreding kan hij stokslagen en een celstraf van maximaal 20 jaar krijgen. Het voorlezen van de aanklachten duurde twee volle dagen.

Word jij onze nieuwe radiocollega?

Lijkt het je leuk om in onze studio de knoppen en de schuiven te bedienen, zodat alles bij de luisteraars thuis luid en duidelijk op het radiotoestel te horen is? Voor op maandag- en vrijdagavond zijn we op zoek naar nieuwe radiocollega's. Kun je op deze avond wat tijd vrij maken? Lijkt het je leuk om bij onze omroep vrijwilligerswerk uit te voeren en mee te draaien in een enthousiast team? Stuur dan een e-mail naar info@lokaleomroepkrimpen.nl
en wie weet ben jij binnenkort onze nieuwe collega.