Deze website maakt gebruik van cookies. Voor meer informatie: lees ons cookie-beleid of verberg deze melding. ×

kabelkrant archief 2017

selecteer uit het archief
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30

Auto-incident geen opzet

Op het plein voor Amsterdam Centraal zijn gisteravond acht gewonden gevallen bij een incident met een auto. De politie gaat niet uit van opzet. Er stond een auto op een plek waar dat niet mocht. Toen agenten daar iets van zeiden, reed de bestuurder de verkeerde kant op en raakte hij mensen. Twee zwaargewonden zijn naar het ziekenhuis gebracht. De auto crashte tegen een afzetting bij een ingang naar de metro. De bestuurder is aangehouden. Uit de eerste gesprekken met hem concludeert de politie dat het om een onwelwording ging.

Plannen voor spectaculaire tokkelbaan

Spannender kan het bijna niet: een tokkelbaan vanaf De Rotterdam naar de andere kant van de Nieuwe Maas. Rotterdammer Patrick Berkhof heeft vergevorderde plannen, maar nu het geld en de vergunningen nog.
De nieuwe attractie zou moeten komen in een leegstaand kantoor op de 41ste etage van het gebouw De Rotterdam, op 140 meter hoogte."Moet je je voorstellen hoe gaaf het zou zijn om hiervandaan met een zipline naar beneden te gaan," vertelt hij enthousiast. "Het uitzicht op de stad en dan zo langs de Erasmusbrug zoeven."

Criminelen opgepakt in vakantiehuisje

Op een vakantiepark in Oosterhout zijn vrijdagavond vijf mensen aangehouden na de vondst van een vuurwapen en een grote hoeveelheid geld. Onder hen is een 34-jarige Dordtenaar. De politie arresteerde ook twee mannen uit Breda en een man en een vrouw zonder vaste woon- of verblijfplaats. In het vakantiehuisje, werden vele duizenden euro's werden aangetroffen.
De politie kwam in actie na een tip dat er mensen op het vakantiepark in Oosterhout waren die mogelijk vuurwapens bij zich hadden.

Oud-bestuurder CuraMare bovenaan lijst

Oud-bestuurder Wim Driesse van Stichting CuraMare in Dirksland verdiende vorig jaar ruim 4 ton. Daarmee was hij meest verdienende bestuurder in de ouderen- en thuiszorg in Nederland. Dat meldt de FNV, die een lijst heeft opgesteld met daarop zorgbestuurders die vorig jaar meer verdienden dan de minister-president. De vakbond baseert zich op wat er in de jaarverslagen van de organisaties staat.
Driesse werkte vanaf 2008 bij CuraMare, hij vertrok vorig jaar. Hij kreeg een ontslagvergoeding van bijna 186.851 euro bovenop zijn reguliere salaris van 220.000 euro.

Zevende Lions Krimpen Open

De zevende editie van het Lions Krimpen Open, het open golfkampioenschap voor de Krimpenerwaard, vindt plaats op zaterdag 1 juli. Plaats van handeling is als altijd de golfbaan Crimpenerhout in Krimpen aan de Lek. De netto-opbrengst gaat deze keer naar twee goede doelen: de Stichting Diva Dichtbij en de Stichting Dagbesteding Krimpenerwaard. Peter Kleinekoort roept iedere golfer in de Krimpenerwaard op om mee te doen aan het zevende Lions Krimpen Open. “Inschrijven en info op onze website www.krimpenopen.nl.”

Word jij onze nieuwe radiocollega?

Lijkt het je leuk om in onze studio de knoppen en de schuiven te bedienen, zodat alles bij de luisteraars thuis luid en duidelijk op het radiotoestel te horen is? Voor op maandag- en vrijdagavond zijn we op zoek naar nieuwe radiocollega's. Kun je op deze avond wat tijd vrij maken? Lijkt het je leuk om bij onze omroep vrijwilligerswerk uit te voeren en mee te draaien in een enthousiast team? Stuur dan een e-mail naar info@lokaleomroepkrimpen.nl
en wie weet ben jij binnenkort onze nieuwe collega.