Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

kabelkrant archief 2017

selecteer uit het archief
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31

Vijf bruggen toe aan onderhoud

Vijf bruggen in de regio kampen met achterstallig onderhoud. In totaal wordt bij 16 grote bruggen in Nederland verwacht dat er in de komende 15 jaar onderhoud moet worden verricht. Dat meldt minister Schultz in een brief aan de Tweede Kamer. Er is geen gevaar voor de verkeersveiligheid, maar de bruggen moeten wel worden aangepakt.
In de regio Rijnmond gaat het om de Van Brienenoordbrug, de Giessenbrug, de Merwedebrug, de Wantijbrug en de Brielse brug. De totale kosten bedragen circa twee miljoen euro.

Bedelverbod in alle metro's

De RET en de gemeente Rotterdam gaan beoepsbedelaars weren uit de metro's. Er is een proef gestart die tot februari duurt, bedelaars riskeren een metroverbod voor maximaal drie weken.
Wie gesnapt wordt tijdens het bedelen krijgt niet alleen een procesverbaal maar ook nog een waarschuwing. De volgende keer dat ze in de metro stappen riskeren ze een reisverbod.
De reizigers ervaren fors overlast van de 'groepen professionele bedelaars' die de metro's onveilig maken stelt de vervoerder.

Zomers doolhof

Het voer voor de koeien op boerderij Het Lansingerland in Bergschenhoek is de komende maanden een lusthof voor speurneuzen en dwaallichten. Maandagmiddag opende burgemeester Pieter van de Stadt het maïsdoolhof dat de afgelopen jaren is uitgegroeid tot één van dé vakantieactiviteiten in de fusiegemeente Lansingerland. Het doolhof ter grootte van zes voetbalvelden is een initiatief van Peter en Annigje Gillen. "Gemiddeld heb je ruim een uur nodig om via het uitkijkpunt de uitgang te vinden. Maar Peter heeft vorig jaar regelmatig verdwaalde gasten moeten redden." aldus Annigje.

Jongen mag chemokuur weigeren

Het gerechtshof heeft in hoger beroep bevestigd dat een 12-jarige jongen uit Hoorn een chemokuur mag weigeren. De vader van de jongen was tegen dezelfde uitspraakin beroep gegaan, omdat hij vindt dat de jongen alles moet doen om gezond te blijven. Psychiaters verklaarden de jongen eerder wilsbekwaam, en ook de rechter vindt dat hij zelf mag beslissen over zijn behandeling. De jongen werd vorig jaar geopereerd aan een hersentumor. Na de daaropvolgende bestraling werd hem ook een chemokuur geadviseerd. De jongen weigerde dat, gesteund door zijn moeder. De ouders zijn gescheiden.

Duizenden Canadezen vluchten voor brand

Zeker 10.000 mensen zijn in Canada op de vlucht geslagen voor natuurbranden. Door een combinatie van langdurige droogte, harde wind en onweer braken vrijdag 138 branden uit in de provincie Brits-Columbia.

Het vuur had zondagmiddag (lokale tijd) al zeker 24.000 hectare grond verwoest, zeggen de autoriteiten. De provinciale brandweerchef Kevin Skrepne erkende tegenover CBC News dat het door brand getroffen gebied in werkelijkheid vermoedelijk een stuk groter is.